Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Sofer Autobuz Anglia


Cristi1688

Postări Recomandate

  • Moderators

teoria e frumoasa..stai sa vezi si practica...

de exemplu cu ce te duci si te intorci de la munca..??  

ce te faci cind te intreaba calatorul ceva..nu mai pun in ecuatie..tu nu ai firma..deci taxele tale sunt pe la vreo 30-40%...in fine...succes..vedem ulterior cum sta ''leopardul''...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

tot pentru lamurirea acelor cititori.. O:-)  O:-)

tu nu ai ajuns macar sa muncesti o zi in uk ..la fata locului..cum se zice..dar stii cum e aici. :^o  :^o ..

pai asa au venit si altii..si dupa ce au ajuns s-au intors inapoi...legal...nu ai cum sa muncesti si sa nu platesti taxe..

.daca accepti tu o plata zilnica..sau cum vrei tu sa ii spui..nu esti cu contract pe uk..

.ai observat ca nu ti-am zis nimic de insurance number...de cont bancar..

Da,se poate munci ca incepator aici..numai ca sunt conditii de indeplinit pentru a o face legal...

Daca apucai macar sa ajungi aici si sa lucrezi 1 zi..te credeam...dar tu vorbind din RO si spunind ce iti spune angajatorul de acolo ca vei face in uk si cum vei fi platit..neavind acte de anglia...te las pe tine sa realizezi ridicolul situatiei... 8-x  8-x

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu are sens sa intram in polemica. Tu pare ca esti in UK, ceea ce e foarte bine. Si eu ma gandesc sa ajung acolo.

Eu nu am spus ca nu plateam taxe. Am spus ca de ajungeam la o suma neta, adica dupa taxe de 1318 GBP. Contractul semnat de britanici il am in email. Deci nu e vorba de ilegal.

Ei se ocupau de toate cele ca sa devii legal.

E o firma mare si ca atare nu fac matrapazlacuri, mai ales cand este vorba de transport persoane din sud la Londra si retur.

Ca atare chiar nu vad niciun ridicol.

Am spus numai ca daca eu am gasit o firma sa ma angajeze si care mai mult de atat au venit si in romania sa faca recrutari ...e posibil. Asta era semnalul transmis.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

nu o consider polemica ci discutie in contradictoriu pentru a lamuri o situatie..

pentru a intelege si tu...avind plata la ora si fiind cu contract urmeaza sa platesti taxe statului......tu...nu angajatorul...portita care iti era oferita tie cred ca era angajare si plata taxelor prin umbrela..care e cu mult mai mare..in loc de 20% venea de 30-40%

Posibil ca plata ta pe ora sa fie mai mare...si dupa scaderea taxelor sa ramina curat 9,60...asa te-ai apropia de un salariu oferit soferului..in fine..asta e doar pentru a tine cont si nu accepta salarii mizere..doar de dragul de a veni in uk...in rest..am mai spuso si pe alte subiecte..aici nu se face diferenta intre incepator si veteran..[sa zic asa]..mai ales cind au nevoie de soferi..in alte perioade..da..posibil sa faca nazuri si sa ceara un minim de 1 an experienta..

Cit despre firmele engleze..care vin in ro si recruteaza soferi...pe care ii angajeaza cica legal...credema ca cunosc mai multe..e asa de legal incit au contract numai pe 3 luni..si pe un salariu ridicol..nu iti mai spun de cite probleme au ca nu are rost...e doar asa orientativ..pe urma incep sa spuna ca sunt pacaliti..cind de fapt stiu la ce se inhama acceptind..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Buna ziua, eu am fost la brasov.La o firma de recrutare care se numeste banca de joburi,pentru un post de sofer in londra,am semnat contractul de mediere am trimis toate actele necesare traduse si legalizate am dat si interviu cu angajatorul pe skype si la vreo 4 zile mia spus ca sunt acceptat,acuma o sa va tin la curent sa vad cit de serioasa e treaba.pe curind si sa ne auzim de bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members
La 2/1/2016la11:18, Mihai337 a spus:

Salut, sa sperăm că va fi bine in Londra ca bus driver. Îți doresc succes si astept vești din UK .

Lucrez în domeniul transport public persoane de 12 ani , ma gândesc sa încerc si Anglia poate o fi ceva mai bine.

Salut Mihai.

 

Nu incerc sa fac reclama proasta fara merite UK-ului dar totusi vad ca nimeni nu se gandeste ca aia cauta ca disperatii soferi pe autobuz in toate tarile si duc lipsa de soferi mereu... Oare de ce? Chiar nimeni nu a postat asa ceva... Oare e ceva asa de misto de fuge toata lumea? Oare castigi asa multi bani in Londra unde e totul ieftin? Inainte sa iei o decizie gandestete de 10 ori si gandestete bine ca altfel te dai dracu daca nu iese cum ai planuit. Eu am fost sofer la ei, am lucrat 5 luni la Metroline, am plecat fara sa las loc de buna ziua pentru ca nu merita "sclavagismul legal", Am incercat sa imi gasesc al job (ca acasa opt ore / zii) din pacate fara succes in nici-un domeniu. (sofer pe tir, daca faci niste calcule rezonabile iesi cu banii cam la fel ca un sofer pe comunitate). Ma rog, eu sincer am ales sanatatea fizica si mentala in locul mirajului de a castiga bani, in UK nu castigi bani decat daca muncesti 12-14 ore pe zii (calculand ora cand pleci de acasa si pana cand te intorci acasa) dupaia gandestete ca trebuie sa mananci (gatesti) sa faci un dus si sa faci si nani ca maine o iei din loc. Brains Consulting si alte agentii au la titlul in ultimi 2 ani " plecari urgente " , " ultimele 50 de locuri " ale dracu locuri nu se mai ocupa odata :))) ma rog fiecare cu pasaricile lui....

 

PS: dar chiar nimeni nu s-a intrebat de ce cauta aia ca disperatii "sclavi" pe post de soferi? chiar nimeni??

 

Cu toata dragostea si multa bafta in UK

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut mosmartin și mulțumesc mult ca ai postat din experiența ta din UK , 

Așa fac ,înainte sa iau o decizie ma informez mult.  Ma bate gândul sa plec din august anul trecut . 

Ce căutăm,  păi cred ca in primul rând un câștig material mai bun. Suntem fraieri ca nu știm sa ne apreciem si respectam mai mult. Sa ne vindem serviciile la adevărata valoare a muncii pe care o prestam. 

PS: dar chiar nimeni nu s-a intrebat de ce cauta aia ca disperatii "sclavi" pe post de soferi? chiar nimeni??

Ba s au întrebat mulți,  iar după ce au făcut o balanță nu au mai plecat. 

Mosmartin ,  lumea pleacă si vrea  sa încerce si altceva pentru un bănuț in plus. Am un băiat,  vreau sa ii ofer o facultate, si un viitor mai frumos. Sunt sigur ca majoritatea celor  care încearcă vin  pentru a asigura un trai mai bun familiei lor. 

După 25 de ani de libertate ești tot sclav in țara ta si atunci iți spui ca decât sclav la tine in țară pe 600 de lire mai bine sclav la străini pe ceva mai bine. 

Nu suntem proști,  știm ca in UK lucrurile nu sunt roz ,  dar nu ai de unde alege. 

Si atunci când nu ai alegeri, începi sa faci compromisuri.  Si uite așa  unii vin alții pleaca iar englezul își face treaba cu români. 

Români care pleacă din tara lor,  pentru ca guvernul nu le oferă salariile pe care le merită. 

Încă o dată multumesc ca ai împărtășit aici din experiența ta .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Acum 13 ore, Mihai337 a spus:

Salut mosmartin și mulțumesc mult ca ai postat din experiența ta din UK , 

Așa fac ,înainte sa iau o decizie ma informez mult.  Ma bate gândul sa plec din august anul trecut . 

 

Salut Mihai,

 

Sper sa nu te supere comentariul meu (nu ar avea de ce) sau sa interpretezi gresit:

Parintii mei ca si parintii tai (nu sunt sigur) nu au fost oameni avuti, salariu la fel ca toata lumea in Romania 10-12milioane (sincer nu stiu exact salariul) au reusit, ca si restul parintiilor din tara asta, sa ma creasca si sa imi ofere un minim decent pana ma pun eu pe picioare adica pana ma angajez. Eu nu inteleg cum e cu viitorul ala frumos care vrei sa il oferi copilului tau Mihai daca tu pleci si repet dupa un miraj si nu dupa bani. Dupa bani nu ai cum sa pleci si hai sa explic. 80  Lire/zii (totusi ia in calcul ca 80 e o medie si poate si mai putin si un pic mai mult dar cand e treaba de mai mult nu prea se intampla) MAXIM 6 ZILE = 480 Lire pe sapt. 5 Lire pachetul de tigari + mancarea (http://www.lidl.co.uk/en/index.htm) + 550 Lire chiria / camera extraordinar de mica intr-o casa cu tot felu de retardati mintal (https://www.gumtree.com/search?search_category=flats-and-houses-for-rent&q=1+bedroom&tq=%7B%22i%22%3A%221+bedro%22%2C%22s%22%3A%221+bedroom%22%2C%22p%22%3A2%2C%22t%22%3A13%7D&search_location=London&tl= ) + facturi si totusi poti sa alegi si ceva mai ieftin la inchiriere dar nu exista un minim decent, sunt soareci, sunt libarci (gandaci) si un jeg de nedescris + alte cheltuieli care tu le sti eu habar nu am, acum vezi si tu Mihai cu ce mai ramai in mana si apropo la inchirere dai depozit ca in Romania Luna curenta + 2-4 sapt in avans. Crezi ca, cu banii astia poti sa ii oferi viitorul de care imi spuneai mai sus? Am un prieten pe autobuz la atlasib parca si ajunge acasa cu 1000 euro pe luna dar ajunge cu ei acasa (ce o face, ca fura motorina ca ia bani de la pasageri...etc.. nu stiu). Comparativ as alege atlasibul cu ochii inchisi. In Londra e o populatie de imbecili, pasageri nebuni, nespalati (pakistanezi, indieni, africani...etc), participanti in trafic care habar nu au sa conduca. Tarziu am relaizat ca imi risc libertatea din mai multe puncte de vedere ca sofer pe autobuz in londra. 1 cedez nervos si il sparg pe unu cu bataia. 2 pui o frana brusc din mai multe cauza nu numai una si omori un martalog in autobuz si crede-ma ca te duci la puscarie pentru ca soferul autobuzului e de vina si daca ploua si daca e atentat terorist si ramai blocat in trafic. Pe cei educati si cei care ii vezi la tv crede-ma ca nu o sa ii intalnesti tu ca nu merg cu autobuzu si daca merg nu o sa ii observi. O sa transporti Pakistanezi, Indieni, Africani, care stau prost cu igena, sunt frustrati, nervosi si tot stresul asta se revarsa pe tine. Stresul e principala cauza de imbolnavire a omului din cate stiu. Scaunul soferului nu are perna de aer, autobuzele sunt sub orice critica, programul de munca nu este acceptabil sub nici o forma pentru ca nu muncesti 8 ore/zii nu ai un program fix. Dupa tot ce ti-am spus aici (presupunand ca nu mint) mai crezi ca poti sa oferi viitorul ala? Ar fi mai multe de spus dar sincer nu prea cred ca ar trebuii mai multe detalii ca sa te conving ca am dreptate. Ma rog fiecare frate se adapteaza in vreun fel sau altul. Parerea mea ca nu se merita din toate punctele de vedere sa pleci in Londra sau alte orase mari din UK. Oricum iti urez bafta si tie si tuturor care opteaza pt UK, dar ganditiva inainte sa luati o decizie ca e posibil sa nu mint cu nimic si nu o sa iti convina traiul de acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Este adevarat ce povesteste mosmartin, poate si mai rau ,hoti de buzunare ,betivi ,drogati ,nebuni,etc

Haos mare cand sunt meciuri de fotbal ,concerte, uni vor sa opresti unde vor ei.In plina iarna un coleg punea A/C pentru ca se se incalte pasageri ca mirosea de nu se putea in autobuz .

Stress MARE, pentru soferi de autobuz din anumite companii ,sau repartizati pe anumite rute.Bine inteles sunt si oportunitati foarte bune in transport pasageri, in turizm,rute in zone ok,la aeroporturi etc

Eu prefer sa transport animale vii sau pasari, decat pasageri :lolno: nu as putea sai tolerez !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

dragi colegi este venita o firma acum in brasov sa recruteze soferi de autobuz pentru anglia.este de evitat pentru ca va vind numai gogosi si omit sa spuna tot adevarul despre ce este acolo si despre conditiile si stresul in care veti lucra.sa nu mai vorbim de bani.....8.60 de lire pe ora.bataie de joc!uita sa va spuna de impozite despre modul de lucru, care acolo in oraselul ala este un calvar si multe altele.firma se cheama webberbus.eliminat ca si idee de salariu la 50 de ore lucrate dupa impozite mai raman undeva la 360-370 de lire pe saptamana.sa nu uitam ca vorbim de anglia unde chiria este foarte scumpa si preturile sunt pe masura.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mulțumesc mosmartin,  wolf , mincum si celorlalți. 

Eu am citit atent ce ati scris  si nu am mai plecat  , însă  au plecat  trei colegi si toți trei au venit  înapoi  din cauza  condițiilor mizere de acolo. 

Sase in cameră  , jeg peste  tot 

Instructor isteric  care zbiară si înjură cursanți. 

Bani puțini,  trafic  infernal. ..sclav in toată regula. 

Eu am băgat la cap ce s a scris pe aici,  sper  sa  citiți bine  topicul înainte de a lua o decizie pentru lucrul in UK ca bus driver. 

 

 

Editat de Mihai337
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

Ma sperie foarte mult forumul acesta ,vad numai pareri de rau

chiar nu e nimeni multumit de Anglia.?

Sa stiti ca si in alte tari nu este mai bine,toti gandesc la fel despre straini care vin la ei in tara sa munceasca,deci cu siguranta e negativa chestia dar cred ca ma exista si ceva de positiv ,ca nu ar mai pleca atatia romani peste hotare ,haideti sa ne gandim de unde plecam inainte de a critica unde ne ducem..Va salut cu respect.Sper ca nu am suparat pe nimeni:)

Dar nu inteleg de ce nu intra postariile sau de ce intra asa greu.Nu prea are activitate forumul asta:(

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Da,eu cred ca arata ca un forum si intradevar..tot da...e unul functional..fiecare subiect reapare cind exista cineva interesat..sau se face unul nou daca nu exista...numai ca nu poti spune ca nu e functional si nu sunt comentarii din 2015 cind sunt citeva din 2016,nu toata lumea e interesata de sofer autobuz in uk...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Eu nu am dorit sa va supar,era doar o parere strict personala.

Un forum functional ar trebui sa aiba mai multi useri cu opinii un pic mai frecvente.,nu 3  pareri administratori sau din conducere si o opinie din ani in pasti al unui user obisnuit.e prea tipic romanesc multi administratori putini oameni umili.cico si bandit asta e tot ce se vede .ori sunteti doar 2 soferi romani in lume ori am intrat pe un chat privat sau ceva.Va salut cu respect pentru democratie fratiilor crezand ca exista si in romania .PACE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

nu ai suparat pe nimeni..din pacate comentariul tau ar fi trebuit sa fie adevarat..real...de acolo a inceput totul..tu consideri ca intrind in discutie cu tine doua persoane din staff nu e benefic...noi consideram din contra...atunci cind se dezbate un subiect suntem prezenti.si interesati..ceea ce este cu totul altceva...Hai sa iti reamintesc de unde am inceput...lansai ipoteza ca nu e un forum functional si nu prea are activitate forumul..Daca te uitai atent observai ca la subiectul acesta erau comentarii recente din acest an..cine e interesat intra si posteaza..nu.toti membrii forumului doresc sa lucreze pe bus ..ca apar comentarii negative foarte multe e o alta problema..probabil multi se lovesc de obstacole si le semnaleaza..Asa ca ideea ta din comentariu nu tine..in consecinta..ai ceva intrebari legate de subiect..punele..nu ai..citeste si treci mai departe...nu esti obligat sa postezi un comentariu nefiind interesat de tema...si dupa cum observi ne tot invirtim in jurul cozii de la primul tau coment..ori ai ceva de spus legat strict de aceasta tema ori nu ai...si vorbesti de anglia in general...succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Acum 13 ore, danymyman87 a spus:

Eu nu am dorit sa va supar,era doar o parere strict personala.

Un forum functional ar trebui sa aiba mai multi useri cu opinii un pic mai frecvente.,nu 3  pareri administratori sau din conducere si o opinie din ani in pasti al unui user obisnuit.e prea tipic romanesc multi administratori putini oameni umili.cico si bandit asta e tot ce se vede .ori sunteti doar 2 soferi romani in lume ori am intrat pe un chat privat sau ceva.Va salut cu respect pentru democratie fratiilor crezand ca exista si in romania .PACE

Te-ai gandit vre-o data ca sunt mai multi useri care daca au avut ceva de spus despre subiectul asta au spus (Forumul din cate stiu nu e chat)? Daca ai priceput ceva din ce s-a scris pe aici bravo si daca nu ai priceput nimic BRAVO. Daca tu crezi ca e ceva pozitiv in UK sau Londra esti invitatul meu sa ne luminezi si pe noi. 

 

PS: Daca nu te grabesti cred ca nu o sa mai ai ocazia sa cauti pozitivul in Anglia. Din martie incep procedura de BREXIT :D

Editat de mosmartin1166
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.