Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

ce camion second sa iau


vali89

Postări Recomandate

  • Members

Eu iti recomand MAN colegule . Daf-ul in special din 2007-2009 euro 5 au avut probleme cu motoarele Paccar consuma mult ulei . La deal nu se compara MAN-ul cu Daf niciodata. La consum sunt cam la fel cred ca o idee consuma mai putin Man-ul. Singuru atuu la Daf e ca e mai ieftin putin la intretinere . Acuma nu ai zis daca tu ai 30000 toti banii si pentru inceperea afacerii ca daca e asa atunci e nasol.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pai te rog, lamureste-ma, ca vreau sa aflu si parerile altora :) de ce spui ca daca am 30000 e nasol? Adica, imi deschid firma, iau camionul, si incerc s fac un contract cu o firma pentru care sa trag...stiu, asta e planul ideal, asa ar face multi, dar e chiar asa de greu de facut? Daca stii mai multe, te rog spune-mi :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pei in primu rand un camion cu pana in 500 0000 km  MAN nu il gasesti fara 28000 net. Hai sa zicem ca il gasesti in afara undeva la 24 de mii aproximativ cu factura externa fara TVA  . Daf-ul e putin mai accesibil la pret.. Adusul in tara numele, numere de zoll, inscrisu in tara asigurari tot ce se mai cere , mai pune undeva la 3...4000. Dupa firma vreo 500 E , atestatul de coordonator , licenta , copie conforma  , contract incheiat cu furnizor de motorina, contract service , contract de parcare  etc.....te mai duc si astea 1000 si ceva .Hai sa zicem ca te incadrezi in banii astia cu totul terminat . Acuma partea cu gasitu firma si lucrat ca tractionist. Majoritatea firmelor care dau carduri de motorina si autostrazi (datorita tepelor date de romani) iti cer sa lucrezi o luna pe banii tai. ( Motorina +autostrazi  depinde si ce rute faci si cati kilometrii ) mai pui vreo 6...7000 euro pentru prima luna de rulat camionul + banii pe care iti trebuiesc tie de cheltuiala si tre sa ai si ceva in plus la tine de vreo amenda doamne fereste . Iti spun sincer ca am trecut prin asta la mine a fost mai complicat ca am avut camionul in leasing ce e drept dar daca nu dispui macar de banii pe care eu ti i-am enumerat mai sus e foarte greu sa revii la normal. Platile in general se fac la 30...45 zile. Sunt si firme care iti platesc la saptamana dar iti opresc comision de 3%.  Iti doresc mult noroc si sa dea Dumnezeu sa faci alegerea cea mai buna  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pfff, mersi de toate informatiile :) ideea, e ca sunt cu sotia, amandoi soferi, si in mintea mea, poate prea entuziasta, ma gandeam ca am iesi mai bine daca am avea camionul nostru, decat sa mergem in echipaj pe comunitate. Spre exemplu, daca tot "te-am prins" ca stii :D, daca noi luam salar impreuna 4000 de euro pe luna, se merita sa te bagi la un camion? Ce spui?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pei  fa si  tu un calcul ca  plin forumul de firme care vor tractionisti. Se practica 80...90 de centi pe kilometru .  Motorina cu peaje  undeva la 15000 km parcursi ajunge pe ruta spania germania si retur ca eu aici lucrez la 8500 Euro . La asta adaugand chetuiala ta a camionului ca na i mai trebuie un bidon de ulei un senzor un bidon de lichid de parpriz. Daca nu iti da iei remorca trebuie sa platesti si chirie la frig e undeva 1250 E fara TVA 

 Eu zic ca daca intradevar nu ne minti si iei banii astia cu sotia stai asa cum esti ca e mai bine 

Editat de fery20
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sincer, nu iau 4000, am zis asta ca o ipoteza, am prieteni care lucreaza pe 2500, si in mintea mea, ma gandesc ca daca sunt cu sotia, tot gasim noi firma care sa te plateasca onorabil, sa adunam impreuna 4000. Stiu, e o suma mare, greu faci banii astia din salar, dar ca sa reusesti sa faci mai mult, trebuie sa speri, nu? :) noi abia suntem la inceput, de asta am nevoie de sfaturi, momentan lucrez in tara, nu ca sofer, si dispun de suma de bani pentru un cap tractor, evident dupa ce mai conduc si invat la vreo firma, ca nu sunt asa fudul sa plec fara sa stiu nimic! Critici, o sa imi primesc mereu, ca sunt incepator, ca nu stiu cu ce se mananca meseria asta, dar nu jignesc pe nimeni daca intreb si mai invat si eu cate ceva :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Parerea mea cumpara ceva pe motorina chiar foarte ieftin pentru ca nu se merita si apoi daca sunteti plecati amandoi nu are cine sa o foloseasca doar pentru faptul ca vreti sa veniti de la aeroport cu masina asta in cazul in care ve-ti gasi peste ceva ani de munca in echipaj pe 4000 de euro  salariu bunicel, deci un corsa din '96 undeva la 600 de euro cu anvelope matador winter, ar fi perfect.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.