Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Contractele de munca pe Spania


DoctorMaxx

Postări Recomandate

  • Members

Buna seara,

As avea o intrebare pentru colegi: ce puteti sa imi spuneti despre contractele de munca incheiate cu angajatorii spanioli? Sunt ok, adica se respecta termenii contractuali sau se ajunge la asa-zise "frecusuri"?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Multa sanatate tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

 Încerc să formulez un răspuns pertinent din experiența mea!  Colegule Max.... frecusuri sant peste TOT,in contracte mai puțin!  Nu stiu ce vrei cu adevărat, dar  pentru  ceva bani in plus fata de prețul pieței trebuie făcute compromisuri! Poate te-ai gandit la o sumă ce o poți  primi ca salariu,însă sunt firme care plătesc peste ceea ce tu accepți si aici intra în discuție factorul interes!  Al lor...al tau ...plus piață!  Rezumă cât ești dispus să lucrezi...... indiferent de contract!

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu am vrut sa intreb daca se respecta intr-adevar termenii contractuali si daca se platesc taxele datorate statului spaniol, pentru a nu avea surpriza, cum a avut un coleg care a avut contract pe Germania, care, dupa un an de munca la vechea firma, a schimbat "barca" si a aflat de la ITM-ul lor ca vechiul angajator nu platise taxele aferente salariului sau catre statul german, deci a activat fara sa beneficieze de drepturile derivate din clauze(asigurari, somaj si toate celelalte). 

Cat priveste compromisurile, nu inteleg la ce te referi. adica vrei sa spui ca daca angajatorul plateste bine sa "inchid" ochii la solicitari venite din partea lor si care se refera la incalcarea legislatiei? Eu nu fac acest lucru, indiferent care sunt aceste solicitari, si indeferent care sunt drepturile salariale oferite. Ca sfat colegial, ti-as recomanda sa nu faci nici tu compromisuri de aceasta natura. Oricum, sunt sigur ca o sa fii "urecheat" de moderatori cand iti vor vedea postarea.

Cat despre "piata", nu te supara, dar am ceva cunostinte mai ample despre acest concept, asa ca as putea, daca vrei, sa iti dau eu sfaturi cum sta treaba. Sunt de acord sa muncesc atat cat pot( si pot destul de mult, multumesc Lui Dumnezeu), dar in limita legislatiei. Cand toti colegii vor intelege aceasta, atunci nu vom mai fi "carne de tun" pentru cei ce incearca sa obtina cat mai mult profit de pe urma muncii noastre.

O zi buna tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

O observasem ...stateam in standby..sa vad urmarea...inclin sa cred ca nu dorea sa spuna  ca aceste compromisuri se refera la programul de munca sau de conducere..ci la lucruri legate de contract..plata la mai multe zile..ceva de genul asta..altfel comentariul era eliminat..dupa cum stii forumul nu incurajeaza ''manevrarea '' acestor 2 lucruri..ne dorim normalitate si legalitate si incercam sa o promovam

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.