Jump to content
Sign in to follow this  
DoctorMaxx

Contractele de munca pe Spania

Recommended Posts

Buna seara,

As avea o intrebare pentru colegi: ce puteti sa imi spuneti despre contractele de munca incheiate cu angajatorii spanioli? Sunt ok, adica se respecta termenii contractuali sau se ajunge la asa-zise "frecusuri"?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Multa sanatate tuturor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Încerc să formulez un răspuns pertinent din experiența mea!  Colegule Max.... frecusuri sant peste TOT,in contracte mai puțin!  Nu stiu ce vrei cu adevărat, dar  pentru  ceva bani in plus fata de prețul pieței trebuie făcute compromisuri! Poate te-ai gandit la o sumă ce o poți  primi ca salariu,însă sunt firme care plătesc peste ceea ce tu accepți si aici intra în discuție factorul interes!  Al lor...al tau ...plus piață!  Rezumă cât ești dispus să lucrezi...... indiferent de contract!

Edited by cico_3504

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am vrut sa intreb daca se respecta intr-adevar termenii contractuali si daca se platesc taxele datorate statului spaniol, pentru a nu avea surpriza, cum a avut un coleg care a avut contract pe Germania, care, dupa un an de munca la vechea firma, a schimbat "barca" si a aflat de la ITM-ul lor ca vechiul angajator nu platise taxele aferente salariului sau catre statul german, deci a activat fara sa beneficieze de drepturile derivate din clauze(asigurari, somaj si toate celelalte). 

Cat priveste compromisurile, nu inteleg la ce te referi. adica vrei sa spui ca daca angajatorul plateste bine sa "inchid" ochii la solicitari venite din partea lor si care se refera la incalcarea legislatiei? Eu nu fac acest lucru, indiferent care sunt aceste solicitari, si indeferent care sunt drepturile salariale oferite. Ca sfat colegial, ti-as recomanda sa nu faci nici tu compromisuri de aceasta natura. Oricum, sunt sigur ca o sa fii "urecheat" de moderatori cand iti vor vedea postarea.

Cat despre "piata", nu te supara, dar am ceva cunostinte mai ample despre acest concept, asa ca as putea, daca vrei, sa iti dau eu sfaturi cum sta treaba. Sunt de acord sa muncesc atat cat pot( si pot destul de mult, multumesc Lui Dumnezeu), dar in limita legislatiei. Cand toti colegii vor intelege aceasta, atunci nu vom mai fi "carne de tun" pentru cei ce incearca sa obtina cat mai mult profit de pe urma muncii noastre.

O zi buna tuturor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

O observasem ...stateam in standby..sa vad urmarea...inclin sa cred ca nu dorea sa spuna  ca aceste compromisuri se refera la programul de munca sau de conducere..ci la lucruri legate de contract..plata la mai multe zile..ceva de genul asta..altfel comentariul era eliminat..dupa cum stii forumul nu incurajeaza ''manevrarea '' acestor 2 lucruri..ne dorim normalitate si legalitate si incercam sa o promovam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.