Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cum va protejati in cazul in care se atenteaza la rezervorul masinii voastre?


leobango

Postări Recomandate

  • Members

Caine lup dresat ! Legat seara de rezervor! In cabina sa ai pregatit un pistol cu gloante de cuciuc , o bata de baseball, o sabie , etc.  Da ca sa nu tenteze pe nimeni , alimenteaza numai 150 de litri , iar sub capacul de la rezervor sa pui un bilet pe care sa scrie : FRAIERE , NU AM MOTORINA !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Caine lup dresat ! Legat seara de rezervor! In cabina sa ai pregatit un pistol cu gloante de cuciuc , o bata de baseball, o sabie , etc.  Da ca sa nu tenteze pe nimeni , alimenteaza numai 150 de litri , iar sub capacul de la rezervor sa pui un bilet pe care sa scrie : FRAIERE , NU AM MOTORINA !!

Si dimineata, gasesti alt bilet ... "AM VERIFICAT, Nu mai pleci de AICI" :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Atrag atentia colegilor sa nu opreasca pe zona Padurea Bogatii, Sighisoara,Acatari si in special in localitatea Nades,sant doua parcari una pe stanga ,una pe dreapta,chiar daca la 200 metri este postul de politie, iar parcarile sant luminate,am fost praduit de 200 litri de motorina, plecasem de la Ploiesti catre Satu Mare,dupa ce am coborat dealul Hetiurului am oprit si am dormit 2ore in acea parcare langa postul de politie ,gandindu-ma ca totusi le va fi frica sa actioneze acolo,ceea ce sa dovedit a fi o mare greseala.Cand m-am trezit dupa doua ore, in fata tirului stationa un turism cu numere de Bulgaria,care a plecat imediat cand a vazut ca ,cabina incepe sa se miste.Am anuntat politia iar raspunsul lor a fost ca pe viitor sa nu mai opresc in acea zona,findca ei stiau ca se fura motorina.Acest raspuns ma dus la gandul ca acei politisti s-ar putea sa fie in legatura cu hotii de motorina.Deci grija mare colegilor in acea zona pe unde opriti ,poate ne spun domnii de la noua institutie de control trafic unde ne putem odihni in siguranta cand in loc sa adormim la volan,ne oprim in prima parcare pentru a evita,probabil unele evenimente care ar rezulta din atipirea unui sofer de camion la volan....... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

      Daca in timpul pauzei ( perioadei de odihna ) te pui in miscare pentru a evita sau iesi dintr-un astfel de atac , (deci incalci programul...), notezi incidentul , si vei gasi intelegere la un eventual control al ..politiei?! Cred ca trebuie sa anunti autoritatile si sa te "acoperi" cu vre-un .. proces verbal,... constatare , etc. Mai ales daca ai si ripostat .. atacului e bine sa te departezi "destul" de locul respectiv. Este destul de greu sa evaluezi    instantaneu situatia (numarul atacatorilor, imprejurarile..., etc.) , dar este foarte important sa o faci corect , pentru a putea sa iei cea mai potrivita atitudine. Sunt situatii in care poti sa "respingi" un astfel de atac atragind atentia claxonind, strigand ,iesind cu levierul, sau situatii in care pur si simplu este mai potrivit sa sforai suficient de.. puternic , pentru a nu deveni tu tinta atacului (in general hotii vor... prada nu sa atraga atentia... ). Oricum o astfel de situatie poate degenera foarte ...urit si poate avea si consecinte foarte grave de o parte sau de alta.... . Asa ca .. Dumnezeu sa ne aiba in paza... !

  Drumuri bune tuturor !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegilor eu sunt Stan patitul in decurs de 2 luni am fost usurat de motorina in 2 randuri. Fac frecvent cursa Bucuresti - Poznan ( polonia ) Prima data am fost facut imediat dupa vama bors in apropiere de berettyóújfalu ungaria. Fara sa-mi dau seama ca nu mai am program am trecut vama si la mai putin de 30 km de vama am tras intr-o parcare unde se aflau mai multe tiruri. Afara era un frig naprasnic cam -18 grade si o ceata laptoasa de inghetase totul in jur. M-am oprit acolo sa dorm dupa o zi lunga cu incarcare la bucuresti la ben draven si o alta incarcare la Alba la fabrica de ceramica vreau sa zic ca am cazut fara sa mai stiu cand am adorimt, asta era pe la ora 9 seara. Pe la 3 sau 4 dimineata asa mai in lene mai in somn m-am ridicat din pat sa dau o cheie sa mai incarc bateriile lasand masina cam 30 minute pornita la 800 rotatii. Acum este acum ..... dimineata pe la ora 8:30 m-am trezit am facut o cafea si zic sa pornesc motorul asta si facand dar din intamplare arunc ochii pe indicatorul de motorina care era deasupra la rosu adica cam 150-160 litri la un rezervor de 700. Nu-mi venea sa cred, primul gand am zis ca s-a defectat indicatorul-sonda etc... m-am dat jos din masina in bermude si tricou la -14 grade cred ca erau sa vad rezervorul. Busonul nu mai era dar nici nu l-am mai gasit si culmea ca langa masina nu era nici strop de motorina. Am sunat in ro la firma m-am intors in bors sa realimentez .... 480 lt .... atat au furat hotii :( iar alta a fost in data de 28-01-2012 in poarta fabricii exide din poznan polonia unde ajungand pe timp de noapte am bagat in parcarea de langa poarta sa ma culc si sa descarc dimineata. Dupa 3 sau 4 ore de somn m-am trezit fortat de nevoile fiziologice m-am dat jos din cabina k tot omul nici pe roata nici langa masina si am vazut ceva pe jos noapte noapte da semana cu o pata de motorina MARE care venea de la rezervorul de 250 din stanga  cabinei si se ducea la 2 sau 3 metrii pe sub  masina pana in fata am fost si acolo praduit de 150-180 lt ....... cam asta este daca puteti sa spuneti si voi colegilor noi k si conducatori auto ce sa facem sa asistam la incarcari descarcari, sa pazim masina,motorina,marfa,bateria,rezerva,cabina etc.... sa conducem sa raspundem la tel. la patron, dispecer sau simplu stivuitorist sau portar sa te puna in ro sa descarci singur cu lisa si altele.... oare mai suntem cine am fost..... va multumesc pentru rabdare ps. exemplu acum cand va scriu sunt dupa 11 zile de stat in cursa ajung la bucuresti la descarcare si nu aveau timp in 2:30 minute de program sa ma descarce si m-au amanat pt a 2 a zi asta este soferia ..... zicand astea mai beau o gura de supa facuta in masina supa la plic si ma inclin in fata voastra dorind la toti colegii drumuri libere si consum scazut sa avem viata mai dulce si un ciolan bun la Boita Catalin Manole Cap B-32-GNU Tra B-32-JIH Man TGA 400 Alb

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

nu prea ai ce sa faci in legatura cu furtul din rezervor. nici alimentarea cu 250 de litrii nu e o solutie, pentru ca toti stim ca motorina nu costa la fel peste tot. eu trebuie sa plec in anglia. sunt la calais acum si aveam 300 de litrii si am mai alimentat 250, si plec in anglia cu 500 de litrii si ma gandesc ca poate , doamne fereste, sa trebuiasca sa alimentez si in GB. oricum ar fii...daca simti ca esti pradat...da cheia ca in 99% din cazuri hotii vor fugii...nu cobori din masina ca nu se stie cine are un par mai mare decat levieru tau. cam atat am avut de zis...NU TE DA JOS...MAI ALES NOAPTEA INTR-O PARCARE IZOLATA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Acuma 2 ani eram in Urziceni si mam dus la un restaurant sa mananc si pe zi era 14:00 am stat 30min. si mam trezit fara rezerva.Stateam ma gandeam si am inceput sa rad.Si daca as vedea pe cineva ca umbla doar daca is romani langa mine si putini hoti as sari daca nu as porni si as pleca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • Members

Nu are importanta numele firmei eu am spus ce fac uni colegi ai nostri.mik 23 nu stiu ce pompite ai vazut tu dar nu e asa cum zici tu si inca ceva colegi, baietii aia nu fura numai motorina tot ce prinde la camioane (rezerve,capace si depinde cu ce esti incarcat)acum nu mai fac curse pe Germania cineva i-au mirosit si ii cam urmaresc .

pai daca tot ai deschis subiectul de firma respectiva ar fi trebuit sa dai nume asa arunci vb in vant ......degeaba poate daca dadeai nume colegii sar ferii de firma respectiva prin parcari dar asa nu ai rezolvat nimik nu ai ajutat la nimik........:(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salutari colegiilor,o intamplare recenta care ma surprins,am intampinat in Ungaria mai exact langa o parcare la iesire din Szolnok Am vazut din departare un camion de edy parcat pe marginea drumului cu usile de la remorca deschise larg...cutii aruncate pe jos,tata incetineste si cand sa traga in parcare sai dea de stire soferului A demarat in tromba un minivan cu faruriile stinse,aproape ca sa bagat in noi...Bun mergem cu tata sal trezim pe bietul sofer mergand pe langa camion o pata mare de motorina,marfa aruncata pe jos pretutindeni..(era incarcat cu electrocasnice).Batem la usa se trezeste saracu sofer in maieu si izmene se da jos si isi pune mainiile in cap.:(..la sunat pe dispecer si il auzeam cum urla la saracu sofer ,,Ce tio trecut prin minte dobitocule..." si dinastea.Deci pana la urma tot soferu este de vina...Si eu sunt de o parere ca soferul trebuie sa conduca camionul si sa asigure marfa.Daca patronii pretind sa fim si paznici si sa le descarc si marfa,mai nou sa le repari si masiniile,ca doara mecanica stie soferu nu ii necesar service...Atuncea sa ne adauge salariului unsalar de paznic,unul de muncitor la rampe si unul de mecanic, sa le adune la un loc si poate asa o sa imi pese mie de marfa si motorina lui.daca ee sa ma fure, deschid geamu si le zik luati tot ce puteti pe mine ma lasati in pace.Nu imi risc eu viata pentru motorina si marfa,alea se pot inlocuii noi nu!! Sanatate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

nu am fost pradat niciodata la motorina doar la lada de mancare in slovacia ,aproape de senec,,,,,,,,,,i-am vazut in oglinda,am strigat tare si au fugit ,,,,,,,,cu tot ce am avut in lada,,,,,,,,,,,aveam o goarna mica si am vrut sa o montez deasupra lazi,alimentata electric cu buton pe usa lazi instalat in lada,,,,,,,,vroiam sa vad ce face un hot in linistea nopti cand porneste un clanson aproape de urechea lui,,,,,,,nu am fost lasat de sefi care au zis ca prefera sa ma ajute financiar sa recuperez paguba decat sa moara cineva langa masina,,,,,,paguba a fost cric,cheie roti ,levier ,butelie,mancare ,vesela si o bucata de polestiren expadat care in foloseam ca izolator la lada si avea obiceiul sa pice ,busonul de motorina care ulterior l-am gasit in lada,,,,,,,de atunci las loc la perdea sa vad in oglinda rezervoarele ,,,450 l motorina

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

La mine e foarte simplu,alimentez fix cat sa imi ajunga pana seara,rar am tras seara in parcare avand mai mult de 20 de litrii in rezervor.

Cat despre firma asta din DB,am auzit si eu in Austria aceasta poveste

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dificila situatia asta, fie ca e vorba de furt de motorina, fie ca iti taie prelata, fie ca ramai fara rezerva...

Pe cat posibil eu cand aveam cate o cursa si eram nevoit sa fac cate o pauza incercam sa o fac in locuri unde erau iluminate, pe cat posibil sa fie circulate de masini, nu sa treaca una la o ora, daca se putea cat mai aproape de un zid pe zona cu rezervorul (nu am gasit solutia pentru momentul cand o sa urc pe tir-ul cu 2 rezervoare de 600 L) si eventual la fel spatele sa il blochez parcand cat mai aproape de un alt tir, zid, stalp de beton... cand aveam ocazia sa incarc din curtea unei firme si nu mai aveam mult program, imi luam cuvintele alese si discutam cu directorul firmei unde era posibil sa pot innopta in curtea lui si bineinteles in zona cu benzinarii, in special MOL, eram clientul lor :) si preferam sa discut cu un angajat sa ii explic ca sunt client fidel bla bla, si nu am fost refuzat niciodata sa parchez pe timp de noapte cat mai in raza camerelor de supraveghere, dar fara sa le blochez intrarea, iesirea, pompe etc...

totusi, cei care au prelata, au pus ca niste intarituri facute din lemn, stiti voi, acele sipci, este adevarat ca mai pierzi din greutate, dar cred ca intr-o oarecare masura sunt practice atat pentru transportul marfii cat sa le faci si hotilor job-ul mai dificil.  :-\

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

IMG_5195.jpg IMG_5196.jpg IMG_5197.jpg IMG_5198.jpg IMG_5199.jpg IMG_5200.jpg IMG_5201.jpg

Cine poate da relatii despre TIR, firma, sau persoanele de pe fotografie?

Aceste doua tiruri au fost vazute parcand in apropierea unor camioane in Germania din care sa furat motorina. Mai multi soferi incercam sa stringem dovezi, pentru a le veni de hac hotilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

un coleg a spus ceva de genu BENTRANS si ca are sediul si parcarea la Pucioasa..ma uit la poze si ma apuca groaza sa ma vad intr-o situatie de genu asta sa incep sa fac paza in jurul tirului...

mi s-a intamplat sa fac paza la camion dupa ce la drumul de intoarcere spre casa, veneam de la Buzau incarcat cu ceva zahar si aproape de Baldovinesti-GL camionu o dadea in nas eu acceleram el pauza.. m-am gandit eu asa... ce ar putea fi lipsa de motorina exclusa, nu-mi fur singur caciula, un furtun ceva spart.. m-am uitat nimic... am sunat seful si i-am povestit cum sta treaba si i-am dat cateva variante, ori imi puneti la dispozitie un Dacia Golan sa am conditii sa fac paza, ori las masina in drum deschis cu avarie si ma duc acasa (mentionez ca erau putine grade pe timpul noptii) si pana la urma am facut treaba cu Golanu' si am pazit masina toata noaptea. Am pus statia pe masina si fiind intr-o zona buna pentru emisie-receptie auzeam ce se spunea pentru variantele Galati-Braila-Tecuci-DIG-gl-br-Focsani ... etc.. si era amuzant pt mine sa o fac pe dispeceru, unul intreba ceva si stiam ce sa ii zic, daca e liber, daca nu... "in urma cu 5-10 minute un coleg ce a trecut prin zona a spus ca e liber" etc :)

Spre dimineata trece un coleg cu mai toate proiectoarele aprinse, eu fiind spate in spate cu camionul l-am vazut asa in toata splendoarea lui.. il salut si il intreb ceva de tirul lui, apoi ma intreaba ce fac acolo la 4-5 dimineata si i-am zis ca fac de paza.. iar el a inceput sa imi spuna cum a fost lucrat de vreo 500 litri in zona CARGIL...isi dorea sa fi fost si el in zona unde am facut eu paza..

Concluzia, o faci si pe paznicul, dormi iepureste, mananci la fel :)) si .... la fel..cand stii ca te afli intr-o zona suspecta si nu poti avea incredere!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Astia vin de obicei miercuri, joi aici in Germania, probabil ca au tura fixa si pleaca numai noaptea. Au fost denuntati deocamdata pentru probabilitatea ca circula fara sa plateasca vigneta. Sa vedem ce iasa. Miercurea trecuta au muscat momeala si au golit un rezervor aproape gol. Nu au facut mare prada dar au scapat cumva. Colegi au luat legatura cu firma unde ei vin pentru alte informatii. O sa va tin la curent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegilor, nu vreau sa fac pe viteazul, dar pe mine ma bate gandul sa imi cumpar un pistol pe aer comprimat, tocmai pt situatiile de acest gen.Permis de port arma am, nu prea am chef sa dau banii pe pistol si nici nu vreau sa ma cred in westul salbatic, dar.....asta e.Daca ii bagi in picior sau in umar ,, o boaba-doua,, data viitoare se va gandi de 2 ori inainte sa te atace!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu am citit tot topicul si nu stiu daca s-a mai scris dar am o metoda personala pe care pana acum n-am folosit-o ca nu am avut ocazia dar sunt sigur ca merge 100%.Am totdeauna la indemana un extinctor mare cu pulbere.Sa-i vad eu p-aia care mai stau cand ma dau jos, amorsez extinctorul(inainte) si-l pun pe ei. ;D ;D ;D.Chiar imi doresc sa ajung acolo sa ma distrez putin cu ei... ;D ;D ;D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.