Jump to content

Aicila Trans Bucuresti


Recommended Posts

 • Members

    Face parte din grupul de firme patronata de Berti Russello.

Acesta patroneaza urmatoarele firme AicilaTrans din Bucuresti(administrator Romania d-ul Grigore).E.T.E.Franta,Pinzler Lux Luxemburg,Luttman Trans Cehia.

Este de origine italiana nascut in Sicilia.

     Administratorul in acte este fiul acestuia Frederic Russello,care nu area de fapt nici un drept de decizie.

Se lucreaza in echipaj cu exceptia catorva contracte pe Luxemburg si Franta.

Se transporta in general legume-fructe dar si congelate(cu schimb de paleti pentru cunoscatori).

     In general se lucreaza la program(nu se depasesc 9 -10,ore condus la simplu si 18 la echipaj) cu exceptia ca se sare din aptitudine....(15 ore se fac 17,21 se fac 24...)

Sant doi dispeceri Nicu,baiat de nota 10 si Dumitru (un prost si pupincurist)din Basarabia ce vorbeste "spart"si romaneste.

Traseele sant din Chaponay ,linga Lyon in Franta ,Italia,Elvetia si Germania.

   Atentie se lucreaza aproape numai pe natioanale si aproape numai noaptea (pentru singur pe cabina).

 Salariile sant 1650 euro max in Romania la Aicila fara salariul in tara,2100 apx pe Luttman in Cehia(sant probleme cu asigurarile,u coleg si-a rupt tendonul la picior si nu a luat un leu concediu medical),2500 euro Franta si Luxemburg.

  Se face foarte mult cabotaj in Franta,dealtfel sancionat daca esti prins(tu esti tras la raspundere...).

 Pe nationale sant multe accidente din cauza animaleleor si fireste tu esti cel care plateste paguba...

Una peste alta este totul bine pina cand vrei sa vii acasa.Nu se respecta conventia 2 luni 2 saptamani sau o luna jumatate cu o saptamana!!!!

Se lucreaza 3 luni cu o saptamana (mai sant si exceptii).

   Daca ai contract pe o firma straina(nu Aicila)drumul este platit din buzunarul propriu si perioada de sedere acasa nu este renumerata!!!

La prima abatere daca nu ajungi la descarcare,daca ai lovit capul tractor (accident cu animale),daca ai rasturnat vreun palet cu fructe sau legume,daca ti se fura motorina, etc.esti trimis acasa.

    Despre bani,diurna se da la 30 de zile fata de perioada de salarizare(deci iei banii pe o luna 1-30,dupa o luna ti se face viramentul pt.diurna;sf.urmatoarei luni ).

 Dubele de frig se schimba foarte des(2,3 pe zi)daca nu esti atent(noaptea se intampla des)la duba care ai luat-o si e lovita ,platesti stricaciunile!

Se lucreaza de Sarbatori(Craciun,Paste) obligatoriu!!!Daca faci pretentii pleci acasa!

Una peste alta,cand esti trimis acasa iti raman bani in urma(diurna si o parte din salariu) care nu-i mai vezi niciodata!!!!

   Parere personala:nu se merita!!! Au fost saptamani cand s-au trimis acasa si 4 oameni din diferite motive(din punctul meu de vedere nejustificate)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • Members

Perfect adevarat ce s-a scris mai sus.

Am lucrat si eu la aceasta firma,in echipaj,contract in Romania

Am sarit aproape intotdeauna din aptitudinea de 21...dar si colegii care lucrau singuri pe cabina depaseau 15 ore

Ce pot spune e ca pentru  lada zgaraiata la duba(doar capacul) mi s-a oprit 1000 euro(cica asta e valoarea)

Bineinteles am plecat prin demisie.

Se opresc bani aproape din orice

Link to comment
Share on other sites

 • Members
Perfect adevarat ce s-a scris mai sus.

Am lucrat si eu la aceasta firma,in echipaj,contract in Romania

Am sarit aproape intotdeauna din aptitudinea de 21...dar si colegii care lucrau singuri pe cabina depaseau 15 ore

Ce pot spune e ca pentru  lada zgaraiata la duba(doar capacul) mi s-a oprit 1000 euro(cica asta e valoarea)

Bineinteles am plecat prin demisie.

Se opresc bani aproape din orice

Te credem, vedem acelaşi mod de exprimare ca al celui de mai sus. Bine că ați plecat şi scăpat de "aptitudinea de 21...". Mă bucur pentru amândoi. Toate cele bune.

Note 4 by mobile app

Link to comment
Share on other sites

 • Administrators

Termenul corect e perioada de munca ./serviciu .. amplitudine au tradus ai nostrii, marirea perioadei de munca /serviciu fata de ce se considera ,, normala ,, adica maxim 13 h munca impusa de obligativitatea repausului zilnic normal de minim 11 h la implicit 15 h munca impusa de obligativitatea unui repaus zilnic redus de minim 9 h . Astea 2 ore se considera ca ,, amplitudine ,, adica marirea perioadei de serviciu , desi se intelege altceva , sau ma rog fiecare intelege ce vrea , amplitudine ca fiind toata  perioada de munca / serviciu . Un termen introdus inutil . 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
 • Members

Buna ziua am lucrat si eu in aceasta increngatura de firme  doar doua saptamani in septembrie 2016 ( Multumesc Doamne ca a fost doar atat) . Din primele zile am auzit ba ca un echipaj plecase cu o saptamana inainte alt echipaj cu trei saptamani inainte si inca vreo doi colegi care lucrau singuri pe masina toti din diverse motive  . Un echipaj  cica ar fi rasturnat doi paleti de marfa si celalalt echipaj a plecat la sfarsitul primei curse pentru ca soferii au refuzat sa dea in program iar ceilalti doi colegi au fost dati afara pe motiv ca nu vroiau sa ramana de sarbatorile de iarna la munca. Toate acestea le-am aflat inca din primele zile de munca de la alti colegi , desi am ajuns la aceasta firma ( Pinzler Lux cu contract de munca pe franta ) printr-un prieten care o lauda tare bine .  Surpriza ...  ce sa spus pe acest forum de colegul Sanis sa adeverit in totalitate . 1 Am avut ghinionul sa se moaie cutiile de jos la un palet de mango si incet dar sigur a luato la vale impreuna cu alti doi :-)  desi marfa era asigurata cu barele de sustinere din dotare . 2 Mi sa stricat sirocoul iar desteptul de Dumitru a tradus : Nu-i merge clima !  Iar patronul a inteles ca eu vreau aer conditionat noaptea la 5 grade afara . 3 Am primit indicatii sa nu tinem motorul pornit mai mult de 10 min pe zi/weekend pentru a incarca bateriile iar eu am dormit intro noapte 3 h cu motorul pornit pentru a avea caldura . Dupa toate acestea mau adus cu japca la parcarea de la Saint Avold , Franta unde mi sa spus sec ca trebuie sa plec . Din 1250 e cat ar fi fost normal sa iau am luat doar 630 e . Aveti grija dragi colegi ocoliti firma asta cu toata increderea .

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • Members

Buna ziua! am lucrat la  Aicila Trans SRL  . Cand s-a marit salariul pe tara, domnii de la firma au convenit sa micsoreze diurna zilnica de la 52 la 51. De altfel daca vrei sa pleci de la firma , trebuie sa anunti , in schimb diurna pe zilele lucrate din ultima luna este de 35. Toate relatarile facute de colegi de mai sunt adevarate. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.