Members Cristi1688 Posted March 25, 2015 Members Share Posted March 25, 2015 Salut,de ceva timp am vazut pe mai multe site-uri oferte de angajare ca sofer pe autobuz in Anglia,in care se spune ca angajeaza si soferi fara experienta dar care vorbesc bine limba engleza. De asemenea din ce am inteles eu din anunturi nu se cere nici atestat transport persoane deoarece firma angajatoare ofera timp de 2 saptamani un curs de pregatire PCV (Passenger Carrying Vehicles) As vrea sa stiu daca a plecat cineva la munca in Anglia aplicand la aceste oferte si cum au decurs testele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members stefy_726 Posted April 6, 2015 Members Share Posted April 6, 2015 Salut.Se cere atestat,cursul de pregatire e sa te obisnuiesti cu volan pe partea dreapta,plus ce trebuie sa mai sti. Din Bucuresti au plecat 200 de soferi,uni sau intors,nu este asa usor,la Londra trebuie si ceva soferie sa sti ca orasul este aglomerat, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members GEO77 Posted April 7, 2015 Members Share Posted April 7, 2015 Salut ,ce se cere pentru angajare ,am lucrat 10 ani la RATB +ATESTAT 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Cristi1688 Posted April 7, 2015 Author Members Share Posted April 7, 2015 '' Don’t worry if you have never driven a bus before – we can train you. We employ a team of professional instructors who have many years experience in helping people through the process of learning to drive a bus. Once you have passed your test you will also gain a nationally recognised qualification in Customer Service, awarded by the Business & Technology Education Council (BTEC) as well as a PCV Certificate of Professional Competence (CPC)''. Deci nu trebuie atestat,trebuie doar sa stii limba engleza. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members stefy_726 Posted April 8, 2015 Members Share Posted April 8, 2015 La interviu sunt 6 intrebari cu semen circulatie din Anglia se cere copie permis si atestat iti trebuie si CV in engleza si daca treci interviul o sa ai nevoie si de cazier auto.in Bucuresti la Hotel Cismigiu se tine interviul.Engleza se cere scris vorbit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members adygna Posted June 14, 2015 Members Share Posted June 14, 2015 Bine stefy_726, cum spui tu este usor. Nu cred ca a fi incepator si chiar daca stii limba Engleza te si recruteaza. Cine organizeaza aceste interviuri si cand ? Sincer m-ar interesa. Daca imi poti da mai multe detalii iti dau o adresa de email; adygna1964(a)gmail.com. Recruterul este roman sau englez ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members stefy_726 Posted June 18, 2015 Members Share Posted June 18, 2015 Firma este din Timisoara nu dau nume sa nu fac reclama,dupa interviul cu ei, o sa ai un intrviu telefonic cu un polonez de la o firma de recrutare din uk. si apoi te programeaza la un interviu ca angajatorul, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cosmen Posted June 23, 2015 Members Share Posted June 23, 2015 (edited) "Don’t worry if you have never driven a bus before" - asta a fost cea mai tare Nu va mai luati dupa toate prostiile,luati direct legatura cu angajatorul si discutatii in amanunte.Londra e destul de aglomerata,de la intrare in londra pana in centrul londrei (punct reper - vitoria station -> zona dartford faci doua ore) iar legat de engleza...daca nu stii nu ai ce cauta,iar daca n-ai fost niciodata in londra nu va fi asa "roz" (cel putin cu camionul),sunt lucrari zilnice,mai inchide cate un drum si daca nu stii,te invarti de te plictisesti,daca ai gps bun cu tmc poate ai noroc.Legat de autobuzele lor (alea rosii si urate) sunt usoare de condus,la dimensiuni sunt scurte,cea ce n-ai probleme la viraje pe strazi,iar cu inaltimea nu-i problema,cred ca ar reusi orice incepator de bus care a mai condus si stie engleza (nivel mediu) Edited June 23, 2015 by cosmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mik23n2 Posted July 6, 2015 Members Share Posted July 6, 2015 Am mers de multe ori prin UK cu autobuzul , dar daca e cu volan pe dreapta e nasol tare .... de ce nu ne spuneti firma sa aplicam si noi ? Ce probleme au fost in UK ? de au venit acasa soferii ? Va cer detalii ca sa se duca lumea de aiurea sa cheltuie bani... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Cristi1688 Posted July 6, 2015 Author Members Share Posted July 6, 2015 Firma se numeste brains consulting Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted July 7, 2015 Moderators Share Posted July 7, 2015 mik23n2...daca imi aduc bine aminte tu ai mai fost plecat in uk la o firma cu autobuze si ai renuntat...daca e incorecta amintirea mea imi cer scuze.. Oricum revenind la tema ..multi renunta datorita la doua lucruri in principal. .=1= nu se adapteaza la conducerea cu volan pe dreapta =2= nu se adapteaza la regulile lor,cele legate de tot ceea ce faci la munca..gen protectia muncii,cum trebuie sa te comporti..cum trebuie sa mergi, In rest nu e o problema..iti spun eu...nu trebuie sa te dai ''smecher'' in trafic sau comportament..mergi corect si fara sa alergi, multi uita ca aici pe uk plata se face la ORA.. nu la kilometru sau traseu..Londra are foarte multe camere de supraveghere asa ca nu e nevoie sa fie un politist pe strada ca sa te amendeze daca gresesti..vine poza cu informarea si te duci singur sa platesti sau sa dai carnetul la politie.. mai e si posibilitatea ca prin polonezi sa nu fii multumit de conditii dupa ce ajungi in anglia..adica la plecare aflind ce ti se ofera sa ti se para supersalariu...si dupa ce ajungi acolo sa vezi ca se poate si mai bine..si atunci incerci sa te descurci singur..uitind ce ai semnat pe vreun contract... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mik23n2 Posted July 7, 2015 Members Share Posted July 7, 2015 (edited) da in 2013 mi- au oferit 30 lire/zi in Londa pentru autobuz microbuz , si pretentii maxime ! si am revenit la ATLASSIB Edited July 7, 2015 by cico_3504 cuvint prescurtat 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted July 7, 2015 Moderators Share Posted July 7, 2015 foarte putin..ca un spalator de masini la ''negru''...inseamna ca stii care ar trebui sa fie conditiile bune..poti pune intrebari corecte angajatorului si afla raspunsul..nu e nevoie sa mai pleci aiurea...pleci sau nu pleci la sigur acum..doar daca iti convin conditiile.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Slavin Posted August 24, 2015 Members Share Posted August 24, 2015 (edited) Din perioada august 2014 o parte din firmele de autobuze din uk au început sa caute șoferi cu ceva cunoștințe de engleza( 60%). Va spun experienta nu prea contează, ci doar nivelul de limba engleza. Te învăța ei sa conduci in perioada de training. In rest ce sa va spun, sunt aici din aprilie 2015, m- am adaptat, lucrez 5 zile pe saptamina cate 8 sau maxim 10 h pe zi, iar daca au nevoie te cheamă suplimentar - over time. De regula au nevoie. Salariul variază de la firma la firma la firma intre 1600 si 2000 lire cu over time cu tot. Cheltuieli Londra: 500 lire camera single sau 650 dubla. Mâncare plus telefoane in jur de 200 lire. Așa ca faceți calcule. Nu am pus in calcul țigările pentru fumători. renunta sa scrii prescurtat,vei pierde comentariile Edited August 24, 2015 by cico_3504 ortografie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mosmartin1166 Posted September 1, 2015 Members Share Posted September 1, 2015 (edited) Bun si sa incep asa: Sunt sofer pe autobuz in Londra, am venit ca musca fara cap (adica fara sa stiu ce inseamna londra cu adevarat am stiut doar ce am vazut si eu la TV). Sincer nu as fi vrut sa scriu asta pentru ca am o parere fff proasta despre romani inclusiv despre mine. Am vazut ce fel de tactici si ce usor picam in plasa agentiilor si companiilor mari din Londra care te pacalesc de numai stii pe ce planeta esti si sa incep pataniile mele care desigur ca o sa le patiti si voi daca o sa va hotarati sa ascultati Televizoru si alti prosti care va sfatuiesc de bine 1. Londra e cea mai jegoasa capitala din EU statisticile vorbesc cei mai multi TBC-isti in Londra sunt. Brains consulting o sa va aduca aici o sa va cazeze la un HOSTEL (nu e tot una cu hotel) in care o sa va manance sobolanii noaptea, dormiti 6-7 in camera daca nu chiar mai multi in paturi supra etajate, trebuie sa mirosi basinile si picioarele altora, sa stai la coada daca vrei sa te duci la WC si in caz ca e urgenta dai drumu pe tine ca deh e coada. Hostelul este peste strada de garajul unde o sa fiti instruiti sa fiti soferi pe autobuz deci nu e departe. Cazare nu o sa platiti pentru acest " lux " 2 saptamini. Dupa 2 saptamini o sa platiti 80 lire pe saptamina. 2. Compania Metroline va plateste timp de 4 saptamini cate 230 lire pe saptamina din care o sa va ia timp de 25 saptamini (in cazul in care ramai ca sofer la ei) 20 de lire / sapamina din salariu pentru training. Dupa 4 saptamini de training o sa fiti in serviciu in care esti platit normal ca toti soferii adica media 80 lire / zi. Am muncit si 7 zile din 7 si am castigat 560 de lire in saptamina aceea. Repet nu se poate sa castigi mai mult de 80 de lire pe zii pentru ca taxele sunt enorm de mari si iti sunt oprite din salariu. La training o sa vina Union si Transport friendly o sa va puna sa semnati cu ei si o sa va mai ia inca 10 lire saptaminal din salariu deci ramai cu 70 lire pe zii in mana. dupa un timp o sa mai apara alte firme din astea care te asigura de nu stiu ce si iti mai ia inca 10 si mai ramai cu 60 lire pe zii. 3. Cheltuiala trebuie luata in calcul foare serios. platesti 400 Lire lunar sa ai o camera mica jegoasa si sa mai stai cu nu stiu ce imputiti in casa si lasa rahatul intins pe WC ca nu stiu sa il curete, sa faci baie in dusul/cada in care au facut ei si doamne fereste poate iei vreo ciuperca sau cine stie ce si desigur sa nu uitam sobolanii care sunt nelipsiti din Londra. Degeaba i-a dat foc Nero Londrei ca nu au scapat de jeg asta sa mai radem. un sandwich la subway costa 5 Lire sau daca vrei sa mananci mai multa paine goala sunt cu 2-3 lire. Daca iti cumperi sa gatesti acasa te va costa cam 50-60 lire saptaminal. un pachet de Kent romanesc la magazin romanesc costa 5 lire. 4. Autobuzele sunt automate, rable toate cand dai intr-o groapa ti se opreste inima de sperietura, scaunul soferului e rigid nu e pe perna de aer sau orice alta suspensie dupa 3 luni nu iti mai simti picioarele (cazul meu), soferii vechi cu experienta stiu ce inseamna scaunul soferului si ce o sa patesti daca, colana vertebrala iti absoarbe toate socurile din sosea. Ca sa inchiei scurt si sa nu va doara ochii de la atat de mult citit CINE NU CREDE CE AM SCRIS AICI IL INVIT CU CEA MAI MARE PLACERE SA VINA LA LONDRA SA DEVINA SOFER PE AUTOBUZ SI MULTA BAFTA DRAGI COMPATRIOTI. PS: englezii sunt rasisti din cale afara sper sa va descurcati cu ei Bafta Edited September 2, 2015 by cico_3504 ortografie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mosmartin1166 Posted September 1, 2015 Members Share Posted September 1, 2015 Bun si sa incep asa: Bafta Am uitat sa scriu ca o sa carati pasageri care or sa va intrebe tot felul de intrebari timpite, daca nu le convine ceva nu au nici o retinere sa te injure sau sa te jigneasca uneori sa te scuipe ca pe un nimic doar asta esti nu sofer pe autobuz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted September 2, 2015 Moderators Share Posted September 2, 2015 mosmartin...stai prost cu vederea cred...scrie destul de clar deasupra comentariului tau cu albastru ca nu acceptam cuvinte prescurtate..ignora si alta data si nu voi mai da dovada de ingaduinta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mosmartin1166 Posted September 2, 2015 Members Share Posted September 2, 2015 scuze eram beat aseara cand m-a apucat patriotismul si nu am vazut... m-as bucura sa citeasca lumea ce ii asteapta la London.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted September 3, 2015 Moderators Share Posted September 3, 2015 e ok,pe viitor fi in continaure patriot dar scrie cind esti treaz...e mult mai frumos asa... le poti spune mult mai multe...chestia pe care o uita multi insa este de baza totusi..EI ACCEPTA.... ps offtopic..exact aceasta discutie am purtat-o cu unul saptamina trecuta..ca stau 3 intr-o camera si trebuie sa ii suporte pe ceilalti cu diferite probleme... I-am zis sa se mute singur...dar de...raspunsul lui...''pai sa platesc eu singur tot ''...asa ca..intelegi restul..e doar un exemplu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members DanBV Posted September 5, 2015 Members Share Posted September 5, 2015 La bautura spune adevaru 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members CNA25 Posted September 19, 2015 Members Share Posted September 19, 2015 corect..omul la bautura spune adevarul!nu cred ca e singura tara de rasisti...dar..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members adytudariusantonio Posted November 21, 2015 Members Share Posted November 21, 2015 si eu amfost la interviu si mau selectat miaspus sa trimit o recomandare cazier autodar stau pe gandurinu stiu ce sa fac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Adriannmg2002 Posted November 29, 2015 Members Share Posted November 29, 2015 Salutare. Gandindu-ma sa plec din Romania si avand in vedere ca stiu ceva engleza, m-am orientat sa plec in UK. Mi-am luat C,D,E si toate atestatele, CPI marfa, CPI persoane, ADR marfa, ADR cisterna, Agabaritic. Apoi am cautat pe net si am aplicat la o firma din Uk din sud. M-au sunat si am stabilit apoi ca ne vom vedea la Brasov, ei au venit sa recruteze din Romania. Cum v-am scris mai sus eu nu am habar sa merg cu autobuzul. Am mers, daca se poate zice asa, cat am facut scoala, la examenul cu politia si la examenul cu ARR-ul. In total banuiesc ca undeva la 12 ore, deci habar nu am. Bun, am mers la Brasov la interviu unde au venit cei din UK. Au fost 2 zile de interviuri, sambata si duminica. Eu am fost sambata, au zis ca ma anunta in caz ca ma calific. M-au sunat duminica seara sa imi zica ca eu am iesit al 9-lea, foarte strans cu locul 8 si ca daca nu ma supar ma trec pe o lista de asteptare si daca vreunul dintre cei 8 renunta eu sunt urmatorul sau daca mai au nevoie in Uk ma cheama. Am zis ca e firesc sa nu ma angajeze din lipsa de experienta, dar azi m-au sunat si mi-au trimis actele pe mail sa le semnez si sa imi iau bilet de avoin ca pe 14 ian 2016 sa fiu in uk si de pe 18 sa ne apucam de 2 saptamani de training. Deci nu angajeaza neaparat numai cu experienta. Ca si conditii, 40 de ore de munca pe saptamana, platite cu 9,6 GBP/ora. Chiraia pentru o camera dintr-o casa cu 4 camere esteb de 100 GBP pe saptamana, au gasit ei chiria asta. E o perioada de proba de 6 luni si apoi fiecare isi cauta ce chirie vrea. Dupa 3 luni ai si participare la pensie, in astea 6 luni se plateste salariul saptamanal si apoi lunar in ultima vineri. Deci asa grosso modo ramai cu 918 GBP per luna in mana. Putini bani, dar pentru inceput .... Am inteles ca te cam descurci cu 3-400 GBP sa mananci pe luna. Eu nu fumez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members riderinblack Posted November 30, 2015 Members Share Posted November 30, 2015 Sub 1000 de lire pe lună mi se pare extrem de puțin, pot compara asta cu o remunerație de genul Hartl..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Adriannmg2002 Posted November 30, 2015 Members Share Posted November 30, 2015 Asa este, astia 918 GPB sunt neti, adica ti s-au oprit si taxele si impozitele. Mai e totusi un avantaj ca pleci din Romania cu un contract. Ei se vor ocupa de acte si preschimbari de acte sau macar te vor indruma. Dupa 6 luni dupa ce mai iti dai si un pic drumul la limba si vezi cam cu ce se mananca in UK, poti sa cauti in alta parte, zic si eu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts