Jump to content

conducere auto neinmatriculat


adryanb27

Recommended Posts

  • Members

buna ziua. am condus un auto neinmatriculat, in iunie anul trecut am avut judecata cu sentinta un an cu suspendare. precizez ca, carnetul este la mine, nu a fost predat, cand au avut loc evenimentele, el fiind doar suspendat pana la solutionare, mi s/a spus atunci. (trebuia predat, dar nu am mai fost sa il predau)

In toamna anului trecut, am fost la politia locala, intreband de soarta carnetului, cautand in baza mi/a zis ca tot asa, suspendat cum a fost. sa merg la rutiera si sa vad mai exact ca ei nu stiu cu legile. ok,

Am mers la rutiera, spunandu/le ce am zis mai sus, respectivul dupa ce a citit sentinta, mi/a spus ca am nevoie de o dovada care mi s/a eliberat (iar in caz ca nu o mai am sa dau o declaratie la notar ca am pierdut/o) + cu hotararea jud sa ma intorc la judecatorie si sa mi se stampileze/legalizeze aceea hotarare. Iar el cu cele doua, el imi face anularea permisului, putand apoi ca la un an dupa sentinta sa reiau procesul spre un nou carnet.

ok i/am zis. care e procedura mai departe? tre sa faci scoala, examen... imi zice. bun, dar eu unde m/am interesat, avocati, mi s/a spus ca scoala nu se mai face, doar trebuie dat din nou examenele. totu e legat de bani, si la cate grade am, e cam costisitor (am zis). ca el nu stie de asa ceva. si fiind multi la rand, am preferat sa ma retrag.

 

daca ei nu stiu, atunci cine stie!? voi aveti vreo cunostinta despre anularea permisului si pasi spre redobandinre!? multumesc, respecte

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Members
  • Members

am citit, oricum ai da-o, trebuie sa te pregatesti de examen. daca ai timp, reciteste legislatia, daca nu, spor la facut chestionare. eu rezolvam si citeam regulile pe  http://www.i-drpciv.ro/ imi era mai usor online decat sa rasfoiesc o carte. mi s-a parut foarte util site-ul. recunosc ca nu stiu pe nimeni care sa fi avut permisul anulat, dar stiu persoane carora li s-a suspendat permisul pentru 90 de zile cu posibilitate de reducere daca dadeau sala iar, ceea ce au si facut, recuperand carnetul mai repede. multa bafta si in viitor condu prudent!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Members

Colegu eu am fost exact in situatia ta, mai exact in 2010 mi sa retinut permisul in Cehia pe motiv de alcool in vederea anularii ceea ce sa si intamplat hotararea judecatoreasca m-i sa trimis acasa cu anulare si interdictia de a redobandii altul pe 2ani, in 2012 exact la 2ani m-am prezentat la politie cu hotararea tradusa si legalizata plus actele necesare pentru programare la examen apoi am reluat pe rand categoriile pentru care am optat deci fara sa refac scoala doar ca la proba practica a trebuit sa gasesc eu pe cineva cu masina de scoala si sa-i platesc ora de examen. Asta in 2012 nu stiu acum daca sa schimbat ceva.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.