Jump to content

Recommended Posts

  • Members

BUNA ZIUA,
COMPANIA NOASTRA ARE CA OBIECT DE ACTIVITATE ACHIZITIA DE AUTOCAMIOANE
SI SEMIREMORCI FRIGO. IN ACEST SENS, AVETI ATASATA CEREREA NOASTRA DE
OFERTA CU MARCILE SI MODELELE CARE NE INTERESEAZA.
IN SPERANTA UNEI COLABORARI, VA MULTUMIM ANTICIPAT SI VA RUGAM SA NU
TRATATI ACEST MAIL DREPT SPAM.

CU STIMA,
VICTOR TOPALA
MOBIL: 0724.296.096

SC LORD INTERNATIONAL TRADING SRL
EMAIL: ACHIZITIICAMIOANE@GMAIL.COM

Si asa incepe actiunea! Il suni si iti cere sa-i trimiti poze cu capul tractor,tu te conformezi si ii trimiti.

A doua zi te suna si intreaba „Cand putem veni sa-l vedem, maine se poate, ok?”

Ziua urmatoare vine insotit de doua persoane care se recomanda ca fiind cumparatorii si incep sa dea ocol masinii; o cerceteaza pe toate partile, ii fac poze, te intreaba daca are aer conditionat adica ceva sumar dupa care se trece la negocieri.

Unul dintre cumparatori intreaba insistent ce calitate ai, adica esti patronul, directorul, soferul etc, lamuresti treaba cine esti si zice „Sa stim cum vorbim!”.

Atunci afli dupa vorba ca nu sunt romani, ca ei cumpara si dau mai departe,lasand de inteles ca le trimit in Siria , Iordania, Iran. Unul dintre ei pe nume Farid negociaza si zice „domnu’ eu atat pot sa dau si nu trebuie factura; daca trebuie factura la tine faci una de 5000lei si eu platesc prin banca, diferenta o primesti cash in euro.

Aici e smecheria, faci factura,pe SC SHABA DIAB COMPANY SRL, o plateste si iti trimite confirmarea platii; atentie asta dupa ce ai batut palma cu el pe o suma si fara sa te intrebe prea multe despre masina; acum trebuie sa vii cu actele, adica fiscal, talon, carte de identitate, fisa de radiere.

E scoala, totul cu regie. Il suni ca ai toate actele, stabilesti intalnirea si astepti sa vina sa ia masina asa cum te-ai inteles.

Surpriza ! Vine insotit de doi mecanici si incepe sa-ti arate defecte la masina pe care le vazuse dar de care nu a zis nimic cand ai batut palma cu el la pret.

Si uite cum arunca o vorba „ca daca stiam de la inceput nu dadeam pretul asta, nu cred ca o mai luam asa, e simplu sa mergeti la finante spuneti ca nu s-a facut tranzactia, anulati actele si ne virati banii inapoi”. Tu ai umblat sa pregatesti actele, ti-ai facut deja niste socoteli si ramai blocat; dar tot el iti ofera rezolvarea, pentru trei sferturi din pret e dispus sa ia masina, mai mult nu da.

Tu in continuare ii crezi de buna credinta si nu stii ce sa faci, ei te lamuresc „domnu’ asa cum era eu castigam 1000euro cum e acum mai castig nici 500euro, daca stiam asta de la inceput, ce puteam sa vedem noi prima data, era defect ascuns nu se vedea”, si bati palma cu ei si accepti suma pe care ti-o dau.

Teapa ! Ei sunt samsari de masini, vin cu regia pregatita si niciodata nu s-au gandit sa-ti dea pretul pe care ai batut palma; in schimb tu inclini sa ii compatimesti cat de putini bani le-a raman pentru efortul facut.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Bună ziua domnilor. Prietene, eu cred că nu este bine să postezi astfel de " probleme ". Nu de alta, dar s-ar putea să fie interesați și angajații unor servicii de control financiar. Si te-ar costa mai mult decât afacerea cu " beduinii ". În altă ordine de idei, cred că știu despre cine vorbești. Sunt trei sirieni si un irakian combinați în afacere, au un punct de lucru pe o ieșire din DNCB, în zona Remat Sud-Silflor-Archiv Tv. Dar se știe de când e lumea : nu faci afaceri cu arabeti ! În clipa când cererea de ofertă este făcută de un roman, iar afacerea este continuată de... , nu mergi mai departe ! Dar te-ai complăcut datorită momelii cu suma mai mică trecută pe factura. Din acest moment, ai pierdut controlul. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.