Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Munca de bază și activități extra


cri5tian

Postări Recomandate

  • Moderators

Rog toți colegii să posteze aici orice aptitudine/abilitate/activitate pe care ei o folosesc sau desfășoară, în timpul muncii, care nu face parte din obligațiile prevăzute în fișa postului și care ei consideră că trebuie plătită aparte. Evident, o propunere de modalitate de plată (sumă fixă, spor la salariu în cuantum fix sau procent etc etc) este de asemenea binevenită. Totodată, menționați vă rog și eventuale particularități din munca voastră, dacă e cazul (munca la prelată cred că o cunoaștem toți, de exemplu, pe când... transportul de animale vii nu e la fel de omniprezent pe piața locurilor de muncă)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

''Obligatii prevazute in fisa postului''..

Daca pot face o adaugare,sunt firme care au corect facuta o fisa a postului..care iti ofera un salariu competitiv in functie de acea fisa a postului...

Cred ca tu de fapt doresti ''adaugiri'' la o fisa a postului de sofer  saraca,de  ''baza'' sa ii spunem asa..Si atunci...orice munca in plus fata de cea simpla de condus, incluzind obligatiile normale de amarare , fixare, a postului trebuie platita corespunzator,inclusiv ''transportul paletilor cu lisa'' care daca nu e trecut in fisa postului ca atributie de serviciu poate duce in cazul unui accident la serioase probleme..Laudabila intentia ta...sper  sa fie destui printre noi care sa invete si sa o puna si in aplicare ulterior..pentru ca aici a fost intotdeauna problema reala..

ADR-UL = orice transport de ADR trebuie platit cu un salariu marit fata de cel de baza...asta deoarece este un transport periculos..indiferent ca este facut cu o cisterna sau la colete..Aveti un exemplu graitor din anii trecuti cu accidentul de la Mihailesti...cu niste simpli saci incarcati cu azotat de amoniu..ingrasamint pentru culturi agricole...Care in anumite conditii ,depinzind de diversi factori poate produce o explozie.

''Frigorific''=transport frigorific, un alt coeficient de marire a salariului ,

Sper ca am inteles corect ideea..adaugati si voi alte criterii

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Bună

Câteva informații vă pot oferi în legătură cu transportul specializat,am lucrat cu animale vii câțiva ani la o firmă daneză! E un domeniu de transport care implica multă muncă brută pe lângă activitatea de condus propriu-zisă,deci se lucrează direct în că...t domnilor! Lăsând condusul de o parte,șoferul mai trebuie să pregătească trailerul înainte de încărcare cu material absorbant pentru dejecțiile animalelor în fiecare boxă, apoi încărcarea animalelor efectivă care poate dura mai mult sau mai puțin în funcție de numărul și mărimea animalelor plus compartimentarea lor pe nivelele trailerului,apoi se merge la destinația de livrare.după descărcare se curăță trailerul apoi se spala și se dezinfectează pentru a se putea face o altă încărcare! Așa în mare am creionat o cursa dar când trebuie făcut toții pașii constatam ca volumul de muncă e enorm! Deci raportul munca=retribuție trebuie să fie la oră !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.