Jump to content

Atentie -Anglia !! Exceptie timpii lucru /odihna


Mario Bandit

Recommended Posts

  • Administrators

Potrivit UNTRR, autoritatile engleze au decis sa aplice o relaxare temporara a normelor de aplicare parivind timpii de conducere si odihna incepand cu 30.07.2015, pentru o perioada de 30 de zile atunci cand se va institui „Operatiunea Stack“ (procedura utilizata de Politia din Kent prin care camioanele sunt parcate pe autostrada M20). Masura se aplica numai soferilor ale caror curse sunt in intarziere din cauza demonstratiilor sau a inchiderii portului de la Calais, dar si soferilor care au utilizat un feribot de trecere a canalului sau au utilizat Eurotunnel pentru a ajunge sau a pleca in/din Kent.

Masura se mai aplica si soferilor care asteapta in Kent sa plece spre Europa continentala, dar si celor care conduc un autovehicule dintr-un centru de exploatare cu baza in Kent si a caror cursa a fost perturbata.

Aceasta relaxare temporara nu se aplica autovehiculelor care circula in Kent si nici pentru transporturile internationale care nu trec pe aici.

Modificarea temporara a normelor privind timpii de conducere si odihna presupun inlocuirea duratei maxime de conducere zilnica de la 9 la 11 ore si reducerea perioadei de repaus zilnic de la 11 ore la 9 ore. Pauza de 45 de minute dupa patru ore si jumatate de condus ramane in vigoare si va continua sa fie pusa in aplicare.

In informarea UNTRR se mentioneaza ca normele privind timpii de lucru nu se modifica.

sursa : http://www.traficmedia.ro/ro/237-ambele-limbi/romana/news/2015/7511-cresc-timpii-de-condus-si-odihna-pentru-soferii-care-vin-sau-pleaca-din-marea-britanie.html

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators
Link to comment
Share on other sites

  • Moderators
  • Moderators

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.