Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Soferii.ro lanseaza campania ,, Sunt Profesionist,,


Postări Recomandate

  • Administrators

Buna ziua soferite si soferi , Soferii.Ro lanseaza campania ,, Sunt Profesionist ,, prin care sa punem in aplicare o regula morala si profesionala a acestei meserii , impreuna , cu mic cu mare , sa vorbim si sa aducem in discutie DOAR termenii LEGALI si CORECTI , o atitudine demna de un profesionist adevarat in procesul de intelegere , predare /invatare unic pe care il urmeaza forumul .

Apelez la bunavointa  si intelegerea fiecaruia , cer( a se intelege ca o obligatie )  ca pe forum  sa folositi denumirile cat si termeni corecti legislativi , pentru a scapa de limbajul de parcare  ,  confuziile legate de aceste denumiri cat si confuziile de procedeu pentru ca , indiferent de eforturile noastre de a transmite ce e bun , inca ne lovim de bariera limbajului si e momentul sa dam un pas in plus , si va rog sa tratati serios aceast aspect .

In spatele zidului virtual , forumul are un impact puternic pentru noua generatie ( si nu ) numai  carora le suntem datori sa promovam limbajul specific , procedurile legale cat si regulile morale prin care sa transmitem , cel putin la modul de predare , secretele meseriei .. 

Campania va avea o durata de 6 luni ,in care sa putem demostra ca se poate  , iar ca sa vedeti ca nu e gluma , pentru cei care trec indiferenti peste aceasta campanie , voi aplica puncte de avertizare cu gestionarea continutului . Repetarea acestora poate duce la o blocare acces forum .

Pentru a fi clar inteles , si fara a leza marile ,, vedete ,,  sau mai bine zis  ,,zis manuitorii de volan ,, si orgoliu acestora , campania nu le impune nimic , dar ii rog , sa treaca indiferenti peste aceasta si sa lase pe cei care vor sa predea cat si pe cei care vor sa invete LEGAL si CORECT sa aibe un dialog ,, LINISTIT ,, iar pentru ,, mintile inguste ,, in conformitate cu regulamentul acestui forum ( parte la care anexez aceasta campanie ) dreptul de a fi membru e oferit de catre Soferii.Ro iar deciziile NU SE COMENTEAZA , SE EXECUTA . 

Ca  exemple .

Termenul de program , neacoperit de legislatie , e un termen pe care multi il folosesc in diferite contexte pentru a denumi diferite lucruri , am facut un program ...ca perioada de munca /serviciu , am facut un program de ...si mai fac unu de ....pentru perioadele de conducere ...azi am facut un program sau azi merg la program de ....pentru perioada de conducere zilnica ( raportata la ziua de munca ) , am facut 6 programe  sau ar trebuii sa faci ...in loc de cele ( maxim ) 6 perioade de 24 intre doua repausuri saptamanale . 

ETC . 

 

Eu ,,SUNT PROFESIONIST ,,  ....Dar tu ?? 

Astept propunerile dumneavoastra pe aceasta tema si daca e posibil , putem forma un ,, dex ,, specific . 

 

  • Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pace 9...

Cele mai intalnite si folosite expresii  sunt uneori in contradictie cu ceea ce de fapt un sofer profesionist face..De exemplu;

Program de condus..Zilnic sau saptamanal.Multi folosesc termenul ,program de condus 'in locul termenului ,perioada'' sau ,,programul masinii''in locul ,amplitudinii orare zilnice'

Mai sunt termenii de ,,pauza''in diverse situatii.Zilnice sau saptamanale..Normale sau reduse..

Cand auzi pe cate unul ca ,,face pauza lunga""sau saptamanala te intrebi cat a studiat omul ala in timpul cursului de perfectionare profesionala sau cat de mult a participat la el..

Mai las si pe altii sa dea exemple si am speranta ca noile generatii de soferi vor fi mai bine pregatite atat teoretic cat si practic inainte de a imbratisa aceasta frumoasa meserie,care intre timp a ajuns sa fie doar ,,un colac de salvare''al unora,in detrimentul altora care profeseaza cu pasiune..

Numa bine rau la nime' drumuri bune si Pace 9.

Parerea mea personala este ca slaba pregatire teoretica a colegilor nostri este faptul ca in timpul cursurilor de pregatire profesionala se apuca si invata si memoreaza mecanic raspunsurile bune la intrebarile din chestionare.

Nu discuta studii de caz nu dezvolta nici un subiect pe nici un fel de tema..Nu citesc chiar deloc explicatiile unor termeni sau definitiile lor.

Pur si simplu invata pe de rost robotizat doar raspunsul bun la intrebare..Cand se afla pe drum in diverse situatii sunt disperati..Habar nu au cum sa rezolve situatia desi este foarte simpla.Si atunci se adreseaza altora la fel de slab pregatiti ca ei si aplica teoria invatata in parcare..

Editat de cico_3504
unit comentarii
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut!

Folosirea de termeni alternativi sau a jargonului specific meseriei nu e neapărat ceva rău. Sunt momente în care are farmecul lui... Și nu numai șoferii, fiecare branșă profesională are și folosește cuvinte și expresii ''ciudate'' ca să zic așa.

DAR, Mario are dreptate. Forumul nu mai e de ceva vreme doar o simplă comunitate virtuală unde o mână de membri discută banalități... Sunt reprezentanți din instituții publice care participă activ aici, sunt reprezentanți din mass media și patronate etc. Iar subiectele care se discută cu greu pot fi catalogate ca banalități (vorbim de discuțiile pe teme legislative, anunțuri de angajări, chiar cereri de ajutor de la persoane aflate în încurcături etc, etc). Forumul este bine înfipt în mediul transporturilor iar noi, ca membrii acceptați avem datoria să ne comportăm ca atare.

Folosirea terminologiei corecte e ceva obligatoriu pentru fiecare șofer profesionist. E parte integrantă a titlului și mândriei de a fi șofer. Nu poți pretinde să fii numit șofer, când tu habar nu ai ce înseamnă o pauză sau un repaus. Sau când pentru tine ziua de muncă e atunci când e lumină afară (exemplele pot continua). Jargonul va rămâne și el prezent până când va dispărea probabil meseria în sine, dar pe forum suntem OBLIGATORIU șoferi profesioniști.

Eu sunt întru totul de acord cu această campanie.

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sa înțeleg ca, acest forum, se transforma intr-o scoala de atestare profesionala virtuala? Eu stiam ca exista cele acreditate,destul de bine puse la punct, pentru cei dornici sa pătrundă tainele teoriei in meseria asta.Chiar e nevoie de ceva suplimentar? Sau poate " cineva" are de demonstrat ceva? 

Am crezut si sperat ca acest forum este dedicat intr-adevar soferilor, un forum in care sa ne putem impartasi experientele , sa ne putem ajuta in mod real, in privința problemelor specifice acestei meserii, acum constat ca s-a transformat intr-un dictionar de fraze tehnice.

Editat de cico_3504
unit comentarii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mda...pe aceiasi logica, ar mai urma sa ne exprimam cum o fac majoritatea soferilor in statia CB. Forumurile in afara de schimb de informatii, ajutor dat sau primit sunt locuri de acumulat cunostinte , prin urmare este obligatoriu ca acestea sa fie corect exprimate si definite.

Nu este obligat nimeni sa accepte terminologia corecta, asa cum nici ceilalti sa citesca/interpreteze "jargonul " cum bine l-a punctat@cri5tian.

Toate cele bune.

Note 4 by mobile app

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

 

Stai linistit domn Criss , nu vrem a lua locul acelor scoli de atestare care te ,, tituleaza ,, ca profesionist ... Nici nu punem in balanta ce si cum scot ,, profesionisti ,, pe banda rulanta ci luam atitudine contra rezultatului practic , a ce se intampla si vedem zi de zi iar atitudinea profesionala cat si valorile morale  lipsesc cu desavarsire  .

Da , e un forum care vrea sa ajute , si cred ca am fost destul de clar , pentru a preda mai departe tainele meseriei avem datoria de a preda corect si legal , iar pentru un proces unic de predare , invatatura trebuie sa ne folosim de termeni corecti si legali , in timp ce dumneata devi critic la un lucru creativ , fara a participa prea mult la subiecte , poate consideri ca acest colt soferesc e un spatiu pentru pierdut vremea , mai o  barfa  mai o ,.  descurcareala,, gata ....sunt membru pe forum si un lucru important ....nu forumul iti e dator dumitale ....ci dumneata esti dator forumului si membrilor acestuia sa mergi pe ideile morale si profesionale pentru binele general  .  Teama multora  asupra campaniei vine de la necunoasterea si incapacitatea de a folosi acesti   termeni , plus indiferenta ... cum am fost si la momentul in care am adoptat linia PRO LEGAL si nu am permis promovarea manipularii tahografului si nerespectarea timpilor de munca si odihna . 

Forumul culege roadele acestor ani si demonstreaza ,ca am luat o decizie buna si trebuie sa mentinem linia ... De demonstrat , nu cautam a demonstra nimic special  . ani astia au demonstrat ce vrem si ce cautam .... 

Ce nu stii dumneata , pentru viitorul apropiat se pregateste o noua generatie de agenti , foarte bine si subliniez foarte bine pregatiti , iar atat timp parte foarte mare din acel  sistem educativ pe care il lauzi scoate soferi profesionisti slabi pregatiti , avem datoria sa ajutam , nu  putem trece indiferenti , iar isusi acesti soferi cate au aprobat , ne cer acum ajutorul , in multimea de subiecte iar daca tot ajutam hai sa o facem corect si legal pentru ca suntem profesionisti , nu e un foruk de amatori ....ceva gen pasionati de fotografie ci cum si titlul zice , comunitatea soferilor profesionisti . iar a incerca sa arati unui om un mod corect de interpretare si de aplicare , plus diferenta dintre o pauza si un repaus , cu ajutorul unor subiecte unde se foloseste pauza in loc de repaus , e un exemplu la care omu' iti zice ce seriozitate incerci sa oferi si ce incredere pot avea in ceea ce incerci a demonstra cand tu insuti folosesti exemplul rau  .

Un alt exenplu , ca sa vezi ca unii nu pierd timpul pe forum degeaba la barfa , ajut si ofer consultanta , indrum catre recursul unor amenzi , care abuzive care rau interpretate , si un exemplu bun ar fi ....sa oferi sprijinul GRATIS si ALTRUIST , ( eeeeeee ?? ) ca insusi soferul sa faca contestatie asupra unei amenzi luate  abuziv , desi avea facute introducerile manuale ... ,, militia ,, la ,, mirosit ,, ca nu e sigur pe cunostinte si au incercat ....Bravo lor !! Acum arati omului ca are dreptate , ii consolidezi cunostintele prim litera legii si fara a mai cheltuii bani merge singur si face recurs , iar , contrar a ce ii recomanzi , la recurs scrie ,. Foaie de vacanta ,, in loc de Certificat de desfasurare a activitatii si pierde recursul pe baza unei denumiri inexistente in domeniu si judecatorul de cauza respinge recursul .... Si ii zici omului ...ce ti -am recomandat ....sti ....eu asa o stiu . asa am auzit , asa foloseste x si y ...asa ii zic si eu .... Iar pierzand cu legea de partea ta ca un mic termen nu e folosit corect nu e un lucru bun si nu putem trece indiferenti peste acest lucru . 

 

 

Te provoc sa participi . sa ajuti ..... Daca nu ....zi , pass ...si la revedere .... Nu sta in fata celor care vor sa ajute si a celor care vor sa invete , cu critici gratuite si intelegerea forumului gresit ....Sau iti sunt /suntem datori cu ceva ? 

Daca nu esti multumit , te invit , cu draga inima , pe vasta ,,comunitate ,, sofereasca facebook sau restul de pagini de specialitate ...unde poti barfi si ., descurca ,, de minune . 

 

 

 

 

.  

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna ziua domnilor. Cu permisiunea dumneavoastra o sa-mi exprim si eu parerea, dat fiind faptul ca este un forum. Nici un judecator de cauza nu respinge recursul pe baza unei denumiri incorecte - mai ales daca in speta este vorba de o persoana cu studii de baza. Ca sa ajungi in instanta trebuie sa ai dovada palpabila a celor sustinute in cerere. Ori, pe hartia eliberata si prezentata nu scrie " foaie de vacanta " . Dovezile scriptice se depun pe grefa inainte - deci acceptate, iar dovezile bazate pe martori sunt luate in considerare doar daca inainte de proces ai solicitat audiere de martori. Acolo a fost altceva. Probabil ca s-a incercat " vopsirea " legala a unei ilegalitati comise, si in felul acesta practic incerci sa induci in eroare instanta. Ei simt acest lucru, dar in motivare trebuie sa expuna lucruri concrete. Asta nu inseamna ca nu sunt de acord - e drept, pana la un punct - cu campania. Diferenta dintre pauza si repaus, nu este doar lingvistica, ea genereaza drepturi si obligatii diferite, iar un sofer profesionist trebuie sa cunoasca diferenta. Partea cu programul, este undeva in coada de peste. Pana la urma soferi sau nu, muncim conform Codului Muncii, ori acolo avem " program de lucru ", " program de munca ". Soferul cand spun ca " nu mai am program ", exprima situatia ca nu mai poate presta o activitate lucrativa, nu neaparat ca nu mai dispune de timp in cadrul perioadei zilnice de conducere aflate la dispozitie conform normelor legale. Iar litiigiile de munca se judeca exclusiv pe baza Codului Muncii, n-ai sa vezi judecator ca are pe masa Regulamentul 561/2006 sau 165/2014, etc. Chiar daca se solicita expertiza de specialitate. Acum e drept ca un sofer trebuie sa faca distinctie intre perioadele de conducere, perioadele de alte activitati si perioadele de disponibilitate. Toate aceste situatii coroborate, genereaza programul de munca al angajatului. Dar, restul e ca si cum ai sanctiona un sofer pentru ca spune " vilbrochen " in loc de arbore cotit. Iar referitor la noua generatie de agenti : e apa de ploaie. Cineva din conducerea institutiei amintite, da la peste pe cea mai vestita balta de concurs din Romania, in locul meu - nu sunt pescar. Este exact aceeasi situatie ca la scolile de tiparit atestate profesionale. Examenele sunt de tip MApN. Repartizarile se fac pe aceleasi " criterii ", deci se genereaza aceleasi " obligatii ". Una peste alta, daca tot se incearca marirea bagajului de cunostinte al soferilor profesionisti - un lucru bun, pana la urma - cred ca era bine sa se inceapa cu alcatuirea unui fel de " dictionar de sinonime ", gen pauza mare = repaus zilnic normal, etc, care sa fie prezent  - eventual pe pagina de pornire. Nu toti membrii forumului citesc tot ce se scrie, asa ca nu cunosc cazurile in care cineva a fost corectat intr-un subiect oarecare. Eu stiu ca necunoasterea legii nu te absolva de responsabilitate, dar aici scopul este de a ajuta, nu de a pedepsi. P.S. - Atata timp cat se efectueaza in rampa, ca e repaus zilnic redus, ca e " pauza mica ". tot aceeasi... Aici ar trebui insistat.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu vreau in nici un caz sa creez polemici asupra bunelor intentii pe care le "manifesti".Modul in care o faci, imi ridica insa multe semne de intrebare: felul superior in care te exprimi ( cu greselile de ortografie aferente, cat si cele gramaticale) pune la indoiala faptul ca poti oferi o consultanță adecvată in fata unei instanțe, pentru contestarea unei amenzi. Am întâlnit foarte multi colegi, profesionisti, in adevaratul sens, care nu stapanesc foarte bine " termenii tehnici" ,dar cunosc reglementarile in vigoare la perfectie, folosind un limbaj propriu si  care isi desfasoara activitatea cu succes si fara evenimente   Ei bine tu pe acestia, de obicei, ii numesti , cu un aer superior, " manuitori de volan".

Ca o concluzie personala, cred ca cine are de învățat, poate liniștit sa invete in cadrul scolilor acreditate , iar cine are probleme cu legea, nimeni nu il poate ajuta mai bine decat un avocat.

Forumul il vad ca pe o comunitate profesionala , in care se fac schimb de idei, impresii, experiente traite de noi ca si soferi profesionisti, nu ca pe un blog personal, in care cineva incearca sa impuna un anumit "limbaj" si comportament.

P.S. Am exprimat toate acestea, ca o parere personala, fara sa incerc sa fiu zeflemitor sau superior.Consider ca respectul reciproc este o conditie de baza pentru a fi membru al forumului, chiar daca sunt colegi mai putin instruiti si pregătiți, aflati la inceputurile carierei.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

   Domnului administrator Mihai Gheorghe alias Mario Bandit

      O sa raspund aici , desi pare offtopic te asigur ca nu e, in spatiul public de discutii la mesajul tau din rubrica rezervata staff-ului si asta deoarece nu am razboi deschis cu  domnia dumitale ci doar cu maniera de a gestiona activitatea userilor.


     In primul rand, nu cred ca  a pus cineva la indoiala faptul ca acest forum a adus si poate va aduce in continuare un plus de cunostintele si o imbunatatire in mediul de munca si viata al soferilor precum si o anumita revizuire a atitudinii companiilor de transport, centrelor de pregatire a angajatilor din transporturi sau organelor de control a muncii si legislatiei legata de aceasta ramura economica. Deasemenea nu cred ca am contestat sau denigrat implicarea ta in primul rand in rezolvarea unor probleme de ordin juridic, al neclaritatilor legislative, problemelor de ordin tehnic sau social.


   Pe de alta parte toata aceasta implicare in cele de mai sus precum si cele viitoare de care imi vorbesti in acel messaj, intalniri cu Presedintele, cu ministerele cu mai stiu eu cine, a fost alegerea ta, proiectelel tale si nu te-am obligat eu sau vre-un alt membru al forumului sa le faci. Repet, alegere personala asa cum si eu sau altii avem dreptul de a ma implica sau nu in diferite proiecte si conversatii. Bravo tie si sa ai rezultatele dorite. C.V. ul tau va fi mai bogat cu fiecare realizare sau proiect dus la capat. Dar nu vad cu ce iti suntem datori noi tie, ca ai hoatrat sa faci toate aceste lucruri. Tin sa-ti reamintesc faptul ca si tu ai avut de invatat la fel ca oricare din dialogurile chiar si in contradictoriu, de pe acest forum . Nu ne-am nascut niciunul cu mintea gata mobilata si aranjata.


    Dar ca sa nu o mai lungesc aiurea.  Discutia a pornit de fapt de la abuzul de blocare si tratarea cu desconsiderare a userilor care nu folosesc un limbaj impus unilatreral de tine. Aceste  blocari le consider abuzive deoarece nu au incalcat cu nimic termenii regulamentului de functionare al acestui forum, nu exista un set alternativ de reguli si termeni special agreeati de catre staff-ul forumului si il vad ca o neacceptare din partea ta a dialogului si a punctelor de vedere diferite de al tau.  Deasemenea nu vad o corelatie intre defilarea cu lozinci de genul "Moralitate", " Legalitate", "Corectitudine" etc.  sa ceri sa ti se vorbeasca in temeni juridici  (poate definiti diferit in fiecare lege in parte ), cu citate de articol si litera si pe de alta parte tu sa nu respecti un regulament de 7 pagini. Are o alta denumire aceast comportament.

 

  Din cate am inteles aceste 6 luni fac parte ditr-un experiment al domniei tale,. Dar cred ca nu prin banarea si inchiderea gurii celor care critica sau care iti sunt incomozi iti justifici si argumentezi o actiune sau un rezultat. Actiuni de genul asta cred ca mai degraba anuleaza sau cel putin diminueaza ceea ce s-a creat bun.

Repet ce am spus mai sus. Prin dialog si prin confruntare de idei si puncte de vedere chiar si opuse, se poate progresa, nu prin actiuni de genul asta.

 

    Inchei aici, dar nu inainte de a saluta contributia membrilor, fosti si actuali pentru crearea, cresterea si sustinerea acestui forum.

Cu o urma de respect,
Sorin Irimies, alias sxn si nu Snx

P.S. pun un link la pagina cu regulamentul forumului pentru a nu fi acuzat ca vorbesc chiar asa aiurea.< http://forums.soferii.ro/index.php?/register/ >

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Domnule Criss , ma scuzi , scriu de pe mobil , deci imi cer scuze de eventualele greseli de gramatica , punctuatie si ortografie care iti ,, inteapa,,  retina si in loc sa te concentrezi pe ce incerc sa explic , faci pe criticu literar , si atat observi , o ,, superioritate ,, imaginara incapabil fiind a intelege ceea ce scriu ..Eu incerc sa fiu autoritar ....Dar cine sa inteleaga ?? 

Stai linistit , ca dumneata ...sute ...!! 

Manuitorii de volan sunt cei care se tin de volan si muncesc aiurea fara a le pasa de legi , nu respecta timpii de munca si odihna si nici nu fac cel mai mic efort in ai respecta ,  nici nu stiu  macar ce e legea ,iar mai apoi promoveaza acelasi stil barbar de munca  , clar nu ai inteles bine la ce ma refer , poate la fel ca faci pe criticu literar in loc sa citesti contextul subiectelor . E o diferentiere clara fata de un profesionist adevarat ...sau te simti identificat ? 

Sper ca la momentul cand la scoala invatatorul a zis sa inveti si sa scrii corect ( o paralela potrivita ca tot iti place sa faci pe criticul literar ) nu ai sarit ca ars si ai contestat intentiile acestuia de a te invata doar din simplul fapt ca sti sa pronunti cuvintele si e suficient sa scrii cum scrii , ca te intelegi suficient cu oameni  . 

Cum a punctat si Davos si cri5stian , campania nu impune ca pe plan personal  sau obligatoriu ca din ziua x tu ca sofer sa faci sau sa vorbesti LEGAL,   nu o luati ca pe ceva impus de mine sau forum ,.ca aici e diferenta , daca considerati ca e un lucru bun , daca credeti ca o asfel de campanie poate schimba ceva , participati , faceti un efort  , lucrurile astea ar trebuii sa vina de la sine,  , e un mic mod de a ajuta , pentru ca suntem un forum dedicat si profesionist ...nu amator si nu un hobby .

Domnule Sorin , alt critic literar   al forumului chiar ma bucur de aceasta ,, exprimare ,, deschisa pe care o faci la subiect ... Nu critica ma deranjeaza , chiar deloc , va multumesc ca participati , ci criticile gratuite deranjeaza foarte mult , critici care au loc pe baza unor aspecte literare si nu de dex specific meseriei , sa nu uitam ca dumneata consideri ca o pauza e sinomim cu repaus doar din simpul fapt ca dex -ul limbii romane le face sinomime iar dex -ul specific muncii , ca ai un atestat care zice ca esti profesionist si trebuie sa iei in seama acest aspect , reda o pauza ca un lucru si un repaus ca alt lucru , doua lucruri total  diferite , iar daca dumneata cat si altii daca sunteti incapabili sa discutati ,  nu e corect nici moral nici profesional sa te opui  altuia care are vointa de a o face . 

Cum se face ca dintr-o data te-ai trezit din somnul si indiferenta dumnitale pe forum , marele creator de continut si performanta , iar ceea ce dumneata consideri incapacitatea mea de a accepta ca cineva nu foloseste limbajul tehnic si ca vorbeste diferit e o iluzie a dumitale , daca nu participi la discutii si  esti incapabil de a intelege rostul campaniei te rog sa zici ,, PASS ,, . Diferentele dintre limbaje le cunosc , la fel cum cunosc implicatiile acestora si confuziile create si am subliniat in cateva randuri , pentru un proces unic de invatare /predare hai sa facem efortul acesta , sau nu esti capabil ?? 

Daca a fi creativ , a fi promotor al unei ideii pozitive comunitatii peofesionale , risc sa fiu rau  catalogat de  abuziv sau autoritar , imi asum riscul ..... Aceasta campanie e pornita din dorinta oamenilor de a invata , din dorinta oamenilor de a ajuta si prin implicarea a mai multora de pe forum si din afara acestuia , din simplul fapt ca dorim , si subliniez pluralul , dorim sa ajutam , mai mult decat faci dumneata  , iar discutiile de la staff , nu le ,, servesti ,, am explicat acolo cum si de ce . 

Nu e vorba de un experiment , si char ma uimeste incapacitatea asta a multora de a intelege , de la dumneata nu ...ai aceasi linie la orice proiect ,  ...E vorba de o campanie,  de un punct de plecare care in parte sa ne motiveze sa promovam aceste aspecte si in alta ordine de idei , de un studiu prin care sa demonstram ca didactica si promovabilitatea de la atestare nu arata situatia reala asupra cunostintelor si decat mascheaza un profesionist , aici nu vorbim de partea practica ...a te tine  de volan ....ci baza teoretica pe care se face aceasta munca .  Pana cand campania va iesi in mass media si persoanele implicate vor demara  proiectul te-as ruga sa nu dezvalui detaliile ,, tehnice ,, fara a instiga la experimente sau ca soferii sunt cobaii mei , sau ce alte bazaconii debitezi dumneata iar daca nu doresti sa te implici ...nu e o pierdere asa mare .

Nu ma surprinde din partea dumitale acest lucru , ci a multora , dar cum vrei sa devi ,, vocea ,, ti -as reprosa , lipsa morala cat si profesionala de a mentine o idee simpla pro legal , care printr-o sfidare continua a cerintei de a discuta corect si legal trebuie pusa ca o regula , pentru ca  omul nu e capabil sa puna in discutie de la sine atitudinea profesionala / morala  , asta vedeti , libertate si democratie , dar  nu  va mustra constiinta cand sunteti imorali si neprofesioniști   , nu ? De ce ? De ce sunt rai cei care pun o limita si nu cei care o incalca ? Reflexionati

Modul de avertizare sa schimbat ....nici asta nu ai vazut ..Si fara a primi din partea dumitale macar un sfat sau o idee de aplicare . E greu !! . 

Aceasta campanie va fi anexata la regulament , doar ca problemele tehnice  cu modulul de administrare cat si timpul disponibil nu mi -au permis pana acum  , si  doresc sa linistesc  constiinta dumitate cat si a altora in ceea ce ma priveste , nu caut faima , nu fac asta in nume personal si cum vezi ....nu ma laud pe Cv cu administrare forum , iar daca se face in nume comun forum , e pentru binele general si tot ce reprezinta prin idei morale si profesionale soferii.ro , crescand potentialul acestuia pe viitor , unde putem demara proiecte mult mai ambitioase din simplu motiv ca ne pasa de ce se intampla si luam atitudine  domnule Sorim , nu din invidie ...sau sa ne dam mare cum crezi . Sau esti invidios ca ,, pierzi ,, valul ....??

Am aruncat manusa , eu SUNT PROFESIONIST ,  dumneata esti ?? DEMONSTREAZA !! 

Pentru linistea generala , va asigur ca acasta campanie are cele mai bune intentii , nu e un experiment pe cobai cum insinueaza respectabilul Sorin , nici nu se cauta o faima personala a persoanelor implicate , sau orice alt bun material etc .

 

Campania face parte dintr-un proiect ambitios pe viitor in care  sa reprezentam punctul de vedere profesional  la intalnirile patronate -sindicate /guvern care la acest moment nu exista . Trecutul nu il putem modifica  , dar categoric viitorul depinde de noi . 

Daca va pasa implicativa , daca nu ...nu stati in calea unora care incearca pentru ca asfel de comportamente au redus alte proiecte pentru comunitatea profesionala.

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mario........comunitatea soferilor profesionisti nu e constituita din absolventi de studii superioare( in marea lor majoritate) , care se pot exprima cu usurinta in termeni tehnici.Nu m-am erijat niciodata in formator de opinie,asa cum incerci tu sa o faci, folosind avantajele functiei de administrator pe acest forum( asta ca sa intelegi de ce prefer sa urmaresc doar activitatea, de multe ori , fara sa reactionez). 

Si eu scriu de pe telefonul mobil, dar asta nu prezinta pentru mine un inconvenient in a scrie " sti" in loc de "stii".........pana la urma e vorba de ortografie de clasa a 4-a ....nu de interpretare si definitii de termeni tehnici din regulamentele care reglementeaza activitatea in transporturile rutiere de marfuri.

Ceea ce ma deranjeaza personal, e atitudinea pe care o adopti atunci cand, dupa spusele tale, ai doar intentii bune si constructive, dar sfârșești prin a jigni sau a lua in batjocură parerile celorlalti.....

Inteleg ca ai activitate si oarece performante ( relative, dupa parerea mea)pe acest forum.....inteleg ca vrei sa iti construiesti o anumita imagine, dar cred ca, in maniera in care o faci, e mai degraba una menita sa facă membrii acestiu forum sa nu se implice in actiunile tale.

Nu te cunosc personal, asa nici cum tu nu cunosti personal, pe multi din membrii acestui forum pe care ii cataloghezi fara retinere dupa doua-trei fraze exprimate: " manuitori de volan", insa pot afirma cu certitudine despre tine , ca nu imi doresc sa cunosc personal o astfel de persoana: " plina de sine".... " aroganta si dispretuitoare"......."priceput in tot si la toate" ....in domeniul nostru, bineînțeles. 

Sfarsesc , cu un gust amar dealtfel, in a constata ca unii isi ridica singuri statui, fara a tine cont de pareri, impresii si experiente.Cred ca faci parte din categoria celor care, cred, ca doar parerea lor conteaza.....ti-ai creeat singur un "mit" in care te vezi centrul atentiei......poate observa oricine acest lucru: ironii si jigniri gratuite, dublate de block al user-ilor care nu iti impartasesc ideile si conceptiile, conferite de calitatea de administrator .....Sincer, parca ma vad in pauza saptamanala normala intr-o oarecare parcare ( asta ca sa respect termenii tehnici pe care vrei sa ii implementezi in vocabularul " manuitorilor de volan") si vine unul sa ma " certe" ca nu spun ca sunt " in pauza de odihna  saptamanala normala" in loc de " fac un 45 de ore colegu' "....

 

 

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Scuze, era de fapt " repaus saptamanal normal"? Cum poti sa sustii ca vrei sa implementezi un DEX al profesiei, cand tu nu il stapanesti, cat de cat pe cel al limbii in care te exprimi? Refuz sa cred ca putem fi atat de limitati.......... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Eu cred ca am fost destul de clar , atat in intentii cat si in privinta a ceea ce dorim a face . Daca refuzi a intelege e treaba dumitale , ce faci dumneata e critica literara si pura pierdere de timp , deviezi in afara problemei de fond , e ok , am inteles , ca te deranjeaza scrisul , mi -am scuzat modul , mereu , cat si in cazul de fata scriu de pe mobil , repede pentru a raspunde rapid mesajelor si cererilor , nu folosesc autocorector si nici nu vreau sa dau impresia de mare savant literar , scriu normal cu poate toate grelile pe care le face un om obijnuit , dar repet ..nu scrisul e problema , ci mesajul transmis iar aici eu as putea cataloga incapacitarea dumitale  de a intelege contextul si problema pentru ca esti ,, orbit ,, de ura catre persoana mea .

Nu pretind a ma place dumneata personal ,  nu am nevoie de fani sau amici , am explicat , va place bine ....nu.va place la fel de bine ....Inventiile astea cu cretii de mit ,  o lume in centrul atentiei sunt pura imaginatie personala a dumitale , probabil te plictisesti , eu doar am asternut pe foaie aceasta campanie , chiar sunt ultimul ,, angajat ,, in proiect , daca il scria Calin ca administrator general avea alta conotatie ?  Nu iti mai jignea orgoliu ?? Sau uite o campanie a unui centru din afara forumului , cum e Cecor ( centru de consulanta rutiera ) ?? 

Constat cu un gust amar . retincenta unor asa intitulati domni , care in loc sa promoveze ideile morale si profesionale fac doar critica literara , pierdere de timp si desconsiderare , si am spus , indiferenta , lipsa cunostintelor , modul de implementare cat si orgoliul ala soferesc nu ii lasa sa vada scopul unui proiect , iar persoanele implicate sunt criticate pe aspecte rau intelese , invidiosi ca uni fac si altii nu , iar te rog domn Criss  daca poti sa ajuti , si nu ca iti cer eu sau forumul , ajuta ... Ca asa simti dumneata si vrei sa contribuii daca nu ,,, dormi linistit , cum ai facut si pana acum ,  vezi subiectele unde calitatea depusa lasa de dorit , iar daca nu ai constiinta , nu incerca sa iti motivrzi aceste critici gratiuite invidioase pe motiv ca eu sunt administrator si dumneata nu , iar pe baza respectarii liniei pro legal sunt autoritar  nu e cale de mijloc ,  catalogarile dumitale de dispretuitor , aroganta si ce mai consideri nu ma intereseaza , satisfactia si linistea cum ca prin forum pun grauntele meu sa ajut masa profesionala , e mult mai mare fata de invidia care mi -o porti , zilnic multumirile , poate si nereusitele , dar macar inclinarea omului catre observarea modului corect si legal e multumirea mea , nu faima , nu respect impus nu bogatie , asfel imi faceam un blog , forum personal si acolo asterneam in liniste convingerile personale . ,, iar ca o nemultumire , multi din cei care cer ajutorul in spatele forumului nu o fac la subiecte din cauza criticilor ca dumneata , care nici nu.ofera continut , nici ajutor , doar critica ....

Si ca o constatare finala la cateva zile de la start , campania , indiferent de criticile ,, profesionistilor ,, de mai sus a prins ...ma bucur . prin email , mesaje privat , apeluri in particular primesc sprijin si intelegere , noua generatie e receptiva , chiar si cateva firme ,  care sincer erea ultimul lucru la care sa ma astept , lumea e receptiva pentru ca a inteles importanta teoriei pentru a pune in practica munca iar cum vremurile se schimba si pro legal e unica forma  , e unica cale de urmat .

Toate cele bune .

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Haideți oameni buni... pe bune?!!

Cu aer de superioritate sau nu, zeflemitor sau direct la obiect, Mario ''a făcut'' câte ceva pe forumul ăsta. Câți dintre voi puteți spune asta? Are aceeași atitudine și aceeași linie de idei de câțiva ani încoace și acum brusc v-a luat necuratul vederea și începeți să-l acuzați că are interese personale...  Vă deranjează că vrea să blocheze useri câteva zile dacă nu citesc măcar definițiile, care până la coadă POATE avea efectul urmărit... dar pe voi v-a lovit brusc moralitatea cu privire la astfel de mod de acțiune și vă faceți că uitați că într-un mediu ca ăsta al transporturilor, câteodată astfel de metode sunt de preferat.

Într-un mediu în care greșeala unui șofer poate costa vieți și în care o companie poate ajunge falimentară din cauza unui palet rupt, eu cred că a lua puțin taurul de ghidon e o metodă destul de potrivită. Campania asta nu interzice folosirea unor anumite cuvinte, din contră, impune folosirea termenilor corecți DIN CAUZĂ că alți termeni creează confuzie.

Nu e nimeni obligat către Mario cu nimic, dar de aici până la a-l acuza de narcisism doar pentru că voi nu puteți crede în bunele intenții... mie îmi miroase a ipocrizie. Nu mă înțelegeți greșit, nu-l perii eu pe Mario și nici mare prietenie n-avem... ba chiar ne-am împuns de câteva ori de-a lungul timpului, dar omul a arătat constanță în idei și acțiuni așa că hai să lăsăm discuțiile astea de costumașe de birou și să punem umărul să ne clădim singuri imaginea de șoferi profesioniști.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Domnilor, toti suntem supusi greselilor, situatie care ne face nici mai destepti si totodata nici mai prosti, dar cu un mic efort ne creem o obisnuinta corecta si pozitiva. Multi dintre membrii acestui forum cunosc la nivel conversational mai multe limbi de circulatie international, si ca si mine (cateodata, cred) se regasesc in situatia de a folosi intr-o fraza cuvinte germane, englezesti, frantuzesti, etc. Ideea este ca, este dificil  de urmarit, respectiv inteles pentru ascultator/cititor, sensul propozitiei sau frazei enuntate. Consider ca aducerea la acelasi "numitor comun", termenii folositi de aceasta comunitate, acesta fiind definitiile date de regulamentul 561, este benefica si salutara. Inteleg de asemenea ca lucrurile nu trebuiesc privite doar in alb si negru, insa prin aceasta campanie castigam toti, cei prezenti si viitori membri ai forumului. Acum multi ani avand o masina personala frantuzeasca, am urmarit forumul dedicat acesteia. Nu am sesizat niciodata vreun atac la persoana, (pregatirea acesteia, modul de exprimare, bagajul de cunostinte dovedit, etc) ci doar combaterea ideiilor, actiunilor sau intentiile acestora. De ce ar trebui sa fim noi diferiti?

Toate cele bune.

 

Editat de Davos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mario Bandit,

Gasesc initiativa ta buna. Termenii uzuali care sunt folositi in domeniul legislatiei transporturilor rutiere trebuie cunoscuti de catre cei implicati. Si cine este mai implicat decat conducatorul auto? Chiar si acest substantiv "conducator-auto" tinde sa inlocuiasca substantivul "sofer" .

Eu ma declar multumit daca reusesti sa determini o parte a conducatorilor auto sa utilizeze termenul "PAUZA" atunci cand este obligatoriu sa se odihneasca si "REPAUS" atunci cand dispun liber de timpul lor.

La alti termeni, de exemplu: PERIOADA, DURATA, ZI DE LUCRU, este mai greu datorita faptului ca limba romana permite utilizarea acestor termeni, in contexte diferite, cu referiri acoperitoare literar pentru mai multe scenarii.

Referitor la PROGRAM, este adevarat ca acest termen nu apare in legislatia sociala, dar apare in OMTI 980/2011 obligatia sa intocmeasca programul de executare a transportului, deci sa "programeze", de aici si acest "program" care-l mai utilizeaza anumiti conducatori auto. 

Deci, te urmaresc...

Totodata, putina intelegere si rabdare cred ca o sa-ti aduca o mai mare apreciere si din partea celor care nu te cunosc atat de bine si care nu au timp sa inteleaga ca  intentiile tale sunt pozitive.

Oltenii (si eu sunt oltean), cu felul lor original, isi arata iubirea de genul "Fa, fir-ar a dracului sa fii, te iubesc", de aia si vorbim mai repede (noi, oltenii), sa nu lasam  pauza dupa "sa fii", ca daca tragi aer in piept chiar atunci, ramane doar  "Fa, fir-ar a dracului sa fii" si te bate nevasta de-ti iese legislatia din laptop.

 

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

  .....P

Citat

 

"Pentru linistea generala , va asigur ca acasta campanie are cele mai bune intentii , nu e un experiment pe cobai cum insinueaza respectabilul Sorin , nici nu se cauta o faima personala a persoanelor implicate , sau orice alt bun material etc . ......."

 

Pun doar o parte din postarea administratorului in staff adresata mie deoarece e prea lunga si as ocopa prea mult spatiu. Cine e interesat din staff o poate vedea in intregime, cine nu are acces si vrea sa se convinga ca nu e ceva scos din context sa spuna si gasim o solutie.

Cat despre scuzele jalnice cu nefuctionarea modului admin pe jucariile dumitale,  aveai destul timp sa le rezolvi asa cum s-au rezolvat in nici 24 ore acum dupa ce a inceput acest schimb de replici/ De numarat ban uri si jigniri pe aceasta tema te-ai apucat din primavara nu de ieri de azi.

Si adevarat ai schimbat blocarile in avertisment dupa de te-am tras de maneca si ai postat actuala campanie. Mie logica imi spune ca mai intai dezbati si publici un set de reguli si abia mai apoi ceri altora sa se conformeze sau poti sa-i penalizezi pe cei care nu se conformeaza.

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

E corespndenta mea personala din cate stiu. Si e dreptul meu la replica pentru acuzatiile ce mi le aduci. Credeam ca ai inteles mesajul meu dar se pare ca nu. Continui sa jignesti si sa modifici postarile in beneficiul tau. Domnule Legalitate Corectitudine. Moralitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Corespondenta o ai in mesaje private  cu cine doresti . 

Subiectele de la staff ....sunt acolo cu um motiv , iar daca tot esti critic literar si iti place literatura , citeste bine ce scrie acolo si rostul rubricilor -subiectelor  ,  subiectul e prezentarea campaniei . Nu am notive de a coresponda personal cu dumneata , e adevarat , nici placerea , nu avem acelasi idei , motivati si ambiti , 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.