Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Incepator in Germania .


Postări Recomandate

  • Members

Am 29 de ani iar anul acesta mi-am luat permisul CE si atestat CPI , ADR colete si cisterna. Am lucrat in Germania 6 luni pe duba 3,5 tone express currier la firma unui prieten din copilarie ce lucra pe inTime express logistik. Am lucrat apoi 2 luni la subcontractor posta germana , caram plicuri de la kiel la kassel. Aveam conditii bune la firma neamtului dar m-a dat afara pentru  ca a inchis firma , a zis ca nu i se renteaza. Dupa asta am revenit in ro hotarat sa ma fac sofer de tir. Vorbesc engleza si germana fluent. Din septembrie ma uit pe net la toate anunturile sofer tir de pe o raza de 100 km in jurul hamburgului. Sunt 5 firme ce au anunt constant ca doresc soferi. In 21 iunie am avion si deja am un interviu pe 22. Firma a zis sa merg direct la ei , ceea ce ma face sa judec cu putina suspiciune. A doua firma pare in continua expansiune si are diferite oferte de la 7,5 t , 12 t , 40 t , regional , national si international. Pe langa asta mai am un prieten vechi ce lucreaza la birou, nu stiu exact daca e dispecer , dar el lucreaza la o firma de familie nemteasca din 1970 si mi-a spus ca a dat cv-ul meu pentru  job pe camion 7,5 t pe distributie in jurul hamburgului. Eu as dori sa lucrez pe international si as accepta 3 saptamini in cabina cu 1 libera sau in fiecare week end acasa in germania. Sunt curios ce gasesc iar la bani inca nimeni nimic nu mi-a zis la ce sa ma astept.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu te supara..dar ne spui..ca tu la 29 ani...doresti un job..ai si un prieten la una dintre firme..si totusi nu stii la ce bani sa te astepti...pfff...intreabati prietenul..sigur stie cu cit plateste acolo...intreaba si dincolo ce salarizare vei avea..nu te apuci de munca fara a stii dinainte ce ai de facut si ce bani vei primi...Ma abtin pentru restul ca sa nu zici ca sunt rautacios..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

Am ajuns in germania in 21 iunie. Acel prieten de 8 ani mi a programat interviul pe 24 iar cand am ajuns a zis ca pot sta la el. Cum am ajuns in hamburg nu a mai raspuns la telefon . Mi-am luat camera in acea seara iar a doua zi am mers la 2 interviuri. Unu nu m a luat ca sunt incepator , al doilea era croat si nu am simtit bine interviul si nu am m ai mers ca mi se parea ceva in neregula zicea de 1600-1800 euro net  pentru inceput in echipaj. Dupa asta am mers in kiel unde am chirie iar aici am sunat la 20 de firme. 15 m au refuzat ca sunt incepator sau ca nu sunt neamt , asa am simtit. In 25 am mai mers la un interviu si din 27 am inceput proba pana vineri saptamina asta si cred ca voi fi angajat. Este firma Nagel Group , pe 12 tone , distributie alimente la supermarket , armata , spital. Se incepe la 6 munca iar luni si marti am terminat la 14 munca. Luni au fost 21 stopuri , azi 16. Salar 1900 brut , 12 euro pe zi diurna. Cam 1500 net lunar , munca de luni pana vineri si cam 200 km pe zi. Sunt multumit si cred ca aici raman mult si bine , nefiind interesat sa fiu plecat noptile de acasa. Deci in 5 zile de la sosirea in germania mi am gasit de munca fara a sti nimic inainte sa vin. Singura pista cu romanasul nostru s a dovedit a fi un panflet , sincer eram pregatit. Povestea e mult mai lunga cum am incercat in astea 5 zile si la cate firme am sunat. Insa nimeni nu mi a spus salarul . Doar firma cu patron croat din hamburg si aici la nagel group. Cariera ca sofer o incep pe 12 tone si in timp poate am sansa sa lucrez pe CE pe un salar mai bun si conditii mai bune.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

nu stiu . la depozit sunt vreo 20 camioane de 12 tone si vreo 7 de 40 . toti care lucreaza sunt nemti aici. eu azi semnez contractul de munca ca pana acum am fost in proba .

Editat de Dancv15
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Dupa o saptamana de proba si 2 de lucru azi imi dau demisia. Se lucreaza de la 4 dimineata la 12-13 . Camionul il incarc cu paletul si il descarc manual , carnea trebuie sa o duc pana in camera frigorifica de la supermarkete si sa schimb mereu lazile si paletii si mi se pare prea multa munca si sunt foarte slab platit. Plus ca nu suport sa lucru pe frig si mereu sunt racit. Azi am alte doua interviuri si sper ca de data asta gasesc ca sofer si nu ca si manipulant. Caut sa lucrez pe 40 tone si sa dorm in cabina. Astfel reusesc sa pun bani deoparte si nu cred ca pot fi mai obosit decat in conditiile astea .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

M am mutat la o alta firma , subcontractor la o firma mare de logistica si in 3 saptamani am lucrat pe 3 camioane de 7,5 tone si o saptamina am lucrat pe tandem 40 tone cu containere de noaptea . nu am rezistat de noaptea si m am mutat pe 7,5 tone iar vineri mi am dat demisia si de aici. nu se renteaza cu chiria , cu munca , cu transpaletul , cu oboseala la un salar de 2100 brut si 12 euro diurna pe zi ceea ce vine cam 1500 euro net. nu gasesc in germania sa dorm in cabina macar de luni pana vineri sa imi fie mai usor. eliminat,ai subiecte deschise,posteaza acolo te rog

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.