Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cont Curent! $


Marku's

Postări Recomandate

  • Members

       Salutari tuturor colegilor, (defapt viitori colegi, inca nu am toata documentatia la bord).

       Vreau sa imi recomandati nu neaparat o banca, ci mai degraba un produs pe care sa-l aleg. Acesta oferindu-mi siguranta banilor, mobilitatea lor, costuri  si comisioane decente.
       Dau exemplu: Angajat pe tara, salariul fiind in lei, dar lucrand pe comunitate, unde diurnele sunt in euro. As avea nevoie de doua conturi, unul in lei si altul in euro? 

       Personal as alege un cont curent in euro, atasand un card de debit, salariul fiindu-mi virat in acest cont.

       Voi ce folositi?  

       Va multumesc anticipat si sper ca nu am facut offtopic, totusi pentru bani lucram.

       Drumuri fara evenimente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

daca ti se trimite in cont atit lei cit si euro atunci vei face 2 conturi..unul in lei..al 2lea in euro...vezi totusi ca unele firme ''converseaza'' diurna..si atunci iti fac un calcul..de exemplu 300 euro...baga cursul la zi ...si iti trimit in lei suma finala..In acest caz degeaba il ai pe cel in euro..oricum..daca e nevoie de cont in euro il poate face ulterior sotia sau prietena...sa aive ce cheltui pina revii si tu in tara..tu trebuie doar sa dai detalii in ce cont euro vrei banii..

Produsul ar fi cardul de debit..sa poti face cheltuieli fara sa fi nevoit sa ai bani la tine..direct prin plata cu cardul..nu se plateste comision la asa ceva,plati la comercianti..adica...Bine sa ai in buzunar si o suma cash..pentru orice eventualitate..sa fie acolo...in rest platesti numai cu cardul...

Ca banci optez pentru raiffeisen..apoi ing...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Aldi si lidl germania? Eu am observat ca in general magazinele discout din germania(gen lidl aldi peny rewe) nu accepta visa si nici mastercard uneori. Eu am platit cu succes cu cardul maestro de lei de la bcr. Bineinteles conversia sa efectuat la cursul banci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

daca ai un card valabil si cu bani pe el poti plati oriunde.la orice agent comercial..si asta fara comision....

aldi si lidl cred ca nu accepta datorita caracterului nemtesc fata de alte nationalitati..vor sa te descurajeze..[ca sa nu zic altfel]..si mie... in germania au incercat asta la un shell...ca nu merge cardul si sa ma duc sa scot bani cash de la bancomatul aflat acolo la 2 metri in spatele meu...le-am spus ca nu fac asta....s-au laudat ca cheama politia..credea ca poate sperie...Le-am zis ca ii astept...si uite asa dupa citeva minute au acceptat plata cu cardul romanesc....Ca idee..omul de la ghiseu e de vina..pentru ca am platit cu acelasi card si in alte locuri pe germania si am platit chiar in acelasi loc...deci merge..daca se vrea......!!!  intelegi diferenta...uscaturi sunt peste tot....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu sunt singurul care am patit asa. Le dau cardul si se uita pe el ce scrie: Visa, Maestro, Mastercard. Trebuie sa fie intr-un anumit fel pentru Aldi sau LIDL.

 

Si in Viena nu am putut sa platesc, cu el fiind "credit card". La alt magazin m-a intrebat cu ce vreau sa platesc "Cred card" sau " .... card"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

din ce am observat pina acum..si sper sa nu ma insel...pe afara[ue adica] bancile ofera carduri credit si debit...dar ei pot plati la magazine si cu credit si cu debit...la noi insa nu am observat pina acum carduri debit sau credit...posibil sa ma insel..dar al meu la raiffeisen e numai card...visa electron..atit...si cu el nu am intimpinat nici o problema pe afara la diverse plati...este bine ca atunci cind faci contul si ceri un card aferent sa ii spui functionarei ca il folosesti si in afara tarii pentru a face plati..si atunci ea va sti ce are de facut..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Visa nu se accepta deoarece s-au facut magarii.  Totul pleca de la sistem , care, daca primeai banii in cont acum si te duceai imediat si  ai scoteai pe toti , apoi mergeai la magazin si cumparai marfuri de suma ce o recunostea ca sold, magazinul lua teapa , caci validarea operatiunilor se faceau la ora 24 ! Deci ca sa fiu mai explicit...daca primesti banii pe card la ora 14 (sa zicem), apoi imediat ai scoti .....pana la ora 24 operatiunile nu se inregistreaza pe card, astefel puteai sa mai cheltuiesti inca o data suma fara ca tu sa ai bani real pe card, astfel magazinele iti livrau marfa si faceau tranzactia , insa nu primeau banii deoarece ei nu mai existau , platile catre magazin fiind fara acoperire. Atunci ......nu mai accepta Visa .  :-j  Pe de alta parte am inteles ca se manaresc cel mai usor ( vorbeau ,,specialistii" la tv) :))

 Fara probleme au fost Maestro si Visa Electron ....... E bine de intrebat la banca cind faci obtiunea pentru card , fata de ce implica folosinta in sistemul international.

  Ca banci as opta pentru Volksbank , Reiffeisen, BCR  cu Visa electron sau Maestro international,  cont in euro  , iar pentru cont in lei Visa electron sau Mastercard cu conversie automat.

  Cu Visa de la Volksbank nu am avut probleme ( primeam si diurna si salariul care se convertea automat, pe acelas card) , si a functionat peste tot. ( mai ales pe Germania)

 

 

 

    ( nu mai conteaza ....important e sa intre banutii pe el ....si cat mai multi) :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu am un Master Card de la Raiffeisen si nu mi-a fost acceptat la magazinele alimentare din Olanda.

Am platit cu el fara probleme la restaurante, cafenele, benzinarii sau hoteluri...dar nu la supermarket-uri.

Nu stiu cum este cu Visa sau alte tipuri de carduri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.