Jump to content

Serie permis, atestate, cartela


e36_coupe

Recommended Posts

  • Members

Salutare tuturor, am nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare: Pe permisul de conducere imi expira perioada de valabilitate a categoriei B, dar celelalte sunt inca in valabilitate. Daca schimb acum permisul de conducere, sunt obligat sa schimb si atestatele si cartela taho? Intreb deoarece permisul va avea alta serie, iar atestatul si cartela alta serie. Vreau un raspuns daca se poate si din partea celor care au patit la fel si au dat si peste control in trafic. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

ART. 10
În situaţia în care, după eliberarea cartelei conducatorului auto, datele administrative înregistrate pe aceasta privind titularul suferă modificări în ceea ce priveşte numele, domiciliul sau numărul permisului de conducere, precum şi în situaţia în care titularul constata inscrierea eronată a unor date, acesta are obligaţia de a solicita schimbarea cartelei

ART. 11
(1) În vederea schimbării cartelei conducatorului auto, titularul va depune o cerere, în termen de cel mult 7 zile de la data la care au survenit modificările sau de la data la care a constatat înscrierea eronată a unor date pe cartela, la orice agenţie teritorială a Autorităţii Rutiere Romane - A.R.R. Cererea va fi însoţită de toate documentele ce atesta modificarea
datelor administrative înscrise pe cartela sau documentele doveditoare necesare pentru rectificarea înregistrărilor, după caz, împreună cu dovada efectuării plăţii tarifului pentru schimbarea cartelei.
(2) În cazul în care nu se respecta termenul prevăzut la alin. (1), se va percepe tariful pentru eliberarea unei noi cartele.
(3) Pentru a putea ridica noua cartela, care va avea aceeaşi data limita de valabilitate ca şi vechea cartela, conducătorul auto o va returna pe cea veche, în caz contrar urmând sa se perceapă tariful pentru eliberarea unei cartele noi.
(4) Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va elibera noua cartela conducatorului auto, în termen de maximum 5 zile de la data solicitării, prin agenţia teritorială indicată de solicitant în cererea sa, în situaţia în care acesta îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare,
sau va comunica în scris refuzul motivat al schimbării, după caz.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Cred ca este o mare prostie. Una din categorii expira acum, iar celelalte peste 3 ani cand din nou trebuie sa il schimb. Bataie de joc sa fiu nevoit sa-l schimb acum, iar peste Inca 3 ani il schimb din nou. Si atestatul si cartela bineanteles.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Poate vorbesc prostii nu stiu exact dar normal ar trebui ca dupa ce il schimbi permisul sa sa-ti reinoiasca perioada de valabilitate la toate categoriile. Tie ti s-a intamplat asa ca le-ai dobandit pe rand categoriile si la mine e la fel .

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

atunci cind iei prima data permisul ti se da o valabilitate....ulterior adaugind alta categorie si schimbind permisul va aparea o alta data de valabilitate...numai ca data expirarii e pentru tot permisul..nu pentru categorii separate...gen..pentru B imi expira in 2016....pentru C in 2017...etc...asa ca ori nu ai explicat tu corect...ori nu am inteles eu...pe urma...ai un coleg care tia pus in comentariu legea care se refera la problema ta...de ce crezi ca mai trebuie sa intervina altcineva pentru a spune ceea ce este legal...e simplu..orice schimbare a permisului duce la schimbarea cardurilor CPC si Tachograf..deoarece nu corespunde seria inscrisa pentru permis...nu stiu daca este posibil sa existe o solutie sa ti se elibereze noul permis cu aceiasi serie..facind o cerere politiei..ramine sa te interesezi la politie si daca se poate sa ne comunici si noua..daca nu se poate...atunci schimbarea permisului de conducere duce automat si la schimbarea celorlalte... O:-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.