Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Pauza saptamanala


gabionu84

Postări Recomandate

  • Members

Am inceput programul duminica la ora 15.30. Am muncit de duminica pana sambata la ora 13. Dilema mea este urmatoarea: se considera ca am muncit 7 zile, sau decat 6. Se considera o zi de la ora 15.30 de duminica pana luni la 15.30, sau se considera o zi de munca de duminica de la 15.30 pana la ora 24, apoi luni o alta zi?

Trimis de pe al meu SM-T335 folosind Tapatalk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Salut , pentru Ue regulamentul 561/2006 CE cere un nou repaus saptamanal pana la sfarsitul a 6 perioade a 24 ore odata ce ai inceput munca dupa repauaul saptamanal precedent ,

Atentie Perioade a 24 ore !!! Nu programe nu zile nu alte tampenii din legendele de parcare .

Exemplu duminica ora 15 -sambata ora 15 ( rotunjit )

In aceste maxim 6 perioade , in functie de dirata zilelor de munca ( adica perioada de munca plus repausul zilnic ) mai mult sau mai putine , asfel daca vei merge la zile deunca maxime ( 24 ore ) vei incadra 6 in 6 perioade , cu cat mai scurte , 21 , 19 , etc vei observa ca poti incadra mai multe , 7, 8 , 9 zile mumca in astea 6 perioade .

zilele de munca nu au treaba si nici nu sunt influentate de zilele calendaristice , ziua.de munca are ca maxim un arc de 24 ore din momentul inceperii muncii , iar daca ne raportam la repausurile zilnice obligatprii , observam ca avem la dispozitie o perioada de maxim 13 ore pentru munca in cazul unui repaus zilnic normal iar o perioada de pana la 15 ore in caxul unui repaus zilnic normal ( sau zilnic normal fractionat ) . Astea sunt perioade maxime., arcul de 24 ore al zilei de munca nu obliga si completarea lui in cazul in care termini munca mai devreme , sa zicem 10 ore munca plus 11 repaus zilnic , 21 ore cumul , sa poti incepe o noua zi de mumca , un nou calcul raportat la zi de munca , maxim , mai putin ..... depinde . deci nu esti obligat sa stai.pana la arcul.de 24 ore , 10 munca 14 repaus .

Revin ......Descarc .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ok, am inteles. Dilema era creata tot din legendele astea auzite. Ca daca ai inceput munca duminica, se considera o zi lucratoare pana la ora 24, iar apoi luni era o alta zi. Am inteles. Se considera o zi lucratoare din momentul care ai inceput(ex: ora 15), pana la ora 15 de luni( 13+11 pauza). Mersi mult.

Trimis de pe al meu SM-T335 folosind Tapatalk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Daca am inceput programul in 29.08 ora 22.14 si am terminat in 04.09 ora 23.59 din cauze justificate(coada in vama Bors de cativa km,am intrat in coada la 19.50) care este abaterea si cum se procedeaza? Echipaj, nu am depasit perioadele de condus si nici programul zilnic.Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.