Jump to content

Tahograf Sprinter + Platforma /


Recommended Posts

  • Members

Salut colegi,

am si eu o intrebare, la care n-am aflat un raspuns concret pe forum...

Maine trebuie sa merg cu un Sprinter din baia Mare in Oradea cu o platforma atasata.(Sprinter 316 dublu) deci cu tahograf. La oradea cand ajung las trailerul si merg in continuare pana la timisoara. Ma reintorc la oradea iau trailerul si vin inapoi in Baia Mare.

Nelamurirea este urmatoarea:

Eu de la Baia Mare la oradea voi folosi tahograful deoarece am platforma atasata si incarcata, de la Oradea, nu mai sunt obligat sa-l folosesc deci il scot, deoarece las trailerul jos.

La reintoarcere din Timisoara, cand ajung in Oradea,deci in aceasi zi, va trebui sa iau platforma, si sa o aduc acasa, din cate stiu nu pot scoate/baga cardul in aceasi zi...  

Cum sa procedez, stie careva?... Chiar nu inteleg cum sa fac

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Iti raspund putin tarziu pentru tine : ( eliminat ) In primul rand, ce este ala "Sprinter 316 dublu"?Vrei sa zici cu 4 roti pe puntea spate poate...Modelul 316 ar putea sa insemne ca : are MTMA de 3100 kg si 160 de CP, incadrandu-se astfel in categoria B.Pentru ca vei avea si o platforma agatata dupa, care daca este pentru transport auto, va fi avand MTMA ori 2500 ori 2700 de kg (aia cu 2 axe), vei avea o MTMA a ansamblului autovehicul+platforma de peste 3500 de kg, intrand astfel sub incidenta Reg.561.Daca totusi faci acest transport in cont propriu, legea te scuteste de la folosirea tahografului.Daca-l faci pentru vreo firma, e indicat/obligatoriu sa respecti timpii de conducere si repaus.Desigur, cum zicea si Gongy, pe banii tai poti face cum vrei.Nota=MTMA-masa totala maxima autorizata, ca asta te doare, nu daca ai sau masina pe platforma, in fata organului de control e una si aceasi chestie.Sper ca ti-am fost de folos.Am vreo 30 de curse dinspre Germania cu asemenea ansamblu, si vreau sa stii ca daca pana acum autoritatile de peste tot au cam inchis ochii, recent baietii din Salaj care trag dupa Sprinter <3500 kg. platforme de 3 axe cu protap au luat amenzi in zona Praga de circa 10000 de euro, banuiesc eu ca pentru lipsa tahograf+lipsa OBU (mergeau probabil doar cu vigneta).Probabil si pe tara sa se pus pe treaba baietii de la ARR (nu stiu ca nu prea circul prin tara).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.