Jump to content

Atego iese din viteză (a 3-a şi a 4-a)


IonescuLiviu

Recommended Posts

  • Members

Salut!

Am un Atego 1218 de curând, are 450.000 km, e din 2001, cutie cu 6 trepte şi când l-am laut am observat că are joc uriaş la schimbător aşa că am băgat o "bucşă" de tabla de alamă acolo unde are bucşa originală care e foarte tocită, inclusiv lagărul de la tija schimbătorului, cea care duce la cutie, nu ştiu cum să explic exact. Mai departe, la cutie, are un pivot, sau doi parcă, care nu mi s-au părut să aibă joc deloc. Acum nu mai are joc la schimbător dar iese câteodată din treapta 3 şi 4 am observat eu, doar când sunt în decelerare. Înainte să îi pun eu tabla aceasta nu ieşea, dar nu făcusem decât 2 drumuri cu el înainte, şi gol, deci o fi de la faptul că acum e cu sarcină (adică e mereu încărcat cu greutate multă, nu am mai mers cu el gol din primăvară) sau o fi de la tabla mea.

Bănuiala mea e că o fi de la uzura aceea dar nu sunt sigur pt că nu iese din treptele doar dintr-o parte, iese din a 3-a care e în faţă şi iese şi din a 4-a care e în spate. În fine. Eu am zis să nu mai dau bani şi să pun tabla aceea, pt că e uzura mare, şi la tija aceea lungă ce duce la cutie, şi la schimbător.

Când îmi iese din viteză nu simt nimic, doar când vreau să accelerez îmi dau seama că se turează în gol. În rest vitezele se schimbă bine, nu mai simt nicio altă problemă.

Ce păreri aveţi? Mulţumesc!

Edited by IonescuLiviu
Link to comment
Share on other sites

  • Members

Din cate stiu eu, iesirea din viteza la decelerare ar indica uzura sincroanelor cutiei pentru acele viteze (3 si 4). Dar tinand cont de improvizatii, se poate ca la cele 2 trepte sa nu intre complet in viteza. Mai trebuie ceva la improvizatie, deoarece se pare ca in 3-4 schimbatorul are cursa prea scurta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.