Jump to content

Lamuriri incadrari permis B+E


kelu84

Recommended Posts

 • Members

Buna ziua domnilor. Detin un Vw Passat al carui MTMA al ansamblului este 3970 kg. Intrebarea mea este daca pot circula pe Germania, Austria,Ungaria cu platforma si un golf 4 pe platforma. Am auzit pareri si pareri insa va cer ajutorul intrucat ma gandesc ca detineti aceste informatii. Am auzit pareri conform carora imi trebuie permis C1 daca depasesc 3500kg. Mtma passat este 2170. Practic imi trebuie o platforma al carei mtma sa nu sara de 1330 kg. Problema e ca un golf 4 are maxim 1400 kg...
astept raspunsurile dumneavoastre

Edited by cico_3504
ortografie
Link to comment
Share on other sites

 • Members

Categorii de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere
Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
a) ......
f) Categoria B:
g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Verifica Anexa  Nr.1 din OUG 195/2002.

Drumuri bune!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

@Rouman- merci pentru promptitudine. Problema mea nu este pe Romania. Problema mea este daca pe Ungaria, Austria, Germania sunt ok cu BE cu passat si platforma cu un golf 4 pe ea.

Edited by cico_3504
ortografie
Link to comment
Share on other sites

 • Members

Merci pentru lamuriri dar am alta dilema acum... platforma necesara pentru golf 4 are mtma 2000kg. Golf ul are greutate de 1300 kg fizic iar platforma are 500kg. Asta inseamna 1800kg si ma incadrez in ce pot trage cu masina. Daca sunt oprit si luat la bani marunti, ce mase calculeaza politia? masele fizice din hartii sau mtma platfroma? Ca daca se leaga de mtma plus mtma masina nu ma mai incadrez. Eu logic vad sa calculeze masa platformei din carte si masa golf ului, care nu depasesc 1800 si sa ma lase in pace

Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

Fiind vorba de un ansamblu de vehicule din categoria BE nu avem 3.5 tone masa maxima autorizata pe ansamblu ci avem un masa maxima vehicul tragator , o masa de remorcare plus o masa utila a vehiculului tras , daca ai remorcabil 1800 iar masa proprie a remorcii esre de 1000 mai poti incarca 800 , indiferent ca.masa maxima autorizata a remorcii este de 2400 .

Problema este masa maxima de remorcare , cat poate trage passatul tau ??

Masa maxima de remorcare nu se scade din masa maxima autorizata a vehiculului , ci vine aparte , 2170 e masa maxima autorizata a pasaatului , masa proprie plus pasageri plus bagaj .

O plataforma de 4.2 pe 1.90 metrii are ,, tara ,, de 600 /650 kg depinzand de echipare , iar ca sa afli ,, utilul ,, din total de remorcare scazi masa proprie a remorcii si rezultatul , vezi daca poti incadra golful .

Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Poti merge linistit cu remorca de 2000kg. Oricum remorca are suspensia tandem si apasarea pe carligul de remorcare nu depaseste 40- 50 de kg daca pozitionezi corect autoturismul pe platforma. 

 

 

 

 

 

Eronat !

Edited by sxn
Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

certificat spaniol dar totusi se intelege

1665 masa proprie

2510 masa maxima autorizata

1240 masa maxima pe prima axa (fata )

1280 masa maxima a doua axa (spate )

ce e incercuit e masa de remorcare , fara sistem de franare o remorca de maxim 700 iar cu sistem de franare 1490 .

in cazul meu , daca por remorca o masa de 1490 , iar remorca are 600 ca masa proprie , util am 890 kilograme .

post-990-0-41281800-1441296969_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Da, dar vezi ca romanii au mai invetat o rubrica suplimentara in talon.

Si daca  el zice ca are 3970 kg in rubrica aceea atunci asta e. Se incadreaza si cu remorca de 2000 kg.

 

post-89-0-43880800-1441307375_thumb.jpg

 

 

Eronat !

Edited by sxn
Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

La observatii , masa maxima in ansamblu ,totalul autorizat format din adunarea maselor daca apare 3970 , scazand masa maxima autorizata vehicul 2170 ca baza , vine 1800 remorcabila , sau cat mai aproape de aceaata valoare , deci poate trage o remorca care sa se incadreze aproximativ 1800 kilograme .

Scazand masa proprie a remorcii , cat ii vine ?? 1200 maxim util .

Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Nu se scade nimic. 

Asa e autorizata de RAR la cat scrie acolo. Deci masa proprie a auto plus remorca incarcate poate ajunge la valoarea inscrisa acolo ca asamblu.

 

Eronat !

Edited by sxn
Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Mario iar am impresia ca vorbesti cu persoana gresita.

Ti-am pus copia talonului fata verso. Te rog citeste-l !

Sunt de acord ca nu e ok ce se face acolo din cel putin 2 puncte de vedere dar e emis de o autoritate certificata european, deci e legal.

 

 

Eronat !

Edited by sxn
Link to comment
Share on other sites

 • Members

Domnilor va multumesc pentru raspuns dar eu iau in calcul situatia urmatoare: din start nu vreau sa ma joc nici cu siguranta mea nici cu a celorlalti participanti la trafic si de aceea va cer parerea. Revenind la situatie- m-am uitat in CIV si scrie negru pe alb" 1800 kg tractabil cu dispozitiv de franare". De aici inteleg ca nu pot atarna dupa mine ceva mai greu de 1800 kg. Pana aici e ok. masina pe care vreau sa o aduc are maxim 1200kg. Mai raman 600 kg care se distribuie la greutatea platformei sa ajung la 1800 cat e tehnic si legal ok. Problema mea este ca nu exista sau cel putin nu am gasit eu platforma cu mtma 1800kg care sa fie lunga de 4 metri cat sa imi incapa golf-ul care are 4,150m. Si de aici se naste dilema: daca eu iau o platforma cu mtma 2000kg si greutate fizica de 560 kg trecute in carte care raspunde cerintelor mele, nu stiu daca ma mai incadrez legal. Spun asta pentru ca in talon scrie clar mtma ansamblu 3970 kg. Eu fizic nu voi depasi cele 1800 kg, dar in acte cand nenea militianu aduna mtma masina plus mtma platforma ii va da 4170 kg nu cat am eu trecut in talon. Daca in schimb aduna greutatea platformei 560 kg cu greutatea incarcaturii 1200 , ma inscriu in cele 1800kg, dar presupun ca nu va calcula astfel si din start aduna mtma-urile si rezultatul n va surpinde si pe mine si pe ele cand se va uita in talon la obsrvatii. Asta mi se pare o mare porcarie dpmdv dar din al lor nu, ca doar nu stau cu cantarul in buzunar sau am cred pe cuvant,ca la urma urmei pot incarca si frigidere si nu scrie cate firgidere si cate kg au...

Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

ceva interesant , stie careva ceva de astea ??

http://www.4tuning.ro/images/ce-categorie-imi-trebuie-pentru-o-platforma-auto/ce-categorie-imi-trebuie-pentru-o-platforma-auto-e74a11aac0d500821d-0-0-0-0-0.jpg

din internet

Capacity

Max Load: 3,450 lbs. when towing a front-wheel drive vehicle, 3,900 lbs. when towing a rear-wheel drive vehicle.

Empty weight: 750 lbs.

Are nevoie de dispozitiv de franare , fara nu e bun .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.