Jump to content

cutie viteze semiautomata


theoghiata

Recommended Posts

  • Members

Salut,

    Conduc o Scania R480 din 2008 ,cutie de viteze semiautomata..Am fost in service cu ea...am desfacut cutia complet ;schimbat un sincron,un rulment, kit complet de ambreiaj...Cand am pornit-o , se aude un zgomot cand reduc din viteza 7 la 6...Doar acolo,si acum pocneste mai tare ca inainte de a intra in service. Se face reset la cutie de tipul asta  sau adaptare de mers? Mersi mult si astept raspunsurile voastre!

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Ce adaptare? Nici o adaptare .  Ai schimbat piesele uzate , trebuie sa functioneze ceas .   Acum....tu stii ce zgomote auzi , iar pe mine ma duce in eroare  afirmatia ca fenomenul se aude numai de la  a 7 a la a 6 a  si ca pocneste .  Treaba cu pocnitul poate fi de la o cruce cardanica  sau de la jocul mare in grupul motric ( daca este ascutit sec  ca si cum ai da cu un ciocan mic intr-o nicovala de fierar), daca cutia a fost reparata corect.  Tot pocnitura poti auzi de la joc in rotula ,,viperei" ...depinde de ce se aude si cum . E greu de dat cu presupusul ! Eu zic sa-i faci o inspectie de ansamblu . In mod normal , dupa o reparatie trebuie sa functioneze fara zgomote , fara fite !

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • Members

Salutare. 

Colegule ai rezolvat problema? În aproximativ aceeași situație mă aflu și eu. Am achiziționat o scania R450 euro 6, cutie opticruise cu 3 pedale și mi-a apărut următoarea problema: îmi pocnește ceva in cutie sau ambreiaj  când bag in viteza (ambreiajul fiind calcat la maxim) dar după ce demarez schimba vitezele foarte bine fara nici un zgomot. Precizez că pocnitul se aude numai după ce mașina sta nepornita câteva ore bune. Daca se merge toată ziua cu ea nu mai face figuri. Rog să mă ajute cineva cu o informație . Zi buna va doresc 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.