Jump to content

Tip de condus si ciocane


Recommended Posts

  • Members

Buna.Sunt sofer la o firma in germania unde in fiecare zi conduc 5-6 sau maxim 7 ore restul pana la 10 - 12 ore sunt ciocane(incarcare - descarcare ).am curse scurte.conduc in jur de 30 de ore pe saptamana. Intrebarea mea este condus +ciocane intr-o saptamana care este timpul maxim? Si daca am saptamana cand nu conduc decat o ora sau doua pe zi trebuie sa fac numaidecat pauza saptamanala de 45 de ore? Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Buna ziua, domnilor. De obicei trec peste tipul asta de postari, dar aceasta este o " performanta " in sine ! Ylye, am doua intrebari pentru tine: 1- Cum si unde ai obtinut permisul de sofer profesionist si atestatul profesional ? Cum ai reusit sa te angajezi la o firma de transport germana ? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri ! Dumnezeule si toti sfintii tai, stau ca la biserica : ma uit si ma inchin ! ???  P.S. - frigiderul este destul de plin, prea multe nu mai incap...;D

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators
Acum 5 ore, Ylye a spus:

condus +ciocane intr-o saptamana care este timpul maxim?

Directiva 15/2002 îți va răspunde la întrebarea asta.

 

Acum 5 ore, Ylye a spus:

Si daca am saptamana cand nu conduc decat o ora sau doua pe zi trebuie sa fac numaidecat pauza saptamanala de 45 de ore?

Reg. C.E. 561/2006 îți va răspunde la întrebarea asta.

Acum 5 ore, Ylye a spus:

Sunt sofer

Cum deja ți s-a sugerat... postează asta la rubrica ''Bancuri''

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Mai corect era sa spui ca te-ai angajat ca sofer...deoarece despre restul ..esti in afara ...ciocanelele se traduc prin ''alte activitati''...

Trebuie sa pui serios mina pe carte ca sa iti pastrezi banii in buzunare..uitate prin legislatia postata de noi ...vezi legislatie..codul rutier in principal 561 si apoi 165/2014..pe urma din celelalte...

Asa vei afla ca timpii de conducere impreuna cu cei de ''alte activitati'' se contorizeaza ca timpi de munca..Asa ca un raspuns sec la acesti timpi ar fi  48 ore munca..maxim 60..insa in anumite conditii..Numai ca fiind sofer intra in discutie si 561...care te indreapta spre 54 ore[56]..de conducere insa..saptaminal..in fine...studiaza si revino apoi...sunt curios daca reusesti..

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Gluma gluma , dar problema e problematica rau , si stiu , cei care vor citi aceste randuri plus cele scrise mai sus vor judeca , iute ai naibii , s-au ajuns , ehee astia au uitat de unde au plecat , ce intreaba omul si ce i se raspunde , asaii ?? Of dragii ,, mosului ,, .... Apoi nu-ii asa , se plateste server , fiecare platim internet , irosim timp sa ce ..... Pentru nimic . Eu zic ajunge !! 

Ca sofer profesionist , si ca administrator forum , in fata acestor intrebari de genul , nu stii cum sa reactionezi , nu stiu cum multi dintre dumneavoastra privesc acest forum si cata importanta ii dau , dar eu ma aflu intr-un conflict de ,, interese ,, , profesionistul din mine , lezat de valorile profesionale a noii generatii e scarbit , adica te declari sofer si cand colo ..... si nu vreau sa jignesc , apoi administratorul vrea sa ajute , mentorul ideii morale de promovare a literii legii , pentru optimizarea timpilor de munca si odihna zic hai ....dar ma lovesc de ,, vidul ,, legislativ al ,, intrebatorului ,, si .....intervine o senzatie de neputinta , apoi ceva gen , cum sa il iei sa ii zici sa citeasca , ca il jignesti , cum sa ii arati ca nu stie nimic ca se supara , cum sa il pregatesti , cum sa il faci sa inteleaga ca ori o fi dat spaga , ori o fi dornit la atestare , desi detine o certificare a meseriei , practic nimic , iar cand ma gandesc , si avem precedent semnificativ , oricat de mult m-as straduii sa ajut voi fi rau inteles . Asa ca renunt . 

Personal sunt deramagit , noua generatie nu vine cu bagajul legislativ , foarte multi , deci nu toti , dar foarte multi nu dau importanta scolarizarii , impinsi de x motive , sar peste etapa aata si invatatul din mers e greu , ca pe o parte foarte putini promoveaza pro legal si sunt destui povestitori de parcare cu ale lor povesti nemuritoare , iar pe dealta parte ..... timpurile nu mai permit o adaptare , ascensiune profesionala , iar greselile se platesc scump . 

 Va asigur ca forumul , prin incapatanarea mea va continua sa promoveze pro legal , corect si usor , totul pentru a evita manipularile si a optimiza timpii de munca si odihna , vom oferi sprijin , vom explica cu argumente legale si exemple practice , solide , dar hai sa impunem o bariera minima teoretica , pentru ca daca dintr-un aluat bun iese o paine buna , dintr-ul aluat incorect prin care sa improvizezi , garantat nu iese o.paine buna , asa ca domnilor , doamnelor cu scuzele de rigoare , daca nu ne impunem nu avem cui preda mai departe ,, artele ,, meseriei , ca a fi un sofer profesionist nu inseamna a te tine doar de volan , a lua un viraj sau a parca , nu si nu , am repetat in n si n de subiecte , cunoasterea teoriei  , punerea in practica dupa normele stabilite da sens si valoare muncii . 

Domnule Ilie , in numele forumului imi cer scuze ca nu putem satisface nevoile dumneavoastra , desi forumul in listele de subiecte detine cheia intrebarilor dumneavoastra , doar sa binevoiti sa cititi , si nu pot gasi un mod ,, elegant ,, de a va invita de reflexionati  asupra viitorului , va acord timp de ,, un repaus saptamanal ,, ( la alegere) exact ceea ce dumneavoastra efectuati dupa munca saptamanala , ca pauza ..sau ,, 45 ,, termen de denumire , sau ce alteceva mai foloseste unu' altu'..nu e , pauza inseamna altceva ,  veti descoperi in materialul didactic ,  apoi cu stapanirea termenilor si a definitiilor vom rezolva orice nelamurire aveti .  Stiu , si imi asum , eventualele ,, pomeniri de neam , tara  si veghe ,, mai tarziu aceasta dirigentie o sa va dati seama ca va da rezultate , si imi pare rau ca sunteti omul pe care pica aceasta , un fel de omul NEpotrivit la momentul NEpotrivit dar e timpul sa spunem AJUNGE !! Pe saptamana viitoare . Toate cele bune . 

Topic Inchis . 

Ps : Giani Grecu imi pare rau , nu vei capata raspuns , desi e lezne de imaginat ce si cum . 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.