Jump to content

Consum Daf xf


Stefanita

Recommended Posts

  • Members

Buna seara colegi.Am si eu o intrebare pentru cei mai in tema ca mine.Care ar fi consumul mediu al unui Daf xf95-480 euro 3 pe tara cu aprox. 24 de tone incarcatura?Precizez ca are turbo nou,injectoare refacute,pompe controlate iar traseul este sa zicem cel putin 70 % drum drept,Moldova..Oltenia. Multumesc si drumuri bune.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Multumesc de sfat.A fost primul lucru pe care l-am facut inainte de a intreba pe forumuri.Dar asteptam o parere si a unui sofer care l-a condus in mod real pe strazi.Pentru sfaturi de genul asta puteam sa apelez la oricine de pe strada,nu era nevoie sa intru pe un forum de  ,, colegi ".

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

si nu ti-ai pus intrebarea de ce nu ti-au putut raspunde ?

eu am condus un XF105 700000 km  si tot nu pot raspunde la intrebarea ta. consumul asta depinde de extrem de multi factori, incat este imposibil de dat un raspuns  cat de cat corect.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Buna ziua domnilor. Stefanita, fara suparare dar intrebarea ta este o ecuatie cu multe necunoscute. Consumul unui camion este foarte relativ. O sa incerc sa te lamuresc, bazandu-ma ( si ) pe experienta mea de fost proprietar de DAF XF95 - manual. Pe baza informatiilor minime furnizate de tine se poate ( doar ! ) estima un consum intre 37% si 41% - fara economie la aer/caldura. Daca media se apropie mai mult de valoarea minima sau de cea maxima, depinde de foarte multe necunoscute. Si sa-ti explic de ce. Exista si alti factori care determina consumul unui camion : factorul uman ( important ! ), anotimp, conditii atmosferice, tipul/calitatea pneurilor si presiunea acestora, cutie de viteze automata/manuala, gresarea, calitatea lubrifiantilor, calitatea combustibilului, repartizarea incarcaturii pe axe, ce distante se parcurg gol, felul de transport efectuat, tipul de semiremorca, etc. La DAF XF95, diferenta de consum intre 80km/h si 90km/h, in conditii de Romania, este intre 3% si 4% !  Esti din Bucuresti, deci te incurca CB-ul. Daca vrei sa fii cel mai rapid pe deal, asta costa. Daca faci transfer de marfa pe tara si vezi doar nationale ( + putina autostrada ) ai un consum, daca pe traseul mentionat faci distributie/colectare/grupaje, deci vezi si judetene/comunale + incarcare/descarcare in localitati + permanenta incercare de recuperare intarziere, vorbim de alt consum. Daca diferenta de traseu de 30% inseamna Constanta si Pitesti, te ajuta. Daca prinzi, Cheia/Intorsura Buzaului/Valea Oltului/Izvorul Rece, etc, ai " stricat " tot ce ai facut. Mergi preponderent noaptea, sau ziua ? Ai un stil de sofat " batranesc ", sau mai " sportiv " ? Conteaza foarte mult si unde si cum intretii camionul - ca o remarca, cei de la DAF - pe CB - sunt praf ! Deci, nu te supara pe colegi. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.