Members Mario Bandit Posted January 11, 2014 Members Share Posted January 11, 2014 Buna ziua , revin cu o problema care sigur intereseaza pe foarte multi dintre dumneavoastra ; Cum justificam cele 28 de zile inainte de angajare in UE ? . Acest subiect va functiona pe langa cel general ,, justificare pauza zilnica/saptamanala+ perioade extra ,, fiind vorba de o exceptie , o situatie speciala care trebuie clar definita , deci aici vom discuta de cum se poate justifica aceasta perioada in cazul unei angajari dupa o perioada de inactivitate sau in cazul primului loc de munca . Va rog , si insist , nu faceti confuzia cu situatia in care esti angajat si reincepi munca dupa o vacanta , sau o perioada de inactivitate a ta ca angajat . Sa incepem , conform articolului 15 , aliniatul 7 din regulementul 3821 /85 ce : 7. (a) Atunci când conducătorul auto conduce un vehicul dotat cu un echipament de înregistrare în conformitate cu anexa I, acesta trebuie să fie în măsură să prezinte, la cererea unui inspector de control: (i) foile de înregistrare din săptămâna în curs şi cele pe care le-a utilizat pe parcursul celor 15 zile precedente acesteia; (ii) cartela de conducător auto în cazul în care este titularul unei asemenea cartele şi (iii) orice informaŃie introdusă manual şi orice imprimat scos în timpul săptămânii în curs şi în timpul celor cincisprezece zile precedente acesteia, în conformitate cu prezentul regulament şi cu Regulamentul (CE) nr. 561/2006. Cu toate acestea, după 1 ianuarie 2008, duratele prevăzute la punctele (i) şi (iii) se referă la ziua în curs şi la o perioadă precedentă de douăzeci şi opt de zile. ( Atunci când conducătorul conduce un vehicul dotat cu un echipament de înregistrare în conformitate cu anexa I B, acesta trebuie să fie în măsură să prezinte, la cererea unui inspector de control: (i) cartela de conducător al cărui titular este; (ii) orice informaŃie introdusă manual şi orice imprimat scos în timpul săptămânii în curs şi în timpul celor cincisprezece zile precedente, in conformitate cu prezentul regulament şi cu Regulamentul (CE) nr. 561/2006 şi (iii) foile de înregistrare corespunzătoare aceleiaşi perioade precum cea prevăzută la punctul (ii), în cazul în care acesta ar fi condus, pe parcursul acestei perioade, un vehicul dotat cu un echipament de înregistrare în conformitate cu anexa I. Cu toate acestea, după 1 ianuarie 2008, duratele prevăzute la punctul (ii) se referă la ziua în curs şi la o perioadă precedentă de douăzeci şi opt de zile de zile. in caz de control : © Un inspector de control autorizat poate verifica respectarea Regulamentului (CE) nr. 561/2006 prin analizarea foilor de înregistrare, a datelor afişate sau imprimate care au fost înregistrate de echipamentul de înregistrare sau de cartela conducătorului sau, în lipsa acestora, prin analizarea oricărui document justificativ care dovedeşte nerespectarea dispoziŃiilor, precum cele prevăzute la articolul 16 alineatele (2) şi (3). cu mentiunea : 8. Se interzice falsificarea, ştergerea sau distrugerea înregistrărilor făcute pe fişele de înregistrare, a datelor stocate de echipamentul de înregistrare sau pe cartela de conducător auto, precum şi a documentelor imprimate emise de echipamentul de înregistrare, după cum este menŃionat în anexa I B. Este de asemenea interzisă manipularea echipamentul de înregistrare, a foii de înregistrare sau a cartelei de conducător auto în sensul de a falsifica înregistrările sau/şi documentele imprimate, pentru a le face inaccesibile sau pentru a le distruge. Vehiculul nu poate fi echipat cu nici un dispozitiv care să permită efectuarea manipulărilor de date menŃionate mai sus . Cautam sa gasim normele metodologice si unde este cazul eventualele particularitati adoptate de o tara menbra UE . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mario Bandit Posted January 11, 2014 Author Members Share Posted January 11, 2014 ,, TEST ,, dorim sa aflam cum se procedeaza in acest caz in toate tarile din UE ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members DES Posted February 26, 2014 Members Share Posted February 26, 2014 atr 7 pct c suna frumos..."prin analizarea oricarui document justificativ..." mai pe romaneste ,te prezinti la domnul notar,ceri eliberarea unei declaratii pe propria raspundere ca nu ai muncit in ultimile 28 de zile sau... depinde de la caz la caz, tradusa in engleza si legalizata....si am rezolvat problema... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Zamy Posted February 26, 2014 Members Share Posted February 26, 2014 Firma la care te angajezi ar trebui sa faca demersuri in acest sens(te angajezi in Germania o traduci in engleza , germana si nu stiu daca e valabila) ... de ex fac foaie la notar dar plec dupa o saptamana la masina mai dureaza 2-3 zile pana iti face angajare si dai proba de lucru poate ...perioada de 10 zile cum o mai justifici?... sau mai simplu scoti un bon si scrii pe spate ca nu ai condus vehicule la care sa se aplice normele aetr in ultimele 28 de zile, faci pauza de 9 ore si incepi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members boaska Posted March 25, 2014 Members Share Posted March 25, 2014 si daca lucrezi doar ocazional, adica in part time pe camion fara sa fii angajat direct cu norma intreaga? cum justifici la un control? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted March 25, 2014 Moderators Share Posted March 25, 2014 ai auzit cumva de ''Manual entry'' sau romaneste.... intrarile facute manual..adica cu minuta ta cind introduci cardul..? Este calea cea mai sigura,introduci cardul,introduci manual apoi datele..ce ai facut de la ultima extragere pina in acel moment. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members DES Posted March 26, 2014 Members Share Posted March 26, 2014 partial cico.....nu toata lumea are noroc sa se angajeze pe camioane cu aparat taho digital ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cri5tian Posted March 26, 2014 Moderators Share Posted March 26, 2014 si daca lucrezi doar ocazional, adica in part time pe camion fara sa fii angajat direct cu norma intreaga? cum justifici la un control? Nu contează cu cât timp ești încadrat în muncă, din momentul semnării contractului fiecare minut trebuie justificat. Timpul petrecut la bordul camionului îl justifici cu înregistrările tahografului, iar cel petrecut acasă se va justifica cu certificatul de atestare al activităților (ai fost în repaus). partial cico.....nu toata lumea are noroc sa se angajeze pe camioane cu aparat taho digital ! Introducerea manuală a datelor se face și la tahograful analogic. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members boaska Posted April 5, 2014 Members Share Posted April 5, 2014 Multumesc pentru raspuns Cristian, sunt nou in bransa deci fac raport zilnic cand termin si il semnez, si la sfarsitul saptamanii raport saptamanal, scriu pe spate ca nu am lucrat in afara orelor de pe raportul saptamanal, le pastrez si tin dupa mine si o copie la contract, si cand introduc cartela peste 3 zile sa spunem iarasi trebuie sa introduc manual ce am facut in perioada cand nu am mai lucrat, le trec ca fiind repaus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted April 5, 2014 Moderators Share Posted April 5, 2014 PFFFF,...ca sa intelegi cit de cit.....diferenta orelor intre scoaterea cartelei din tahograf si introducerea ei ulterioara o poti face manual...si atunci..cind introduci cardul o sa introduci manual ca de la data,ora..pina la data,ora,minutul ai fost in pauza..respectiv semnul cu pat.Introducind manual toate datele,nelipsindu-ti nici un minut ..esti acoperit si legal... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cri5tian Posted April 5, 2014 Moderators Share Posted April 5, 2014 si cand introduc cartela peste 3 zile sa spunem iarasi trebuie sa introduc manual ce am facut in perioada cand nu am mai lucrat, le trec ca fiind repaus? Da. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members boaska Posted April 5, 2014 Members Share Posted April 5, 2014 va multumesc frumos pentru ajutor, o sa ma documentez mai bine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dan 1976 Posted April 6, 2014 Members Share Posted April 6, 2014 ,, TEST ,,dorim sa aflam cum se procedeaza in acest caz in toate tarile din UE ! In Belgia cele 28 de zile dinainte de angajare se justifica cu o hartie de la ....Oficiul de Munca......sau echivalentul belgian...nu stiu exact denumirea.Te duci si ceri o adeverinta precum ca ai fost somer si nu ai avut de munca.Asta e valabil pentru soferul belgian. Pentru noi romanii care am incepe munca la un angajator belgian.........a zis melitianu ca nu stie ce hartie sa imi zica ca trebuie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members DES Posted May 10, 2014 Members Share Posted May 10, 2014 si mai nou....Regulamentul european 165/2014 privind tahografele in transportul rutier ....desfiinteaza necesitatea de a dovedi cu acte lipsa de activitate a soferilor de camion...dar asta din 02.03.2015. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mario Bandit Posted May 10, 2014 Author Members Share Posted May 10, 2014 Nota 5 de orientare . :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members AdiSto Posted May 11, 2014 Members Share Posted May 11, 2014 Firma mi-a cerut la angajare o adeverinta de activitate pentru ultimile 30 de zile, obtinuta cu 11 lei pe chitanta de la oficul de munca local in 10 minute. Am pastrat originalul iar o copie a ramas la resurse umane( nu am tradus-o in alte limbi). Intamplarea a facut ca in prima cursa sa-mi fie ceruta de catre BAG si a fost suficienta pentru justificare timp 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members jacheta Posted May 25, 2014 Members Share Posted May 25, 2014 Luni, 19/05/2014 la ora 16:33 am incheiat ultimul program la firma la care am lucrat. Pe data de 22 am fost angajat in alta firma unde am inceput primul program de munca pe data de 23/05/2014 la ora 11:50.Cum justific perioada in care am fost neangajat, deci nu am lucrat? Cu foaie de vacanta? Firma noua zice ca ea poate elibera foaie de vacanta doar daca au trecut 72h de inactivitate, din momentul angajarii, ceea ce, evident, nu s-a intamplat. Cum ma sfatuiti sa procedez? P.S. Lucrez in Spania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mario Bandit Posted May 25, 2014 Author Members Share Posted May 25, 2014 Declaratie pe propria răspundere intre perioadele mentionate , noua firma nu,iti poate elibera un certificat de desfasurare a activității pe,o perioada in care nu ereai angajat la ea . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members jacheta Posted May 25, 2014 Members Share Posted May 25, 2014 Ce inseamna declaratie pe propie raspundere? Act notarial? Eu sunt deja pe drum, plecat in cursa... Contractul nu e de ajuns? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators sxn Posted May 25, 2014 Moderators Share Posted May 25, 2014 Declari direct pe procesul verbal, daca e cazul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted May 26, 2014 Members Share Posted May 26, 2014 ce acte notariale ???? acele acte sant pentru a acoperi firma in caz ca tu ai lucrat in aceasta perioada ,,normal se face foaie de activitati pe perioadele lipsa de catre firma la care lucrezi ,,pe aceea foaie semnez si tu si persoana desemnata ,,,dar persoana desemnata semneaza ca orbul fara nci o acoperire si atunci ca sa fie acoperit se face aceea declaratie notariala,,,nu este obligatoriu declaratie notariala ,se poate face si declaratie de mana si pe baza acestei declarati se poate elibera foaia de activitati,,,la plecare in cursa trebuie sa aibe certificat de desfasurare a activitati si nicidecum declarati notariale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mario Bandit Posted May 26, 2014 Author Members Share Posted May 26, 2014 Virgile tu citesti ce scri ? Eu te angajez azi , tu nu muncesti de o,saptamana , cum iti pot face certificat de activitati pe o perioada in care nu ai muncit pentru mine si daca te uiti bine pe certificat ai data angajarii si data x si y intre care se redacteaza certificatul . Perioada lipsa , dintre ultima zi lucrata la vechea firma si ziua inceperii munci la noua firma ramane sa fie justificata de sofer prin o declaratie pe propria raspundere la notar prin care decrala ca in timpul respectiv nu a condus un vehículo sub incidenta 561 / 2006 Ce sau Aetr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted May 26, 2014 Members Share Posted May 26, 2014 nu trimite oameni in ungaria cu declaratie notariala ca se intorc cu 500.000 forinti cadou ,,,perioada lipsa trebuie acoperita cu certificat de desfasurare a activitati ,,,nu declarati ,nici pe cuvantul soferului si arata exact asa iar pe baza acestui document mi sa inmanat foaie de concediu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mario Bandit Posted May 26, 2014 Author Members Share Posted May 26, 2014 O firma nu iti poate da un certificat de desfasurare a activitatii pe o perioada cat nu ai fost angajat , măcar atât ar trebui sa stie cei de la firma ta . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Ucenicu Posted May 26, 2014 Members Share Posted May 26, 2014 daca am lucrat la o firma cam 2 luni,dupa asta am ramas acasa...apoi peste 3 saptamani plec in cursa,trebuie sa dovedesc perioada de inactivitate cu certificat de desfasurare a activitatilor.asa este ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts