Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Diurna vs salariu (salarizare)


Mit

Postări Recomandate

  • Members
La ‎06‎/‎11‎/‎2015la15:22, Giani Grecu a spus:

Impozite se plătesc peste tot, iar România nu este nici pe departe în " top ". Diurna nu este salariu. Această modalitate de plată nu avantajeaza decât angajatorul! Dacă nu exista această portita și trebuiau să plătească în mod corect salariile, ca să aiba profit erau obligați să negocieze tarife reale cu ceilalți păduchi din transporturi: intermediarii. De aceea statul este tot mai sărac, șoferul este la fel de sărac, iar lipitorile prosperă. Tarifele actuale sunt menținute artificial doar prin furt, iar aici contribuie inclusiv juriștii și contabilii. Motorina s-a ieftinit, TVA-Ul a scăzut, unde este surplusul de bunăstare al angajatilor? L-au " rezolvat " trio-ul minune: angajator-jurist-contabil! Și asta nu este valabil doar în transporturi.

Din pacate Giani, situatia nu este chiar asa de simpla cum se vede din exterior.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Chaser, eu nu privesc situatia din exterior, sunt o parte componenta si activa a acestei situatii, cu experienta de ambele parti ale barierei. Aceasta situatie este complicata deliberat de gramada de impostori si neaveniti care se ingramadesc in aceasta industrie, pentru o bucata de " ciolan ". Nu reusesc sa obtina venituri din activitatea transport - pentru ca sunt niste lingai incompetenti - , ci prin furt si frauda. Nu pentru ca sunt destepti, ci pentru ca legea este prea permisiva. Si pentru ca sunt prea multe ( pocnitori ) de firme, de aceea greu de controlat. De fapt ecuatia este foarte simpla: carutareala nu este transport, prostitutia rutiera nu este soferie, bijnitarii nu sunt oameni de afaceri,  habarnisti atestati nu sunt dispeceri, detinatorii de permise nu sunt soferi profesionisti. Nu este obligatoriu nici statutul de patron de firma de transport, nici cel de sofer profesionist. Cine poate si stie, sa ramana, cine nu, la revedere ! Nu ma intereseaza " cazurile sociale " cu leasing-uri, rate. Nimic nu indreptateste hotia, sau acceptarea hotiei ! Indiferent de unde privesti: nici din exterior, nici din interior !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sa luam un caz ipotetic,,,eu vreau sa ma angajez si ma duc la o firma cu CV-ul sa discut despre salarizare si mi se raspunde in cel mai bun caz ca imi poate oferi salariul minim pe economie+diurna x euro/zi.  Bineinteles ca il refuz si ma duc la alta firma si ma lovesc de acelasi sistem de plata, de acolo plec la alta firma si tot asa...

Daca e sa te gandesti logic, practic nu ai unde sa te angajezi. Ce faci? Mori de foame? Nu, trebuie sa accepti o salarizare de cacao pentru ca nu ai alternativa.

Sa nu mai spunem daca mai ai si rate la banci...cred ca e clar raspunsul.

 

Din pacate si eu lucrez in acelasi sistem, doar ca se intampla in Slovacia (salariul minim pentru necalificati aprox 375 euro +  diurna). Si eu as vrea sa fiu platit la ora, dar nu se poate deocamdata. Poate daca reusesc sa ma angajez intr-o tara civilizata o sa fiu rasplatit pe masura muncii depuse .

 

Editat de Tzepozzz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

tot la cazul ipotetic...eu plec ca nu sunt de acord..tu pleci ca nu esti de acord...dupa noi pleaca  inca 100 ca nu sunt de acord...Avind nevoie de soferi va trebui sa schimbe ceva..poate nu salariul [cu toate ca ar fi ok si cu ala]..dar macar sa dea maximul de diurna acceptata..in fine..e ipotetic..dar asa am dovedi ca suntem uniti si am putea schimba ceva..din pacate multi nici nu se mai gindesc la asta..vor doar sa munceasca..nu conteaza pe cit...De aceea este mult mai bun sa fie un salariu bun..apoi o diurna acceptabila..:lolno:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.