Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

FNV - sindicatul olandez din transporturi


Mit

Postări Recomandate

  • Members

FNV mi-a dat aceasta scrisoare de informare. Nu este tradusa perfect in romana, dar e ok. O gasiti atasata acestei postari. Din aceasta scrisoare se poate afla care sunt cateva din drepturile de care ar trebui sa beneficiem.

 

Azi, duminica 22-03-2015 am facut cunostinta personal cu cei din FNV si i-am insotit la o actiune. O companie olandeze si-a deschis o filiala in polonia angajand soferi acolo, dar, dupa cum suntem obisnuiti, acestia erau coordonati din Olanda. Nu stiu mai multe detalii despre aceasta companie. Cert este ca FNV a somat in cateva randuri aceasta companie sa plateasca soferii polonezi conform legilor olandeze deoarece acestia isi desfasoara activitatea pe teritoriul olandez si in beneficiul companiei olandeze. Pentru ca firma olandeza i-a ignorat in repetate randuri, au decis sa se asigure ca acestia vor primi informatia ca au fost chemati in fata curtii judecatoresti pentru a rezolva aceasta problema. FNV i-a informat in felul urmator:

 

27yqpvb.jpg

 

28ivmhl.jpg

 

 

zl6k5.jpg

 

2a8f5gj.jpg

 

fm0zzo.jpg

 

k503vb.jpg

 

307z0k7.jpg

Roemeens - art. 9A - 73.docx

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sunt foarte seriosi cei de la FNV!
Sunt membru FNV de cateva saptamani si acorda consultanta gratuita membrilor la momentul in care primesti oferta de munca, la semnarea contractului de munca, asistenta pentru orice fel de problema pe care o ai cu angajatorul etc.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In felul asta se procedeaza pentru a putea fi reprezentati la nivel european. Nu uitati ca cei de la FNV sunt cei care au castigat deja procesul cu cei de la Van den Bosh, proces prin care soferii angajati in Ungaria si-au castigat drepturile conform legilor olandeze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Va pun informatiile furnizate de cei de la FNV si sub forma de fotografii. La sfarsit veti vedea si adeziunea pe care o dau ei soferilor romani, adeziune prin care va inscrieti in SLT si prin care cei de la FNV isi arata suportul, avand atasata sigla lor la adeziune.

 

2iblohc.jpg

 

2cor9jo.jpg

 

2dujc7b.jpg

 

15xkac6.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

"Ce e rau în robie nu e atîta robia, rau îi ca daca trece prea multa vreme omu se învata cu ea; cu robia, cu frica, cu supunerea, cu saru`mâna, sa fie BATJOCORIT si sa nu-i mai pese, se învata ca pasarea cea proasta cu colivia, care uita c-o si stiut zbura oarecândva, sau se teme sa nu afle stapânul ca n-o uitat sa zboare. Numai ca amu cu voie de la împarat ori ba, AM ÎNVATAT CA SE POATE!"

 

https://www.facebook.com/video.php?v=1387477958167030&set=vb.100007145167683&type=2&theater

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

DariusG4 si FlorinH, nu conteaza in ce tara ai contractul, important este unde lucrezi efectiv. Tocmai despre asta am inceput sa va vorbesc prin aceasta sectiune. Contractele facute de ei in estul Europei sunt abuzive atata timp cat noi lucram in tari unde soferii angajati in aceleasi conditii cu noi primesc salarii mult mai mari. Si nu doar atat, dar nu pot sa ma apuc acum sa descriu totul, totusi asta e ideea principala. Din acest motiv putem lua masuri impotriva companiilor in tarile unde lucram pentru a ne cere drepturile pentru abuzurile la care am fost supusi.

 

Eu sunt angajat in Slovacia si lucrez prin Olanda. Tu in Polonia si lucrezi in Olanda. De asta am tot zis de sindicatul SLT. Federatia europeana impreuna cu toate sindicatele au decis sa ne inscriem in SLT, sindicatul din Romania. Prin ei putem avea o comunicare mai usoara pentru ca vorbim in limba noastra. Dupa cum vezi mai sus fotografiile atasate cu informatiile despre conditiile din Olanda, mi-au fost date personal de cei de la FNV. Ei merg si le impart prin parcari soferilor de diferite natiuni, pentru fiiecare avand traducerea in limba lor materna si eventual un sindicat din tara lor unde sa se inscrie. Un sindicat care bineinteles ca e in colaborare cu FNV, cu ETF (federatia europeana a sindicatelor) etc. Adeziunea de mai sus este adeziunea data de cei de la FNV si gasesti acolo informatiile pentru sindicatul romanesc.

 

Oricum, sa nu crezi ca iti ascund ceva pentru ca nu e nimic de ascuns, aici gasesti pagina de contact al sindicatului olandez. Deasemenea ai link si cu pagina cu informatii despre cum sa ii gasesti si pe mediile de socializare.

 

As fi curios sa-ti aflu si eu povestea pentru ca, lucrez si traiesc ca tine si pot sa le expun problema clar atunci cand intru in contact cu ei. Putem discuta si in privat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • Members

Salut LIHOR2015.

 

In primul rand va trebui sa te inscrii in sindicat pentru a da putere sindicatului sa te reprezinte. In al doilea rand va trebui sa contribui cu cat mai multe informatii posibile despre companie si situatia de acolo. In al treilea rand va trebui sa te innarmezi si cu ceva rabdare, pentru ca asta este. Si eu sunt intr-o situatie similara, dar fara oameni care sa se inscrie in sindicat inainte sa aiba probleme si fara oameni care sa vrea sa lupte pentru drepturile lor, lupta e destul de dificila.

 

Aici gasesti adeziunea la sindicat. O completezi si o trimiti la adresa de e-mail pe care o gasesti in pagina de contact a sindicatului soferilor SLT. Tot acolo vei gasi si numarul de telefon a doamnei de la sindicat si poti discuta detaliile cu ea. Cotizatia este de 10 lei pe luna si trebuie sa o platesti pentru minim 6 luni in contul sindicatului:

 

  • Cont: RO23 BTRL 0270 1205 U529 14XX     
  • Beneficiar: SINDICATUL LUCRATORILOR DIN TRANSPORTURI  TG MURES
  • Banca: BANCA TRANSILVANIA S.A.

Pentru mai multe informatii ma poti cauta prin mesaj privat daca vrei. Eu am sa atrag atentia olandezilor asupra companiei.

 

Data viitoare cheama ambulanta indiferent in ce tara esti, nu astepta sa ajungi intr-o situatie mai grava decat esti deja. Sper totusi sa nu fie o data viitoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.