Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua, stimati colegi.

As dori sa va intreb daca detineti informatii despre firma Dabeda s.r.o. din Bratislava. Am fost contactat de o doamna de la aceasta firma care mi-a prezentat in cateva cuvinte oferta lor. E vorba de salariul de baza pe Slovacia(486 euro brut lunar), diurna(45 euro/zi) si bonus pentru km. parcursi. Deci, pana aici, se incadreaza la ofertele firmelor din Slovacia. Mi-a mai spus ca perioada minima de activitate este de 3 saptamani, dar se poate sta si 6 sau 9 saptamani, urmate de 3 sau chiar 4 saptamani de vacanta. Am omis sa intreb daca pe perioada vacantei soferii sunt platiti(banuiesc ca da, dar nu sunt sigur si nu vreau sa fac afirmatii doar pe baza unor banuieli).

Am inteles ca transporturile se desfasoara cu precadere in UK, iar din punct de vedere al flotei am inteles ca dispun de camioane MAN TGX. Am mai aflat ca firma este infiintata in 2015(asta de pe net). Din discutiile cu doamna am aflat ca mai sunt romani care lucreaza la aceasta firma.

As vrea sa ii rog pe cei care detin mai multe informatii despre aceasta firma sa le posteze pentru a le face cunoscute celor interesati( ma refer la urmatoarele informatii:climat de munca, relatia cu coordonatorii/plannerii, seriozitate in privinta platii salariilor, dotarea camioanelor cu aparate pentru plata autostrazilor, obligativitatea de a evita pe cat posibil sectoarele de drum cu taxa, daca in UK sunt platite parcarile, daca se respecta programul si orice alte informatii se mai pot oferi).

Drumuri bune tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut. Am lucrat cu contract pe Slovacia si pot sa-ti spun CA 99% dintre firmele de pe acolo sunt serioase si banii la timp.Bulk Trans este o firma serioasa, tragi pe siloz e bine platit si alergi mult.eu cam la fiecare 2 saptamani ajungeam la 88-89 h .multa bafta ,drumuri bune !

 

renunta sa scrii cu litere chat..

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sanatate multa MSKLIQUID si multumesc pentru detalii. Am inteles ca se preia camionul din Austria de la Vorchdorf, de asemenea am inteles ca cei de la Dabeda trag pentru Trawoger.

Daca mai sunt colegi care doresc si pot sa ne mai ajute cu informatii despre aceasta firma ii rog sa o faca(chiar si pe PM).

Multumesc anticipat.

Drumuri bune tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna colegu si eu sunt in aceeasi dilema ca si tine. Pe mine ma sunat mai intai de la o firma de recrutare din Oradea astia mi-au spus ca o sa fiu sunat din SK de la Dabeda si a2a zi am fost deja sunat aceleasi detalii am primit ca si tine eu am inteles de la acea doamna ca in vacanta esti platit doar cu salariu de baza si eu am inteles ca asta net ar fi 410eur, pe data de 03.08.16 ar trebuii sa ma prezint la Bratislava pentru  angajare asa m-am inteles cu doamna dar sincer sa fiu inca nu sunt prea sigur daca o fac pentruca am cam fost luat pe nepregatite, in momentul de fata eu am 1950eur la o firma romaneasca si sincer nu dau pasarea din mana. Pe 1 august ajung acasa si cred ca o sa-mi iau familia si sa fac o plimbare pana la Bratislava asa ca o mica vacanta si poate ma conving. A si ce stiu e ca nu asigura transportul de acasa la Bratislava si invers va trebuii sa te descurci singur. Dar una peste alta pare o oferta interesanta sincer daca nu ai o varianta mai buna eu zic ca merita incercat.

Sanatate si drumuri bune tuturor!

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc mult lentzu38, si eu sunt tot pe 1950-2000 euro lunar, dar, la fel ca tine, nu imi place sa las vrabia din mana pentru cea de pe gard. La firma unde lucrez actualmente au inceput sa apara derapaje si "certuri intre indragostiti" din punct de vedere al relatiilor soferi-speditii, iar firma la care sunt angajat nu prea inclina sa ii dea dreptate soferului, desi acesta prezinta argumente solide si reale in sprijinul afirmatiilor sale. Totul se datoreaza colegilor romani care vor sa arate ca ei sunt mai presus decat altii si, mai mult de atat, accepta sa comita grave abateri de la legislatie pe principiul "am fost controlat, nu am primit sanctiune, deci nu am motive sa fac altfel decat ca si pana acum". Degeaba incerci sa le explici ca nu e vorba de interpretarea legislatiei de catre cel care a executatcontrolul, ci de legislatie in sine.

Din discutiile cu cei de la Dabeda s-ar parea ca e ok, dar, who knows? Prefer sa mai adun niste informatii si apoi sa iau o decizie in aceasta directie.

Cand revii in tara, daca doresti, putem sa mai discutam pe aceasta tema(eu am numarul  de telefon. +40 728 867 183).

Multa sanatate si drumuri bune!

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

Buna seara tuturor!

Am reusit sa mai aflu ceva informatii despre aceasta firma(un coleg care lucreaza la Dabeda mi le-a transmis prin SMS, rugandu-ma sa le postez pe forum, el neavand cont). Acestea se refera la faptul ca se preiau camioanele foarte murdare(in cea mai mare parte) de la soferii slovaci si unguri si deasemenea ca sunt toate sansele de a nu mai primi drepturile banesti pe ultima luna daca pleci de la ei. O alta problema se refera la faptul ca se transporta multe desesuri(a se citi gunoaie mixte si mirositoare). Mi-a mai transmisca a aflat despre acestea ulterior angajarii, fapt pentru care ar cam vrea sa rezilieze contractul la finalul acestei perioade de stat la munca.

Multa sanatate si drumuri bune tuturor!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.