Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Mit

Postări Recomandate

  • Members

Sustin petitia EUROPA TRANSPORTULUI ECHITABIL

Haideti sa o facem cu totii si sa semnam petitia Fair Transport Europe.
Scopul acestei campanii este "competitie corecta si conditii egale pentru toti muncitorii din transporturi indiferent de nationalitate".

 

Daca esti sofer, daca esti sot/sotie de sofer/soferita, daca esti mama sau copilul (+18 ani) unui sofer, daca esti prietenul unui sofer sau daca doar ai vazut conditiile in care soferii traiesc in ziua de azi si nu esti de acord cu ele, semneaza si tu petitia.

 

Fair Transport Europe este o petitie care a fost organizata intr-un cadru legal la nivel european si cu sustinerea Federatiei Europene a Muncitorilor din Transporturi - ETF: http://www.etf-europe.org/etf-press-area.…/pressdetail/11208

 

Intrati pe Fair Transport Europe, click pe "Language", selectati romana si completati in mod corect informatiile cerute pentru a fi considerata o semnatura valabila a petitiei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

     Incet dar sigur ,lucrurile vor merge intr - o directie cat de cat normala !

Apropo ....Plangeau unele asociatii si patroni   si faceau demonstratii prin fata ambasadelor statelor care au inceput sa ia masuri impotriva dumpingului social  s.a.m.d. (evident ma refer la masurile luate de Belgia,Franta,Germania),dar incet, incet vor fi obligati de voie de nevoie sa se adaptaze din mers ,unele firme chiar au inceput sa ia in serios aceste masuri !

 

O vorba din popor spune : "Paza buna trece primejdia cea rea " sau mai popular "Frica pazeste bostanaria " :-j.

 Toate cele bune .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Trebuie sa luam initiativa si sa facem ceva. Firmele pot plange si este dreptul lor sa o faca. Problema este ca ceea ce pretind ei vine in contradictie cu drepturile noastre. De asta trebuie sa reactionam si sa ne cerem drepturile.

 

Publicati subiectul acesta pe facebook, twitter sau alte medii de socializare, invitati-va familiile, prietenii si cunostintele sa semneze pentru acest proiect, pentru o Europa unde sa fim cu totii tratati in mod egal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Saptamana viitoare, pe 9 octombrie, voi pleca in Danemarca si ma voi intalni cu cei de la sindicatul 3F. Inca nu stiu tot ce vom face, dar stiu sigur ca vom merge prin parcari sa vorbim cu soferii romani si voi fi alaturi de cel pe care il vedeti in filmuletul de mai jos, un filmulet prin care se arata ceea ce se doreste prin petitia Fair Transport Europe (Europa Transportului Echitabil). Este si el sofer si pe langa faptul ca este platit mult mai bine ca noi, beneficiaza si de viata alaturi de familia lui. Noi de ce sa nu avem aceste drepturi daca muncim in aceeasi tara in care munceste si el?

 

Asta e scopul petitiei Fair Transport Europe!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • Members

Pentru cei care sunt sceptici si au tot dreptul sa fie atunci cand trebuie sa dea date personale, va dau mai jos un link cu informatii prin care poate fi verificata legalitatea petitiei Fair Transport Europe (Europa Transportului Echitabil).

 

Pe site-ul Comisiei Europene poate fi gasit numarul de inregistrare legal al petitiei, initiatorii si sponsorul acestei petitii - ETF:

http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2015/000002/ro

 

Citez obiectivul acestei petitii de pe site-ul oficial, de la pagina in romana:

 

Obiectivul ICE „Europa transportului echitabil” este de a pune capăt practicilor comerciale inacceptabile, care duc la practici de dumping social și salarial. Solicităm Comisiei Europene să asigure condiții echitabile de concurență pe diversele mijloace de transport și să garanteze un tratament egal al lucrătorilor (prin respectarea principiului egalității în materie de remunerare și condiții de muncă), indiferent de țara de origine.

 

Gasiti versiunea in limba romana la aceasta adresa: http://sign.fairtransporteurope.eu/?lang=ro

sau puteti intra direct pe pagina principala  http://fairtransporteurope.eu si va cautati voi optiunile pentru romana.

 

Dati share pe facebook sau oriunde altundeva puteti si invitati-i pe toti cei cunoscuti sa semneze aceasta petitie, indiferent daca sunt sau nu soferi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mario, te pot contrazice aici. Sindicatele chiar fac o gramada de "pomana", doar ca aceasta pomana nu se poate face cu toata lumea. Este ca si cum ti-as reprosa tie ca nu vrei sa dai bani la toti sarmanii strazii si ca esti chiar nesimtit ca nu te imprumuti in banca pentru a face acest lucru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Federaţia sindicală ATU România, condusă de Ion Rădoi, solicită Comisiei Europene, printr-o petiţie intitulată “Europa transportului echitabil”, ce poate fi semnată online, asigurarea unui tratament egal tuturor lucrătorilor din transporturi.

 

 

Pentru a citi restul articolului dati click pe link-ul de mai jos:

http://europeanul.org/impact-romania/petitie-pentru-transportul-echitabil-trimisa-de-atu-romania-comisiei-europene/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Soferdetir.ro a scris un articol si a facut traducerea textului de pe pagina oficiala a petitiei Fair Transport Europe. Pe cei care nu stiti engleza va invit sa cititi acest arciol: http://www.soferdetir.ro/initiativa-europeana-conditii-corecte-de-munca-in-transporturi

 

Multumesc Soferdetir.ro pentru acest articol.

 

Va invit sa semnati petitia daca sunteti de acord sa avem si noi conditii decente de viata si va rog sa raspanditi stirea despre petitia Fair Transport Europe pe mediile de socializare sau printre prietenii si cunostintele voastre.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut buton. Poti sa dai ce link vrei tu. E bun si asta de la forum pentru ca sunt mai multe informatii, e bun si cel direct spre petitie sau cel de pe soferdetir.ro

Important este sa raspandim vorba. Este in interesul nostru, al soferilor si chiar al transportatorilor care primesc preturi mici de la marile speditii care au acaparat piata si o controleaza.

Trimis de pe al meu GT-I9305 folosind Tapatalk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.