Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Serie permis, atestate, cartela


e36_coupe

Postări Recomandate

  • Members

Salutare tuturor, am nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare: Pe permisul de conducere imi expira perioada de valabilitate a categoriei B, dar celelalte sunt inca in valabilitate. Daca schimb acum permisul de conducere, sunt obligat sa schimb si atestatele si cartela taho? Intreb deoarece permisul va avea alta serie, iar atestatul si cartela alta serie. Vreau un raspuns daca se poate si din partea celor care au patit la fel si au dat si peste control in trafic. Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

ART. 10
În situaţia în care, după eliberarea cartelei conducatorului auto, datele administrative înregistrate pe aceasta privind titularul suferă modificări în ceea ce priveşte numele, domiciliul sau numărul permisului de conducere, precum şi în situaţia în care titularul constata inscrierea eronată a unor date, acesta are obligaţia de a solicita schimbarea cartelei

ART. 11
(1) În vederea schimbării cartelei conducatorului auto, titularul va depune o cerere, în termen de cel mult 7 zile de la data la care au survenit modificările sau de la data la care a constatat înscrierea eronată a unor date pe cartela, la orice agenţie teritorială a Autorităţii Rutiere Romane - A.R.R. Cererea va fi însoţită de toate documentele ce atesta modificarea
datelor administrative înscrise pe cartela sau documentele doveditoare necesare pentru rectificarea înregistrărilor, după caz, împreună cu dovada efectuării plăţii tarifului pentru schimbarea cartelei.
(2) În cazul în care nu se respecta termenul prevăzut la alin. (1), se va percepe tariful pentru eliberarea unei noi cartele.
(3) Pentru a putea ridica noua cartela, care va avea aceeaşi data limita de valabilitate ca şi vechea cartela, conducătorul auto o va returna pe cea veche, în caz contrar urmând sa se perceapă tariful pentru eliberarea unei cartele noi.
(4) Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va elibera noua cartela conducatorului auto, în termen de maximum 5 zile de la data solicitării, prin agenţia teritorială indicată de solicitant în cererea sa, în situaţia în care acesta îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare,
sau va comunica în scris refuzul motivat al schimbării, după caz.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Poate vorbesc prostii nu stiu exact dar normal ar trebui ca dupa ce il schimbi permisul sa sa-ti reinoiasca perioada de valabilitate la toate categoriile. Tie ti s-a intamplat asa ca le-ai dobandit pe rand categoriile si la mine e la fel .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

atunci cind iei prima data permisul ti se da o valabilitate....ulterior adaugind alta categorie si schimbind permisul va aparea o alta data de valabilitate...numai ca data expirarii e pentru tot permisul..nu pentru categorii separate...gen..pentru B imi expira in 2016....pentru C in 2017...etc...asa ca ori nu ai explicat tu corect...ori nu am inteles eu...pe urma...ai un coleg care tia pus in comentariu legea care se refera la problema ta...de ce crezi ca mai trebuie sa intervina altcineva pentru a spune ceea ce este legal...e simplu..orice schimbare a permisului duce la schimbarea cardurilor CPC si Tachograf..deoarece nu corespunde seria inscrisa pentru permis...nu stiu daca este posibil sa existe o solutie sa ti se elibereze noul permis cu aceiasi serie..facind o cerere politiei..ramine sa te interesezi la politie si daca se poate sa ne comunici si noua..daca nu se poate...atunci schimbarea permisului de conducere duce automat si la schimbarea celorlalte... O:-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.