Jump to content

Pauza saptamanala


gabionu84

Recommended Posts

  • Members

Am inceput programul duminica la ora 15.30. Am muncit de duminica pana sambata la ora 13. Dilema mea este urmatoarea: se considera ca am muncit 7 zile, sau decat 6. Se considera o zi de la ora 15.30 de duminica pana luni la 15.30, sau se considera o zi de munca de duminica de la 15.30 pana la ora 24, apoi luni o alta zi?

Trimis de pe al meu SM-T335 folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Salut , pentru Ue regulamentul 561/2006 CE cere un nou repaus saptamanal pana la sfarsitul a 6 perioade a 24 ore odata ce ai inceput munca dupa repauaul saptamanal precedent ,

Atentie Perioade a 24 ore !!! Nu programe nu zile nu alte tampenii din legendele de parcare .

Exemplu duminica ora 15 -sambata ora 15 ( rotunjit )

In aceste maxim 6 perioade , in functie de dirata zilelor de munca ( adica perioada de munca plus repausul zilnic ) mai mult sau mai putine , asfel daca vei merge la zile deunca maxime ( 24 ore ) vei incadra 6 in 6 perioade , cu cat mai scurte , 21 , 19 , etc vei observa ca poti incadra mai multe , 7, 8 , 9 zile mumca in astea 6 perioade .

zilele de munca nu au treaba si nici nu sunt influentate de zilele calendaristice , ziua.de munca are ca maxim un arc de 24 ore din momentul inceperii muncii , iar daca ne raportam la repausurile zilnice obligatprii , observam ca avem la dispozitie o perioada de maxim 13 ore pentru munca in cazul unui repaus zilnic normal iar o perioada de pana la 15 ore in caxul unui repaus zilnic normal ( sau zilnic normal fractionat ) . Astea sunt perioade maxime., arcul de 24 ore al zilei de munca nu obliga si completarea lui in cazul in care termini munca mai devreme , sa zicem 10 ore munca plus 11 repaus zilnic , 21 ore cumul , sa poti incepe o noua zi de mumca , un nou calcul raportat la zi de munca , maxim , mai putin ..... depinde . deci nu esti obligat sa stai.pana la arcul.de 24 ore , 10 munca 14 repaus .

Revin ......Descarc .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Members

Ok, am inteles. Dilema era creata tot din legendele astea auzite. Ca daca ai inceput munca duminica, se considera o zi lucratoare pana la ora 24, iar apoi luni era o alta zi. Am inteles. Se considera o zi lucratoare din momentul care ai inceput(ex: ora 15), pana la ora 15 de luni( 13+11 pauza). Mersi mult.

Trimis de pe al meu SM-T335 folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Daca am inceput programul in 29.08 ora 22.14 si am terminat in 04.09 ora 23.59 din cauze justificate(coada in vama Bors de cativa km,am intrat in coada la 19.50) care este abaterea si cum se procedeaza? Echipaj, nu am depasit perioadele de condus si nici programul zilnic.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.