Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

coboară Franța granița?


Postări Recomandate

  • Administrators

Buna seara , pe site-ul ambasadei Frantei la Bucuresti nu scrie nimic , pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe , nimic ...

Pe aplicatia Calatoreste in siguranta , nimic

Deci ....

Posibil o relaxare a timpilor de munca si odihna cum a fost si in cazul Angliei si a Germaniei .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sunt doua situatii distincte. Suspendarea acordului Schengen nu ar fi o nenorocire, rămâne în vigoare dreptul la liberă circulație în interiorul granițelor U.E. pe baza controlului la granița a cartii de identitate, a cetățenilor U.E.( cum procedăm încă la granița RO-HU ). Pașaportul,- cum specifică mesajul postat de tine ( adică suspendarea procedurii pentru cetățenii U.E.) implica trecerea pe bază de ștampilă în pasaport ( cu dată, locul de trecere al frontierei și simbolul tipului vehiculului cu care s-a efectuat trecerea frontierei ). Cei " născuți mai devreme " știu despre ce vorbesc. Sincer, m-as mira să se ajungă la așa ceva, înseamnă ca se duce de râpă unul dintre cei trei piloni ce stau la bază organizării U.E., iar inițiatorii U.E. sunt chiar francezii, care nu vor să renunțe la acest statut. S-ar complica lucrurile ( nu poți trece granița ca șofer de camion in baza unui pașaport turistic ). Repet, nu cred să se ajungă la așa ceva, poate - maximum -controlul documentelor de identitate la trecerea frontierei, dar nu neaparat pașaport. Personal, nu am găsit nici o informație oficială în acest sens.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Grănicerii francezi își reiau controalele timp de 30 de zile din cauza a ceea ce ministrul de interne a numit nevoia de securitate în timpul conferinței ONU – COP 21, care va avea loc la Paris între 30 noiembrie și 11 decembrie. Evenimentul va aduna în capitala Franței sute de lideri de nivel mondial, iar Bernard Cazeneuve a vorbit în context despre posibilitatea apariției unor amenințări teroriste și despre riscul unor tulburări publice.

”Timp de o lună vom introduce controale la frontiere, ceea ce nu este deloc o suspendare a acordului Schengen, care prevede, într-unul dintre articole, posibilitatea ca statele să facă acest lucru în anumite circumstanţe, care corespund COP21”, a declarat Bernard Cazeneuve, evocând ”un context de ameninţare teroristă sau un risc de tulburare a ordinii publice”.

Ministrul a respins orice legătură cu criza migraţiei care afectează Europa de câteva luni. ”Nu vom suspenda timp de câteva săptămâni libera circulaţie, introducând controale la frontiere prevăzute de Codul frontierelor Schengen, pentru a ne angaja pe o cale care ar consta, în faţa unei crize a migrării majore, în punerea în discuţie a principiilor Schengen”, a spus el.

”Franţa îşi va închide frontierele timp de câteva săptămâni, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări la momentul organizării conferinţei (pe tema) climatului”, a subliniat el. ”Ceea ce trebuie să etanşăm sau, în orice caz, să controlăm mai mult sunt frontierele externe ale Uniunii Europene; dacă nu suntem capabili să (le) controlăm, nu vom fi capabili să-i găzduim pe termen lung pe cei cu statut de refugiaţi în Europa şi nu va mai exista, în curând, o capacitate de a menţine libera circulaţie în interiorul” spaţiului Schengen.

Spaţiul Schengen, una dintre realizările cele mai concrete ale Uniunii Europene, este o zonă de liberă circulaţie în care controalele la frontiere au fost abolite pentru călători, mai puţin în circumstanţe excepţionale.

Din el fac parte în prezent 26 de state europene - dintre care 22 sunt state membre UE, iar patru nu sunt membre ale Uniunii (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia). Bulgaria, România, Ciprul, Croaţia, Irlanda şi Marea Britanie nu fac parte din Schengen.

Membrii zonei au posibilitatea de a reintroduce controale excepţionale sau temporare în caz de ”ameninţare gravă la adresa securităţii” sau ”probleme grave la frontierele externe, susceptibile să pună în pericol funcţionarea globală a spaţiului Schengen”, potrivit Comisiei Europene.

Franţa a reintrodus temporar controalele la frontiere în timpul summiturilor G8 organizate pe teritoriul său sau al summitului NATO de la Strasbourg, în 2009

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Nu va trebuie nici macar buletin colegii la trecerea frontierei. S-a redeschis frontiera dintre Spania si Franta in sensul ca  toate masinile sunt deviate prin dreapta si sunt masini de jandarmerie si politie nationala si supravegheaza. Doar daca li se pare ceva suspect te opreste. in rest se circula ca inainte

Editat de fery20
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pei da cand te opresti automat trebuie sa-i prezinti actele . Eu m-am referit ca nu sta cineva acolo sa te controleze de pasaport sau buletin  cum a mai zis cineva ca iti trebuie pasaport ca sa treci.

Editat de fery20
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.