Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Un nu hotarat ,,ofertelor" de munca


oldtrucker

Postări Recomandate

  • Members

  Deschid acest subiect  prin care eu unul , spun clar NU ofertelor de munca ce apar pe forum, multe ilegale , multe ce duc la dumping social si degradarea meseriei de sofer . 

  Va inteleg ca viata este grea , ca nu sunt locuri de munca , dar nu pot trai in nepasare vazand cum ducem in derizoriu aceasta meserie , prin acceptarea acelor oferte de sclavagism cu acte in regula , acele oferte ce calca in picioare inca din start statutul de calificat . Acele oferte in textul carora gasim plata la Km  , ori salariul minim pe economie din Romania si munca prestata in tarile Scandinave, ori Anglia.  Oameni buni , inainte sa aplicati la aceste tentative de samsareala , ganditi bine . Ganditi la ce sunteti si ce va doriti . Cautati si fiti cerebrali in fata exploatatorilor , nu va imbatati cu apa de sant.

  Nu mai acceptati slugarnicia si bataia de joc !   Cititi si intelegeti substratul textelor din aceste oferte , documentati-va  apoi luati o hotarare. Suntem ultima natie in Europa? Ultimi hamali? Chiar nu mai avem vointa? Eu ma declar total impotriva ofertelor nesimtite ce apar pe forum si doresc stoparea postarii acestor , asa zise oferte!

  • Like 13
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Eu chiar te cred că vrei asta... dar tu eşti un singur moderator, fără drepturi de administrator.
Nu am văzut nici un admin să "comenteze" măcar în fața ofertelor respective, darămite să mai şi facă ceva.
Am propus mai demult obligativitatea unui minim de informații pentru anunțurile de angajare, un alt coleg s-a oferit chiar să compileze nişte formulare... cu mare greutate s-a implementat. Şi a durat... cât? Nici măcar 1an.
Acum au schimbat platforma din motive de performanță... dar este încă nefinisată şi plină de buguri. Evident, formatul impus al anunțurilor a dispărut. Danny e prea ocupat să ceară informații despre o ofertă cu plata la km...
Iar dacă îi spui owner-ului Călin, probabil că vei primi discursul cu donațiile făcute de angajatori.
Şi până la urmă... doar şoferii slabi acceptă acele oferte. Şoferi slabi dar care poate au intrat aici să învețe şi au dat peste ghicitorile fără răspuns ale lui Gongy şi miştourile lui.
Lasă-i incolo pe angajatori cu ofertele lor cu tot... să doneze bani ca să poată Călin să plătească hostul şi hai să-i ajutăm cum putem pe şoferii care vor să învețe.
Astfel... angajatorii vor avea din ce în ce mai puțini proşti de agățat.
Părerea mea...

Editat de cico_3504
  • Like 10
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Oameni buni, hai s-o lamurim si public ca degeaba am tot discutat cu oldtrucker pe sectiunea interna.

 

Forumul chiar desi este administrat de persoane private, este totusi un forum public unde toata lumea se poate inregistra si il poate accesa cu acceptarea regulamentului. Regulamentul nostru actual (asa cum este el), nu prevede nimic despre postarea ofertelor de munca. Deci se pot posta oferte de munca de catre oricine respectand regulamentul forumul si legile tarii.

 

Legile tarii zic ca plata la KM este ilegala, deci anunturile cu plata la KM nu sunt admise aici. In legile tarii, mai scrie alb pe negru, ca salarul minim in momentul de fata este de 975 lei (sau cat e, sper sa nu ma insel) deci angajatorul care posteaza aici anunt este obligat sa ofere minim 975 lei salar minim. Mai departe ... noi nu putem face nimic.

 

De ce nu boicotati anunturile de pe ejobs? tjobs? bestjobs? De ce nu le dai mail sa nu mai accepte anunturile de munca care ofera minimul pe economie? Sa fim seriosi...

 

Haideti sa nu mai fim ipocriti si sa acceptam realitatea ... astea sunt ofertele. Cei care pot schimba ceva, suntem noi, noi adica SOFERII din noi refuzand sa ne angajam la acei angajatori care ofera asemenea oferte. OK, X posteaza oferta ... ofera Z si Y .. nu ne convine? O ignoram .. mergem mai departe cautand alta oferta mai buna pentru noi. Ce-o sa faca angajatorul X cand nu are oameni sa-i angajeze? O sa refaca oferta .. mai adaugand ceva la salar, etc.

 

Deci nu forumul poate schimba piata muncii stergand anunturile si astfel devenind un forum fara locuri de munca... ci noi, SOFERII, o putem schimba refuzand ofertele respective.

 

...desi ... daca stau si ma gandesc .. sunt atatia incepatori care n-au de munca .. atatia experimentati care la fel n-au de munca si copii cer de mancare .. si etc. Asta e situatia ... trebuie s-o vedem si s-o acceptam.

 

PS: cristian, sa stii ca forumul asta nu-mi aduce niciun ban, nu ma tine de mancare, de chirie si nici nu-mi pune combustibil in rezervor. Pentru astea, trebuie sa muncesc, la fel ca tine. Printre ele, in timpul meu liber, ca un hobby ma ocup si de acest forum cat pot, alaturi de ceilalti membrii din staff. Te pricepi la mysql? php? Ai habar despre programare, editare, etc? Atunci te invit in staff sa ne ajuti sa implementam toate aceste chestii pe care esti suparat ca nu sunt.

  • Like 5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

  Asa s-a ajuns la situatia actuala ...trecand cu vederea .  Trecannd cu vederea , se accepta situatia tacit . Acceptand tacit , inseamna ca nu obiectezi ,fiind de acord ,.... ca fiind de acord sa nu mai ai ce comenta!  Asa a inceput decaderea acestei meserii imediat dupa revolutie . Acceptand ! De aceea aceasta meserie este manjita cu salariul minim pe economie . De aceea in aceasta meserie nu se mai pune problema calificarii si nici recunoasterea meritata a acestei indeletniciri . De aceea suntem vazuti ca posibili sclavi, caci nu suntem reali , normali si intru adevar, Noi suntem fara coloana vertebrala , fara  demnitate , fara stiinta si ignoranti .  Ignoranta ucide natii . Ignoranta a ucis genii . Ignoranta a dezbinat . Ignoranta duce in derizoriu. A ignora, ( sa-mi fie cu iertare) , implica nesimtirea , iar nesimtirea este extrapolata bunului simt . A avea bun simt, implica demnitate , educatie si vointa . Cand demnitatea nu exista , bunul simt este strivit . Cand educatia nu exista , profitorii asupra  bunului simt razbat . Cand vointa este infranta ajungi sclav al nesimtirii . Nu sunt impotriva ofertelor de munca, ci a conditiilor prin care se ofera o coaje de pita ignorantilor . Intr-un final inteleg , cu mahnire sufleteasca , ca trebuiesc acceptate conditiile nesimtite ce taxeaza bunul simt (?), efectul de turma fiind modelul de viata ce va trebui urmat . Asta inseamna ignoranta si lipsa verticalitatii . Asta ete produsul demolarii acestei branse , a lipsei de vointa a necunoasterii si dezbinarii. Pacat!!!

 

   PS  Si acum sa o iau sofereste , ando drumu , cum ar zice unii......Numai baietii  de baieti , cu sange in instalatie razbat , gutanii pun botul la prosteala ciumegilor sau la mesa lor si la o adica o mai iau si-n freza ! Da macar sa nu mai vina sa dea apa la soareci pe forum ca au fost smardoiti ,ca atunci ma sucaresc . ( asta daca tot acceptam bataia de pastrama) .  Lasam bengosii sa ne dea prosteala si daca luam hapul s-o lasam ca la universitate ?  Cine intelege ce scriu ...sa comenteze !

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

e drept ca multe anunturi pentru locuri de munca de pe forum sunt tepe, dar nu or fi chiar toate... parerea mea... daca inainte de a trimite cv cauti informatii despre firma si intrebi care din baieti lucreaza pe acolo si poatesa iti povesteasca cum este, eu cred ca e ok  O:-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

e drept ca multe anunturi pentru locuri de munca de pe forum sunt tepe, dar nu or fi chiar toate... parerea mea... daca inainte de a trimite cv cauti informatii despre firma si intrebi care din baieti lucreaza pe acolo si poatesa iti povesteasca cum este, eu cred ca e ok  O:-)

 

 Ce ti se pare ok ...plata la Kilometri , salariul de 1500 euro la contract de Anglia , plata salariului la 2 luni , sau plata diferentiata in echipaj ?  si cate alte aberatii .....       Ce vezi ca fiind ok? Oferte de munca cu minimul pe economie si 35 euro per zi  ...( legal dealtfel) cand stai pe cabina cel putin trei luni?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Administrators

Daca si cu parca , se plimbau c-o barca , daca nu erea parca se-neca , uite ca am dat o caruta de bani pe o platforma pro ca sa incarcam serverul cu subiecte aiurea .

Problema nu sunt ofertele ci patronii de carton facuti la apelul bocancilor , fiind un forum dedicat masei profesionale trebuie sa acoperim si aceasta latura a ofertelor , fiind prezente observam pulsul , vedem cine si ce ofera in harababura asta a pietii , pe langa asta , cunoastem firmele , obiceiurile si incercam sa dam o mana de ajutor celor interesati , ca omul trebuie sa munceadca sa duca un ban acasa . avem extrema jalnica a neplatii pe perioada de formare sau cumpararea / vanzarea locurilor de munca pe care clar nu o promovam , restul sunt discutabile , si daca nu le discutam aici si nu vedem ,, cartoanele ,, asta nu inseamna ca fenomenul va disparea , se va discuta mult si bine in afara forumului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Cristian , usurel cu ironiile si pretentiile de la forum te rog , sa nu uitam ca ai inceput deabuselea si acceptat o oferta care la vremea respectiva ti sa parut buna la o firma potrivita , adica te-ai facut frate cu dracu'( asa e vorba ) ca sa treci puntea , ai trecut si acum ......???

Ofertele similare nu mai sunt bune cand vine vorba de alti ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Cristian , usurel cu ironiile si pretentiile de la forum te rog , sa nu uitam ca ai inceput deabuselea si acceptat o oferta care la vremea respectiva ti sa parut buna la o firma potrivita , adica te-ai facut frate cu dracu'( asa e vorba ) ca sa treci puntea , ai trecut si acum ...... ???

Cred că mă confunzi Mario...

Eu am început în 2011, pe 7,5t distribuție de noapte, 1450euro + chirie și transport asigurate (contract pe RO). De atunci tot în sus am mers. Momentul trecerii la 40t a fost unul nasol, în primul rând pentru că acceptasem plata la km și în al doilea rând că au încercat să-mi tragă țeapă (au încercat, căci le-am lăsat camionul fără acte în Elveția și cu o zi înainte de a pleca la Kurt Beier mi-au băgat banii datorați plus ceva peste... pentru deranj). Și în plus, pentru cultura ta generală Mario, nu doar salariul este criteriul după care mă ghidez în alegerea unui loc de muncă. Caută prin posturile mele, că am mai spus-o... eu caut un raport muncă/salariu care să-mi convină.

Degeaba mi se oferă 3000euro dacă după ce semnez muncesc de 5000euro, prefer să mi se ofere 1200euro și să muncesc de 900euro...

 

Dacă sunt ironic/arogant și te deranjează personal treaba asta... închide-mi contul.

Dar dacă sunt ironic/arogant atunci când sfătuiesc pe alții să NU facă ce-am făcut eu, sau când ofer sfaturi, poate chiar bune de urmat, atunci bănuiesc că mi se poate ierta exprimarea... dacă nu, la fel, mi se poate închide contul.

  • Like 2
  • Haha 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salutare.Personal, sunt inscris de multa vreme pe site.Am putine posturi, am scris doar cand am considerat ca ceea ce spun este folositor pentru altii.Am permis de profesionist BE CE DE, cu B C din 1999 cand eram pe clasa a 11-a.Am avansat treptat in meserie, si desi am 34 de ani, am prins vremurile cand daca lucrai pe o Raba, erai cineva.Si cand daca faceai 3 curse de CJ-B pe saptamana te stiau toti patronii drept meserias si competent.Mai stiu si acuma sa aerisesc o instalatie cand prinde aer, sau sa schimb o camera de cauciuc (desi toate sunt tubeless acum) cu demontat de cerc si guler (Oldtrucker tu poate intelegi cel mai bine...).Am muncit pe cam toate ansamblurile : cap tractor+semiremorca, tren rutier, autobuze normale sau articulate.N-am km. cat altii, totusi milionul l-am sarit si eu.Europa, vazuta-n lung si lat.Pe Cri5stian l-am intalnit odata cand venea acasa din DK, si eu mergeam la camion.E baiat fain si ii dau dreptate cu ce a scris mai sus si-n general cu ce scrie.Totusi, pe forum e dezastru.Sunt putini soferi adevarati, care incearca sa destepte lumea, si-n rest plin de chelneri, bucatari etc., facuti peste noapte soferi de 40 to.Si cum omul competent isi vede de treaba si prin asta isi castiga prestigiul intr-o firma, tot asa cel care habar nu are de meserie iese in evidenta prin slugarnicie, linguseala si sapat colegii, deoarece meserie nu cunoaste, si trebuie sa iasa in evidenta nu?De vreo 3 ani muncesc si nu muncesc, deoarece pe degeaba nu ma vand.Dar demnitatea nu mi-o dau.Danny, tu mai stii cand am scris eu odata negativ de KB s-ai sarit repede ca ma banezi la urmatoare.Peste cateva saptamani erai la KB...apoi ai vazut care-i treaba cu adevarat.Erai obiectiv atunci, ce sa zic...Desi limbajul meu e civilizat, chiar daca uneori ironic si intepator.Pe mine nu ma intereseaza ca tu faci ce faci aici benevol, ca tu ai ales sa faci asta.Dar sa fii obiectiv si corect ma intereseaza.Ti-au mai zis-o si altii.Am intrat pe cafenea, rapid a sarit altul ca sa complectez nu stiu ce.Pai eu pe net pun ce informatii personale vreau.Cred ca gramatica, coerenta in scris, mesajul transmis spune multe pentru cine stie sa citeasca.@Oldtrucker-ma uit la ce se-ntampla si mai nu plang.Am ajuns niste carpe, niste necalificati, desi fara noi nu se poate.Iti zic 0 vorba mare si inchei : Daca nu suntem verticali, vom suferi atata timp cat soarele va straluci pe cer.Sa nu uitati asta!

  • Like 5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si inca ceva : vad ca de o vreme se aplica ''corectitudinea politica" si aici.Adica daca ai zis ceva care a deranjat vreun membru din forurile superioare, esti banat/amenintat cu asta.Nu conteaza ca ceea ce ai spus era corect, si exprimat intr-un limbaj decent.Asta-i principalul motiv pentru care eu am incetat sa ma exprim in scris aici, sau am facut-o extrem de rar.Si am prieteni care sunt soferi vechi care fac acelasi lucru.Nu credeti (conducerea) ca e in neregula asta?Ca eu zic ca sunt membrii simpli aici care au km. mai multi cu spatele decat o gramada de "soferi" si care ar avea ceva de spus, si nu o fac din motivele scrise de catre mine mai sus.

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Forumul nu va e dator cu nimic , e sustinut de o echipa de oameni , cine considera ca ii place si respecta e bine primit , calitatea de membru sau ca se scrie aici nu implica ca forumul sau un membru staff sa fie dator cu ceva utilizatorului . Cat de scris , hai sa fim seriosi , sa vazut dealungul anilor , ilegalutati , mari greturi de la inaltimea treptelor volanului , legende din spaga la atestare , orgolii de manuitori de volan si cand sa mentinut linia corecta si pro legala , neinteleasa de mintine inguste , tot staff-ul e rau ca incearca sa mentina linia legala , contientizarea si dorinta de a invata .

Sunt reguli , se respecta , nu convine , afara si punct .

Subiect inchis . Supra incarcam serverul aiurea .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Moderators

vad ca a fost redeschis..il readucem in actualitate atunci..asta deoarece apar tot mai des ''super oferte de munca'' care jignesc meseria de sofer...

Numai ca multi dintre noi accepta aceste salarii mizere gindinduse ca ''va produce'' el diferenta...

Pacat..trebuie sa ne schimbam..nu acceptati un salariu care contine numai diurna doar de dragul de a avea un loc de munca...au aparut oameni fericiti doar pentru o suma infima....invatati-va sa cereti ce vi se cuvine..si nu acceptati orice ''suvenir'' de oferta...

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Apar foarte multe oferte ''superbune''....pentru a va putea face o ideea asupra salariului pe care ar trebui sa il primiti va voi face o scurta analiza...

Diurna legala este undeva intre 37 -73 euro /zi....atunci facind socoteala ar iesi la 30 zile o suma de aproximativ 1200-1500 numai diurna..calculind la 40-50 euro..la aceasta suma se adauga salariul oferit..si asta indiferent ca esti incepator sau ca ai experienta...echipaj sau singur..Fiecare profeseaza..nu sta degeaba deci trebuie platit corespunzator....Poate asa va veti da seama la cit trebuie sa va asteptati de la o salarizare..poate nu stiti :-B Rezultatul...spuneti NU ofertelor care nu se ridica peste 1500....nu uitati..orice munca in plus creste valoarea salariului...nu e inclusa in el..deci daca tu incarci..descarci..se mai aduna...Macar asa sa incercam sa tragem un semnal de alarma si sa ne formam o opinie..

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

uitati un comentariu al userului sofertir75 de prin 2013.....ce zicetii..ramine de actualitate...coloana noastra verticala nu s-a schimbat prea mult O:-)

 

Un administrator, transportator, trebuie sa stie ca LEGEA este LEGE si.....unde-i LEGE nu-i tocmeala.......
Delegarea/Detasarea, conform legii, a Codului Muncii, ca : unui delegat/detasat i se acorda transport + cazare + indemnizatie de delegere/detasare, si bineinteles salariul corespunzator. Ceea ce inseamna ca, daca este DELEGAT, adica se intoarce in tara de resedinta o data pe saptamana, salariul este conform Legii din Romania, iar daca este DETASAT si se intoarece dupa o luna, salariul este conform Legii tarii in care este detasat - art.2, lit.b din Codul Muncii. Toate acestea se platesc separat, in sensul ca se plateste diurna + cazare + transport + salariu (primele trei se platesc sub forma de avans).
Mai mult ca sigur ca patronii cunosc legislatia in vigoare- codul muncii, directive, regulamente.....etc.., doar ca se profita de nestiinta soferilor. 

Soferul nu este obligat sa doarma in cabina, chiar daca are pat.....cabina cu pat este loc pentru odihna in timpul programului de 15 ore/zi, nu pentru repausul zilnic si saptamanal. Legea spune ca delegatul/detasatul are dreptul la transport + cazare + indemnizatie de delegere/detasare, si bineinteles salariul corespunzator, pentru fiecare salariat. Iar daca transportul, cazarea si hrana nu i se acorda de catre societate, societatea trebuie sa i le plateasca.

Daca s-ar respecta Legea.......nu ar mai fi soferul batjocorit.....si nu ar ma cauta nimeni soferi romani. I-ar cauta doar pentru ca soferii straini nu vor sa plece de acasa, nu pentru ca ar fi mai ieftini.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

   As vrea sa stiu cand ati inceput meseria de sofer daca va duceati pentru bani sau pentru experienta si daca aveati aceiasi mentalitate ..eu unul nu cred.Nu conteaza ce ai muncit inainte de a fi sofer daca iti faci treaba cum trebuie nu cred ca ar trebui sa fii luat in deradere de catre colegi aviz celui care zice de bucatari,ospatari etc..

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Toti vor salarii mari. Dar doar timpul liber avut la dispozitie face diferenta intre tine, ca sofer, si altii...tot soferi. Adica...BMW si...alte masini.

Ce vreau sa zic cu asta... cand eu si colegii mei lucram la o firma in Belgia cu contract in Slovacia pe 1900 euro, in weekend (pauza de 45) ... colegii mei "da-i cu bere, da-i cu vin, da-i cu gratare, manele si ia uite ce tare am lasat-o eu la vale ieri...". Eu...da-i cu engleza...da-i cu franceza, da-i cu legislatie, informatii... Colegii radeau de mine..."haha..BIP , nu esti cu noi, esti un BIP, tu esti coborat din copac...stai numai in cabina pe laptop...sobolanule de calculator..."...

Dupa 2 ani...colegii mei tot in Belgia...tot la 1900...cu ficatii rupti de oboseala dupa 3 curse pe zi, fiecare cursa cu laterale, 14 chingi si lunga de 100 km si numai programe de 15 ore pe zi...

Iar eu...hehe...contract unde trebuie, la mama lui acolo, zi de zi acasa, pauza de 45 acasa, plata la ora, iar salariul...hehe...nu mai postez inca o data fluturasul cu salariu, ca l-am mai postat candva...si a fost sters...

Ei radeau de mine ca nu sunt ca ei...eu rad de ei acum...ca sunt toti la fel...

Asta face diferenta intre...BMW si...alte masini.

Cui i-a fost dat sa citeasca si sa inteleaga ce am scris aici...va ajunge departe.

Restul...da-i cu bere...da-i cu vin...

  • Like 1
  • Haha 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Phareudian ,ai procedat bine si ai iesit din masa amorfa a celorlalti..insa este bine sa iesim si mai multi...sa stie ca 600 euro pentru un post de sofer nu e mana cereasca si ca nu ii acopera nici macar diurna lunara...il fura si de acolo...face fifty-fifty si diurna lui...nu conteaza ce ai fost inainte...conteaza daca profesezi...meseria este meserie...si acest lucru il putem face raminind indiferenti la ofertele lor neserioase...si conteaza mult si conditiile oferite

 

john...tie iti pot raspunde ca mentalitatea asta o aveam inca din scoala de soferi...decit sa lucrez ca sofer pe un salariu mizerabil mai bine acasa la taiat frunze la catei...sau paznic...sau sapator..orice...numai sa fiu respectat conform profesiei...[daca am inteles corect si te refereai la mine]

Sunt intradevar colegi care iau in deridere noii veniti din alte meserii..care s-au facut soferi auzind ca ''se cistiga bine''

Ti-ai pus intrebarea ..oare de ce..?? raspunsul il ai in acceptarea ofertelor ridicol de mici..pentru ei 600 euro in loc de 200 e un pas imens inainte..nu realizeaza ca ar fi fost mult mai frumos si corect 1500 sa zicem..mai drept vorbind nu au mentalitate de sofer profesionist....Nu realizeaza importanta meseriei noastre..nu fac corect diferenta intre o masina de zeci de tone si una de 800kg..Prin discutarea acestor idei aici dorim sa ii sensibilizam si pe ei...sa poata face corect diferenta unui salariu onest...am pus doar exemplul cu diurna..te las pe tine sa observi salariile oferite si apoi sa te gindesti singur...ce face soferul ala..munceste fara salariu doar pe dreptul lui..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

  Cico nu ma refeream la tine.Vroiam sa zic altceva ca noi ca incepatori nu putem avea pretentii.Normal ca dupa o perioada de 1 ,2 ani daca simt ca merit mai mult sa cer mai mult este normal.Ceea ce am vrut sa subliniez este ca cei care au plecat de la vechile locuri de munca si s-au reorientat catre o alta meserie cum este exemplul de fata nu au facut-o decat pentru bani este evident lucrul asta.Eu am lucrat in Spania la sofer roman care platea la 4c pe km doar pentru experienta,nu am trait timpurile alea cand faceai liceul auto si pac la salariu de mii de euro...toti am inceput de jos.Acum daca am accceptat este doar problema mea, dar sa nu crezi ca daca am acceptat sa lucrez doar ca sa invat nu inseamna ca iau in ras meseria de sofer sau pe cei implicati.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

John, pe vremea când se făcea liceul auto ( și școala profesională auto ) nu avea nimeni pretenția sa-si înceapă cariera pe ansamblu articulat, și cu atât mai puțin în trafic internațional. Existau niște etape pe care unii reușeau să le parcurgă, alții nu. Cu 0,04 euro/km nu merg nici șoferii de duba! Crezi ca 1-2 ani înseamnă experiență? Ce înseamnă atunci 20-25-30 de ani?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

    Orice secunda lucrata inseamna experienta ,bineinteles cu cat lucrezi mai mult cu atat si pretentiile cresc.In fine inchei aici,cine a inteles ce a inteles ce am vrut sa zic bine ,cine nu asta e.

 

Drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Deci unii chiar nu vor sa priceapa...daca e sa o luam pe experienta pai experienta faci toata viata si tot nu-i de ajuns.Incheiem capitolul asta si spun ca odata ce ti-ai facut "experienta", adica ca ai invatat sa conduci si te descurci sa lucrezi singur fara nici o problema...pai atunci de ce preferi sa lucrezi pe bani de nimic? Dupa ce ca exista atata mizerie in sectorul transportului nu e de ajuns ...mai lipseste unu doi care sa dea startul in continuare la mana de lucru ieftina.Fratiilor treziti-va ca ajungem la nivel cu albanezi si marocani.Dupa ce ca se importa mana de lucru ieftina in europa stricam unii dintre noi tot meciul si mai ajungem si vedete de cancan ca cei 2 din uk de la trota...Normal! Ca orice zidar e sofer de camion!

Sincer habar n-am cat e salariul minim si diurna pentru deplasare in strainatate oferita in tara,dar sunt convins ca cu minim-ul ala de aproape 300 eur/luna plus aproximez o diurna de 40 eur/zi,tot ai castiga un minim de 1500 euro net,deci???...mai ramai ca titular pe 600-800 eur sau platit la metru????

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

uite ce au patit cei 2...pe anglia nu se joaca...

Two men who drove a lorry the wrong way up the M6 Toll motorway have been handed suspended prison sentences and have been disqualified from driving.

They were arrested and charged with driving a motor vehicle dangerously, and appeared Stafford Crown Court on Monday.

 

Nicusor Paun, aged 34, from Romania, was sentenced to eight months imprisonment, suspended for 18 months. He was disqualified from driving for two years.

Vasile Radoescu, aged 39, from Romania, was sentenced to four months imprisonment, suspended for 18 months. He was disqualified from driving for 12 months.

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

John, ce este de înțeles? Te-ai dus să lucrezi plătit " cu ruptu' " - ca la sapă - și pe deasupra pe niște bani de nimic! Faptul ca tu accepți astfel de mizerii, nu este doar problema ta, pentru ca se creează un precedent de care se folosesc angajatorii de doi bani. Eu fac parte din categoria celor care dorm im cabină, nu doar " ca să vadă lumea ", așa ca iar nu înțeleg: ca începător ai plecat în echipaj, la așa firmă mai mult de 20000 de km/lună, adică 10000 km parte ta nu făceai - altfel dam în alte probleme. Adică 400euro. Mai adaug 4000 de km pe " daiboji " așa ca mai rupeai 80euro, partea ta. Mâncare, telefon, internet, șampon, pastă de dinti, mai ieși în oraș pe repausul săptămânal, o izmană, un șoșon, un cadou si niste banuti pentru cei de acasă, etc, adică tot ce înseamnă viață normală. Din banii ăștia, este imposibil. Cea mai proastă ofertă am auzit-o acum trei ani pe Romania-Grecia-Danemarca-Romania, 0.12euro/km/cabină. Fii mândru, acum deții recordul! Și ești " tirist, afară "! Doar ai ales meseria asta ca să " câștigi mai bine "!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Un exemplu vine chiar de aici de pe forum. Vezi aici:  http://forums.soferii.ro/index.php?/topic/11156-angajari-soferi-pentru-comunitate/

 

   Am sunat , am vorbit , a spus initial 1500e si ca plec in 2-3 zile...apoi revine la 10 minute cu un telefon si imi zice ca imi da doar 1000 ca nu am experienta.Asta s-a intamplat saptamana trecuta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.