Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Solidaritatea soferilor in Vama noua Nadlac


ROUMAN

Postări Recomandate

  • Members

Mai jos avem un video realizat in Vama Nadlac II, acolo unde a aparut un strop de solidaritate a soferilor profesionisti atunci cand un coleg era pe punctul de a fi sanctionat de catre autoritatile Romane.

Oare In vamile Romaniei, chiar nu a patruns bunul simt al vamesilor?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salutari Rouman.

 

In video se aud o multime de oameni care vorbesc si e dificil de inteles toata ideea. Ar fi bine sa descrii un pic cele intamplate.

 

  1. E vorba de o amenda, dar pentru ce?
  2. Cineva mentioneaza sa va dea amenda la toti care ati trecut. Despre ce e vorba?
  3. Inteleg ca vamesii va fac sa pierdeti timpul acolo, dar care ar fi motivul? Sub pretextul ca trebuie sa va controleze documentele?
  4. La un moment dat unul dintre vamesi spune sa-i controleze documentele soferului la ANAF. Sunt toate astea metode de intimidare pentru a va face sa platiti spaga pentru a putea trece mai repede?
  5. Se intelege la un moment dat intr-o discutie intre soferi ca ar fi vorba de 20 de euro. Ce sunt cei 20 de euro? Spaga?
  6. Daca vi se termina programul de munca, ce conditii de viata va ofera vama? Dusuri, toalete? De vre-un magazin nici nu-mi vine sa intreb pentru ca pare a fi pustiu pe acolo.

Daca mai sunt si alte aspecte le poti detalia? Fa o mica povestioara aici. Multumim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

nu din cauza vamesilor sau a militienilor se face coada acolo, ci din cauza celor de la ANAf care acum au descoperit calculatoarele si se misca cu incetinitorul, plus ca acum introduc in sistem toate CMR-urile inclusiv ale camioanelor care doar tranziteaza romania.

aia 2o de euro reprezinta taxa de smecher (in loc de amenda, ca  a dat pe langa coloana de camioane)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Este vorba de un video de pe youtube, preluat pe unele grupuri pe facebook. 
Se pare ca este vorba despre dorinta celor de la ANAF de a obtine copii dupa toate CMR-urile cu doar un scaner (economie sa fie) si uita asa s-a facut coada, coada normala in vamile noastre. La care se adauga faptul ca un coleg era pe cale sa fie amendat, la care colegii s-au cam aprins si putem vedea continuarea desfasurarii in video.
*PS Oare cand vom avea conditii decente in vamile tarii, oare cand vom avea intelegere, sprijin, mediere si transparenta din partea autoritatilor Romane? Probabil niciodata!   
Vorba aia: "lasa-i sa stea la coada 5 ore, poate cand trece da si el de o cafea sa treaca mai repede."
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Deci prostu ' nu e prost destul daca nu e si fudul .

Verdictul ?? Solidaritate ?? Deloc , complicitate si favorizarea infractorului .

Cum de nu fac vitejii din astea prin vamile tarilor civilizate .

Deci manuitorul de volan de ComDivers fenteaza coada ca e ,, ciumeg ,, il prinde ,, potera ,, il trage de urechi si sare gasca lu papuc ,, ca este ,, si ei niste soferi amarati , ca nu e e corect , au trecut altii si saracu manuitor , de ce numai el ....... Asta ca sa vada efectul de turma , cand esti viteaz esti viteaz si cand esti prins in loc sa pleci capul sari cu ,, gasca

,, stiti voi vechile obiceiuri , lasa ca merge si asa , am facut am vazut la altii si nu am /au fost sanctionati si cate si mai cate .

Pe principiul asta va puteti solidariza si cu cei care trec pe rosu , cu cei care nu dau prioritate la trecerile de pietoni sau prioritate de dreapta , depasiri linie continua cu cei bauti etc si etc .

Protestul spontan si blocarea ,, vitejeasca ,, a vamii se lasa cu rupere de oase si plimbari cu ,, nino nino ,, plus o ninunatie de dosar penal , domnia si prostia se plateste ......scump!!

Propun titlu subiect , prostia soferilor in vama nadlac

!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Intervin si eu sa fac o observatie.

 

In film se vede ca soferul vizat de la COM Divers se afla pe marginea drumului, in stanga lui aflandu-se un alt articulat. Nu prea avea cum sa parcheze acolo daca se baga in fata ci doar daca a stat la coada. Cel putin asa cred. Amenda cred ca era pentru altceva si ar fi interesant sa aflam pentru ce.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Aceasta solidaritate, mai bine s-ar manifesta pentru schimbarea situatiei dezastruoase din transporturi. Dar anumiti soferi, nu fac front comun decat daca este vorba de acoperit incalcarea legii. Colegii, sunt disperati datorita platii/km coroborata cu planificarea dezastruoasa a curselor. Pentru a schimba aceasta situatie, nu au curaj sa protesteze, spontan, sau si mai bine, organizat. Daca incidentul avea loc in " vama veche " de la Nadlac, ramaneau o multime de camioane fara soferi - temporar. Supracontrolul financiar, incearca sa elimine sau cel putin sa micsoreze frauda enorma din industria transporturilor. Ca o remarca personala: in majoritatea incidentelor de genul asta, protagonistii sunt de la ComDivers sau de la Lazar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Citez pe cel ce a incarcat clipul pe youtube: "au vrut sa il amendeze pentru ca a fost primul care a rupt randul si a blocat vama!".
Acestea fiind spuse se confirma inca o data, faptul ca ne solidarizam doar la ilegalitati, cu unele exceptii. Pacat! 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...
  • Members

Acesta este rezultatul controlului ANAF. Astfel de scene se petrec zilnic la punctele de frontiera ale Romaniei de cand ANAF-ul verifica fiecare societate comerciala importatoare de marfuri.

Din pacate cei care avem de dus "greul" suntem tot noi soferii.

Daca s-ar vrea s-ar gasi o solutie civilizata pentru depistarea societatilor comerciale evazioniste. Din pacate nu se doreste, ca vorba aceea :"daca pe noi (ANAF)nu ne afecteaza de ce sa ne intereseze.

Bravo colegilor din videoclip, acolo nu s-a incalcat legea, a fost o scanteie de protest in urma la ceea ce se petrece de la 1 septembrie 2015 in punctele de frontiera pe sensul de intrare in Romania.

Rezultatul controlului ANAF: cozi interminabile, nervi, timp pierdut, intarzierea marfurilor, cearta intre soferi, etc ... Multumim frumos ANAF !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

" Probleme " au doar colegii cu salarizare la kilometru, si mai ales patronasii cu musca pe caciula. De cand a intrat in vigoare legea respectiva, a avut timp sa afle toata lumea despre ce este vorba, deci sa ia in calcul si perioada necesara rezolvarii actelor. Nu inteleg atunci, de ce cearta si intarzieri ? Apropo, de la incident, autoritatile din tara vecina si nu tocmai prietena, au o masina de interventie in zona. S-ar putea ca pe viitor, eventualii scandalagii sa nu scape atat de usor. P.S. Daca apuci in viata macar o data, sa stai la Gurbulak - Bazargan,  ( TR - IR) sau sa faci acte prin Turkmenistan, dupa experienta asta, totul o sa fie un vis frumos. O:-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Exact, unii dintre noi sunt prea balcanici ca sa fie cu adevărat cetateni europeni. Libertate nu înseamnă anarhie. Toată povestea - care putea să se sfârșească și altfel - a început din cauza unui...bip,bip,bip... de la Com Divers, care a confundat coada de la moară cu coada de la vamă. Un grup de gura-mare, s-au gândit ca dau dovadă de solidaritate dacă intervin în favoarea celui care i-a ignorat când a trecut pe lângă ei. Printre principalele obiective ale Uniunii Europene este, citez: " dezvoltarea unei zone de libertate, securitate, și justiție ( legată de funcționarea pieței interne și în particular de liberă circulație a persoanelor ), să existe și să se consolideze în baza dreptului comunitar ( corpul legislației adoptate de către instituțiile europene, împreună cu tratatele fondatoare ) ". Deci colegiule, în afară de drepturi, avem și obligații. Iar grupul din vama Nadlac 2, numai de apartenența europeană nu a dat dovadă. Mulți conaționali sunt cetățeni europeni doar geografic. Repet, situația reprezintă o " problemă " doar pentru unii colegi cu salarizare la kilometru și pentru firmele cu " amnezie contabilă ". P.S.- Mulțumesc pentru promtitudine staff-ului, din păcate se mai întâmplă sa gresesc, când ma grăbesc și totuși vreau să fac mai multe lucruri deodată.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.