Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Putin ajutor


Postări Recomandate

  • Members

Salutare ! Am si eu cateva nelamuriri colegi . Am terminat orele de condus pentru  categoria  C si mai am E'ul . Mi'am luat dosarul sa pot da sala la C . Vreau sa ma duc maine . Ce urmeaza daca iau sala ? Ma programeaza cei de la politie pentru traseu ? Si dupa ce iau traseul imi schimba permisul atunci sau dupa ce dau si categoria E ? Eu termin categoria E pe 17 .

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Îți da permisul doar cu C si după ce termini si cu . E o sa primești alt permis cu CE. 

Dupa ce ai încheiat cu C, pregătești dosarul pentru E si te duci dai sala si te programează si pentru oraș. După ce ai luat îți trimite alt permis cu  CE. 

Adica plătești permisul de 2 ori. Si după urmează atestatele. 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Iti da permisul cu categoria . C doar daca soliciti, mai exact la sfarsitul examenului de traseu vei fi intrebat daca vrei sa predai permisul pentru preschimbare sau daca astepti si obtinerea categoria . E . Nu te pune nimeni sa platesti permisul de 2 ori decat daca tu vrei acest lucru.

Dupa ce treci sala la  C te programezi la traseu ( te duci la ghiseul de programari si faci acest lucru nu te programeaza ei automat). Dupa ce treci traseul la categoria. C urmezi aceiasi pasi si pentru categoria  E.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

La mine așa s-a întâmplat, nu m-a întrebat nimeni dacă vreau sau nu sa predau permisul. La proba de oraș, polițistul examinator mi-a cerut permisul înainte de plecarea pe traseu si când am terminat proba mi-a spus sa m-a duc direct  sa îmi iau dovada. Poate in alte județe se procedează diferit, nu vreau sa dezinformez dar la mine așa a fost, chiar luna asta (Februarie). 

Nici mie nu îmi convine sa plătesc permisul de 2 ori. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Merci baieti ! Intr'adevar ... cand m'am programat sa dau sala la categoria C m'au intrebat daca vreau sa'mi schimb permisul acum , sau dupa ce termin si categoria. E . Le'am spus ca il schimb cand termin cu totul . Luni dau traseul la C .

 

Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dupa ce esti declarat admis la categoria C (sala & traseu) inscrie-te la atestat/e si mergi in paralel cu CE astfel termini mai repede toata treaba.

La atestate iti recomand sa le faci pe cele 3 mai importante:

1. CPI Marfa, contine: proba scrisa - studii de caz, trebuie raspuns corect la cel putin 14 intrebari; chestionar cu 100 intrebari, trebuie raspuns corect la 70 intrebari; proba traseu CPI Marfa

2. ADR colete, contine: chestionar 30 intrebari, trebuie raspuns corect la 21 intrebari

3. ADR cisterne, contine: chestionar 20 intrebari, trebuie raspuns corect la 14 intrebari

Bine de stiut!

La chestionarele ARR, in principal raspunsul cel mai lung este si cel corect cu mici exeptii, in proportie de 70% cel mai lung raspuns este si cel corect pentru ca sunt multe definitii.

Daca nu stii un raspuns la chestionar, sari peste si raspunde acolo unde stii, nu te crampona sa raspunzi in ordinea cronologica.

Timpul alocat acestor atestate este suficient de lung asa ca nu te stresa, ai timp!

Studiile de caz care sunt pe net nu corespund cu cele pe care le primesti de la ARR. Mergi la toate orele de pregatire ARR pentru ca nu prea ai material didactic suficient de unde sa inveti (eu nu am gasit)

Proba traseu este destul de lunga (Timisoara) pe mine ma plimbat aprox 45 minute. Sa fi exact "ad literam" la traseu cu codul rutier si regulamentul acestuia.

La ARR trebuie sa achiti 67 lei taxa examinare/atestat plus 64 lei taxa confectionare atestat si 239 lei taxa eliberare card tahograf. Timpul in care sunt eliberate este de aproximativ 2 saptamani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

 

 

Skywalker multumesc foarte mult pentru sfat !

Chiar nu mia trecut prin cap sa ma inscriu la atestat dupa ce iau C-ul..o intrebare totusi..nu trebuie sa am categoria pe permis ca sa ma inscriu la atestat..?

 

albastru si rosu sunt culori folosite de staff...renunta sa le folosesti altfel vei pierde comentariile..nu voi sta sa le reeditez

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dupa obtinerea categoriei C sau CE la ARR pentru eliberarea atestatului/atestatelor iti trebuie asa:

1. Chitanta in original de 67 lei/atestat (cea platita pentru examinare)

2. Chitanta in original de 64 lei/atestat pentru confectionare

3. Cartea de identitate, permisul de conducere in original si copii xerox

4. poza 25/30mm pe fond alb

5. chitanta 239 lei eliberare card tahograf

Timpul necesar pentru eliberare (conform ARR) intre 7 si 14 zile calendaristice de la data depunerii cererii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mai am o completare, am patit eu azi!

Permisul de conducere il aduce la domiciliul solicitantului in aproximativ 3 zile de la data declararii admis la proba traseu.

Daca domiciliul din C.I. difera de cel la care locuiti, anuntati Prioripost-ul din localitatea de domiciliu ca veniti personal sa-l ridicati. Nu stiu daca "merge' sa le spuneti de alta adresa, eu nu am incercat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

La ARR la depunerea cererii de eliberare atestate si card tahograf iti trebuie urmatoarele documente:

Card tahograf: Cerere tip; permis conducere original si copie; BI/CI original si copie; chitanta 239 lei original si copie; chitanta 64 lei original si copie; poza 25/32mm color pe fond alb.

Atestat marfuri generale (CPI): Cerere tip; permis conducere original si copie; BI/CI original si copie; chitanta de 67 lei original; chitanta 64 lei original si copie; poza 25/32mm color pe fond alb.

Atestate ADR:  Cerere tip; permis conducere original si copie; BI/CI original si copie; chitanta 64 lei original si copie; poza 25/32mm color pe fond alb.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut, am vazut ca esti din bucuresti spunemi si mie te rog cand ai dat sala teai dus pur si simplu cu dosaru si ai dat sala sau teau programat ei pentru alta zi sa dai sala, dupa ce ai dat sala la cate zile teai programat la traseu ca eu auzisem ceva ca dureaza o luna pana dai traseul dupa ce ai luat sala, unde dai traseul ?. Bafta la traseu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Card tahograf = 239 lei platibili la finante sau posta romana daca ai contul ARR.

In general este un decalaj intre sala si traseu, in practica se foloseste termenul de 7-8 zile intre cele doua dar pot fi si cazuri cand te programeaza peste 1 luna (cazul meu). Dupa ce ai fost declarat admis la sala ti se spune, in mod normal, cand vei sustine traseul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...
  • Members

Va salut,

Locuiesc in Austria.De curand am obtinut cu succes categ CE;din motive birocratice(perioade de examinare decalate) a trebuit sa fac destul de des naveta Austria-Romania...dar la final tot acest efort a meritat! Daca nu gresesc,pentru a lucra ca sofer de camion/TIR am nevoie de Atestate!? Imediat dupa ce am dat examenul pentru CE m-am intors in Austria,si momentan imi este putin "peste mana" sa merg iarasi in Romania pentru Atestate...intrebarea mea este: pot cumva sa urmez aceste cursuri  pregatire profesionala in Austria??!! Unde ar trebui sa ma interesez...cui sa ma adresez???

  Va multumesc mult si sper ca nu am deranjat pe cineva!Respectele mele;drumuri bune va doresc!

Andrei E.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.