Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cum va protejati in cazul in care se atenteaza la rezervorul masinii voastre?


leobango

Postări Recomandate

  • 2 months later...
  • Members

romanu1 eu am raspuns la postare in urma cu 9 luni mai exact pe 15-10 2011 cand tu nici nu existai pe acest forum mai citeste inca odata tot topicul si ai sa gasesti postarea domnule vorbe in vant

Scuze am văzut târziu ca ai scris si numai jignii ca eu nu ți am spus nimic domnu trandafir

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

mda! pe mine m=au facut de vreo 500 de liri in Ungaria la kecskemet si am stat la politie 14 ore, 
Vreau sa zic ca ii dureau in basca si felul in care imi vorbeau era unul ff ostil ,de parca eu am furat.
La un momentdat mi-au calculat si consumul, si mi-au cerut toate alimentaril.
Pana intr-un final cand mi-au spus ca hoti ar fi tot romani si ca ar fi pe urmele lor(vrajala)
Daca nu imi trebuia acte de la politie pt la firma, ii f.....in..... de carnati.
Deci ...
eu i-am simtit la rezervor si m-am dat jos ,si atunci tocmai demarau in tromba!
Ma durut capul 3 zile dupa aceea colegi spuneau ca cica mi-ar fi dat cu ceva spray in cabina!
Oricum treama e nasoala si e bine de luat in seama . Bine ar fi sa parcati in parcari cu plata pana la urma.


Drumuri buna tuturor.Pentru limbajul folosit si pentru ca a trebuit sa iti mai sterg din mesaje in care ai facut exces de caps 1 luna concediu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...
  • Members

experienta personala , in franta seara tarziu ora 22,23 intru in parcare pt somn ,cobor din cabina si merg pana in statie sa-mi spal ochii sa vad ce au prin peco  ,dupa 15-20 de min. revin la cabina avand tigara aprinsa , cand urc in cabina aud alarma ticaind dar m-am gandit ca e de la fumul de tigara , ( eram prea rupt de oboseala ca sa realizez adevaru )  : d

upa doar 1,2, min simt ca am o senzatie crunta de lesin si de voma ,cobar jos si incep sa ma plimb nelinistit prin fata cabinei , nu stiam ce naiba e cu mine ,las usile larg deschise si dupa aproape 45-60 de min ma urc inapoi la somn dupa ce in prealabil deschid o usa la vagon sa se vada ca-s gol , dimineata prelata taiata si tot dimineata am realizat ca eu am fost spreiat si doar asa i-mi explic starea nasoala de cu o seara inainte , am auzit de la un portughez patania unui coleg de a lui care tot asa a fost spreiat si a dormit 2 zile neintrrupt ,cand sa trezit era aspirat la el in cabina , hotii facand curatenie luna prin cabina .

in alta ordina de idei la motorina am fost controlat in spania in Reus ,si asta ziua ,plecasem sa-mi iau mancare ,eram parcat in zona ind. Dina ..asa se numeste  parcu ind. respectiv ,cand am revenit la ca112 dar politia nici vorba sa se sinchiseasca sa vina , cica sa merg eu la ei sa fac plangerea  :-[ am plecat in o parcare privata si intalnind guarda civila am facut plangere la ei , la intrebarea mea de ce politia nu a vinet la fata locului la sesizarea mea , am primit un raspuns sec..... nu sunt obligati sa vina  :o asta cu toate ca sunasem la 112 si deci era apel inregistrat ....asta e ,cam sa ajuns ca multe furturi sa fie ocrotite de cei care ar trebuii sa lupte pt. respectarea legii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

sa stiti ca nu sunt numai de dambovita. sunt si de arges o gramada. si pompitele nu sunt pompite! sunt pompoaie in toata regula! in 5 minute ai rezervorul uscat, ca nou! ii gasiti pe baieti in interporto sito in torino, italia! acolo puteti sta linistiti pentru ca acolo nu fura, acolo valorifica ce au produs in timpul noptii! cel mai sigur este sa incercat sa parcati intre camioanele de turci. acolo nu intra garantat! si cel mai sigur va dati seama ca sunt producatori cand ii vedeti  ca sunt minim 2 pe camion. I-am vazut si cate 3 pe cabina. in rest sunt foarte serviabili si vorbareti, de zici ca ai avut noroc sa dai peste niste romani cu car3epoti sa mai schimbi si tu o vorba!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • Moderators

Exista solutii foarte simple,montarea pe gura rezervorului a unei site,masinile noi au majoritatea din fabrica asa ceva.Deoarece momentan nu am foto cu asa ceva revin ulterior cu fotografii ca sa intelegeti,nu mai poate lua nimeni nimic,inclusiv soferul,hahaha

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Există hoți deștepți și hoți mai puțin deștepți. Iar cei deștepți folosesc astea:

83c046a67c0778dfb5002b2a235d7b4a_3544315_700_700.jpg

udmslqcp_Burghiu_gauri_precizie_2.jpg

Vor profita de un motor pornit (ca să acopere zgomotul, oricum mic), timp de cel mult un minut cât să-ți dea o gaură în partea de jos a rezervorului (care știm că e de aluminiu). Apoi, cu 2 ligheane de plastic îți cară motorina în câteva minute. Nici cele mai performante pompe nu au atâta debit cât gaura aia...

Sau îți desfac pur și simplu șuruburile de la benzile alea metalice care susțin efectiv rezervorul, taie două conducte și cu căruciorul montat dinainte sub el... adio.

Ideea este că nu prea există soluție universal valabilă. Poate doar învelitul rezervorului exterior și/sau chiar interior cu o plasă din oțel-carbon (sârmele folosite la cărucioarele de la Practiker de exemplu) + sită (sudată, nu doar prinsă în clemele alea de jucărie) + înlocuirea bușonului cu un capac gros din oțel brut + înțepenirea/acoperirea sorbului și a conductei de retur. Evident, sistemul de prindere va trebui ranforsat și el.

P.S. Un senzor de mișcare de la orice sistem de alarmă (alea pentru imobile), costă cel mult 100 de lei și funcționează la 12V. Se poate seta să trimită semnal după xx secunde de mișcare (pentru a evita alarmele false) și... voila, ai sistem de alarmă pe rezervor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

eu am patit-o in Anglia. in parcare cu camere si desigur cu plata. mi-au golit aproape rezervorul facandu-i o gaura deoarece aveam un sistem de protectie cu lacat pe bushonul rezervoarelor. asadar s-a dovedit inca odata ca in calea hotzului nu exista piedica.si ca bonus mi-au taiat si prelata dar eram incarcat cu profileU de otzel. n-au ciordit dar o semiluna mi-au lasat suvenir.adica taietura de pe prelata. a doua zi am anuntat shefutzu si mi-am astupat gaura din rezervor la un sudor.

drumuri bune sa aveti!

te rog pe viitor sa eviti scrisul prescurtat sau tip chat /sms

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Eu am capace suplimentare de protectie, cu lacat spaniol.

Si incerc sa ma feresc de "colegi" cu nr. de DB si AG, am auzit multe legende.

Una am auzit-o la Coslada, in Spania, de la romani angajati la AZKAR si TDN. Spune ca hotii, daca au posibilitatea, trag noaptea unul in stanga si unul in dreapta ta. Lasa usile deschise la cabina, ca sa nu le poti deschide si tu. Unul lasa motorul pornit si, daca te vad curios, ies in fata masinii si stau de vorba intre ei, vorbind tare, ca sa-ti distraga atentia. Intre timp un altul "opereaza", avand scule speciale cu care smulg capacele de rezervor, furtune lungi de cativa metri si pompe electrice cu debite foarte mari, fixate pe sasiul masinilor lor. Motorina furata o depoziteaza intr-un rezervor special, amplasat in locul suportilor pt paleti, care poate avea pana la 5.000 litri. Si au si filiera pt vanzarea rapida realizata. Calculand rapid, la 5000 litri vanduti cu 60 de centi scot 3000 Euro. Asta da afacere!

Unul dintre baietii cu care am stat la povesti era din Fieni, spunea ca stie personal un individ care se ocupa cu asa ceva, ar fi copilarit impreuna, si era plin de admiratie cum ca individul in cauza si-ar fi tras o casoaie uriasa la tara si ca schimba masinile ca pe ciorapi.

L-am intrebat daca ar fi la fel de mandru de cunostinta lui daca s-ar numara si el printre victime :D , si si-a adus aminte brusc ca trebuie sa plece in cursa ;) .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In Italia, in timp ce dormeam mi s-a furat motorina din rezervorul stang. Am chemat dimineata politia ca sa poata viziona imaginile de pe camera de luat vederi(eram parcat intr-o benzinarie). Surpriza: o banda de ...romani, clienti vechi ai politistilor/carabinierilor din Italia pentru actiuni de genul acesta. Am fost avertizat de politisti sa nu cumva sa cobor din cabina sau sa incerc alte acte de "vitejie" cand observ ca mi se umbla la camion ! Alti colegi au coborat la acesti banditi si au fost batuti zdravan(sunt mai bine de 10 insi care actioneaza impreuna)) iar un austriac a incasat chiar un glont cand a intervenit!!! Deci pentru colegii care ajung in situatii de genul asta: sunati la 112/113(in Italia) si nu incercati sa interveniti!!! Eu am patit lucrul acesta in zona Padova, dar am inteles de la politisti ca acestia actioneaza pe intreg teritoriul Italiei, se misca foarte repede din acest motiv fiind greu de localizat si de prins. Aveau 2 furgoane, un Ford Transit si un Fiat Ducato, ambele inchise la culoare(inregistrarea video era alb-negru), dar de asemenea la fiecare hotie facuta in locuri cu supraveghere video sau cand au existat martori, au actionat acelesi persoane cu alte furgonete si de regula cu numere false de Italia sau de Bulgaria. "Baietii" sunt cunoscuti de politia Italiana, cativa dintre ei au chiar "studiile" facute in peninsula si ceea ce m-a surprins cel mai tare a fost ca nu sunt deloc "brunetzi"(mi s-au aratat fotografiile acestora) si actioneaza cu preponderenta la camioane inmatriculate in RO care au 2 rezervoare! Deci, ATENTIE COLEGI !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

mai colegii cu hotii nu prea ai ce face .mie mi au lut 500 litri acu 2 luni pe autoband 6 in germania. un coleg ia si vazut cand ma lucrau la rezerva si rezervor . 4 minute in 2 doi insi un daf cu numere de db cu nik.si de atunci am inceput sa intreb pe unde ma intalneam cu colegii in parcari :-B si de la unul la altul am aflat de intregi retele din db ag bv e una tare in zona valenciei cu damboviteni asa ca aveti grija . matricule de care tre sa te feresti BEN NYK DUM SSB EYO STC ZAR TGD GOG . in general sunt scanii si dafuri bine aranjante cu lazi mari si 2 3 pe cabina :-B . asa ca daca vezi ceva da claxon sau anunta la112 colegule da egal ce e ungur polonez neamt sau portughez toti alergam pe drum sa castigam o paine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

tare eu zic asa oricum nu iesi sa te dai la ei ca sunt 3 sau 4 de ajutor sa nu te astepti,lasai sa fure te dai jos suni la 112 iti da o hirtie cu care te poti sterge undeva si io dai patronului,niciodata noi romanii dupa revolutie nu am fost uniti aici e problema,pentru a nu avea probleme de furturi eu zic sa te parchezi in locuri vizibile si luminate asta bineinteles daca gasesti,este o prostie mare sa acuzati numai romanii mie pe franta pe N80 mi_au furat lada cu tot cu butoiul de apa si erau 2 bulgari si 1 polonez nu vreau sa apar romanii dar vad la colegul de sus ca pune ceva matricule(nu am nici o legatura cu nr de masina de sus eu sunt din cluj),intrebare colegule daca tie tiau furat motorina si ai fost sigur ca ei au facuto de ce nu ai dat matricula la politie?pentru a te proteja de hoti toti stim zonele care sunt periculoase asa ca parcheazate in alta parte si nu trage sa mergi 8.59 de min si asa eviti sa fii furat si avizi pentru unii colegi lasa_ti aberatiile si povestile de parcare ca se panichiaza unii soferi incepatori care cred toate minciunile unora,multumesc si drumuri bune pt toti colegi.Cine a spus ca vinatorii si pescarii sunt mari mincinosi ala a fost sofer;))))era o glumita:)))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members
Colegilor, nu vreau sa fac pe viteazul, dar pe mine ma bate gandul sa imi cumpar un pistol pe aer comprimat, tocmai pt situatiile de acest gen.Permis de port arma am, nu prea am chef sa dau banii pe pistol si nici nu vreau sa ma cred in westul salbatic, dar.....asta e.Daca ii bagi in picior sau in umar ,, o boaba-doua,, data viitoare se va gandi de 2 ori inainte sa te atace!!!

Ce periculos esti ..... colegule,ai grija sa iti iei mai multe "boabe" ca poate sunt multi:))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
tare eu zic asa oricum nu iesi sa te dai la ei ca sunt 3 sau 4 de ajutor sa nu te astepti,lasai sa fure te dai jos suni la 112 iti da o hirtie cu care te poti sterge undeva si io dai patronului,niciodata noi romanii dupa revolutie nu am fost uniti aici e problema,pentru a nu avea probleme de furturi eu zic sa te parchezi in locuri vizibile si luminate asta bineinteles daca gasesti,este o prostie mare sa acuzati numai romanii mie pe franta pe N80 mi_au furat lada cu tot cu butoiul de apa si erau 2 bulgari si 1 polonez nu vreau sa apar romanii dar vad la colegul de sus ca pune ceva matricule(nu am nici o legatura cu nr de masina de sus eu sunt din cluj),intrebare colegule daca tie tiau furat motorina si ai fost sigur ca ei au facuto de ce nu ai dat matricula la politie?pentru a te proteja de hoti toti stim zonele care sunt periculoase asa ca parcheazate in alta parte si nu trage sa mergi 8.59 de min si asa eviti sa fii furat si avizi pentru unii colegi lasa_ti aberatiile si povestile de parcare ca se panichiaza unii soferi incepatori care cred toate minciunile unora,multumesc si drumuri bune pt toti colegi.Cine a spus ca vinatorii si pescarii sunt mari mincinosi ala a fost sofer;))))era o glumita:)))))

Asa e colegule,ai perfecta dreptate,toata lumea posteaza numai povesti de autobaza... Daca te-a furat si ai vazut numarul de masina de ce nu ai anuntat?... e ca si cum vine cineva la tine in casa,te fura si pierde portofelul cu buletinul,il gasesti dar nu-l arati la politie,in schimb te sui la volanul camionului si le spui la toti la statie ca sti cine ti-a spart casa dar nu vrei sa spui....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
mai colegii cu hotii nu prea ai ce face .mie mi au lut 500 litri acu 2 luni pe autoband 6 in germania. un coleg ia si vazut cand ma lucrau la rezerva si rezervor . 4 minute in 2 doi insi un daf cu numere de db cu nik.si de atunci am inceput sa intreb pe unde ma intalneam cu colegii in parcari :-B si de la unul la altul am aflat de intregi retele din db ag bv e una tare in zona valenciei cu damboviteni asa ca aveti grija . matricule de care tre sa te feresti BEN NYK DUM SSB EYO STC ZAR TGD GOG . in general sunt scanii si dafuri bine aranjante cu lazi mari si 2 3 pe cabina :-B . asa ca daca vezi ceva da claxon sau anunta la112 colegule da egal ce e ungur polonez neamt sau portughez toti alergam pe drum sa castigam o paine

Colegule tu daca ai vazut numarul si cand ti-a luat motorina de ce nu ai sunat la 112? mie asta imi miroase a poveste de autobaza....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Colegilor, nu vreau sa fac pe viteazul, dar pe mine ma bate gandul sa imi cumpar un pistol pe aer comprimat, tocmai pt situatiile de acest gen.Permis de port arma am, nu prea am chef sa dau banii pe pistol si nici nu vreau sa ma cred in westul salbatic, dar.....asta e.Daca ii bagi in picior sau in umar ,, o boaba-doua,, data viitoare se va gandi de 2 ori inainte sa te atace!!!

Ce periculos esti ..... colegule,ai grija sa iti iei mai multe "boabe" ca poate sunt multi:))))

Lasa-l in pace colegule. E un personaj de la jcarrion. Acum un an nu stia sa tina volanul in mana, si nici acum nu cred ca stie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Moderators

salut.Am o intrebarte cine plateste motorina furata din rezervor? soferul sau firma

Păi depinde cine o fură, nu?

 

Din câte înțeleg eu schema asta, de obicei, motorina furată ESTE deja plătită... odată ce e la tine în rezervor... Paguba, de obicei, nu înseamnă doar costul efectiv al carburantului... cu motorina aia se făceau niște km, se încasau niște bani... plus că se lasă cu stricăciuni pe la bușon/rezervor etc.

Dacă poți dovedi că nu tu ești autorul (în funcție de comportamentul tău de profesionist poate fi suficient doar cuvântul dat), de regulă firma va înregistra furtul ca și pierdere (evident, contabilitatea va avea nevoie de raportul poliției pentru asta), în sensul că suma efectivă va fi dedusă din cheltuielile firmei. Recuperarea de T.V.A. în schimb nu mai este posibilă pentru cantitatea respectivă și fiind oricum un proces stufos și de durată, multe firme preferă ''s-o lase baltă''.

Dacă în schimb ești ''în vizor'' și nu se lasă de capul tău, câteva sute de litri poți ajunge să-i plătești la câțiva euro buni per litru, deci...

Sunt și polițe de asigurări ce acoperă astfel de daune, dar au niște costuri și clauze destul de aspre. Plus că la un parc de mașini mare și cu multe daune de genul ăsta, asigurările își trimit oamenii lor pentru expertize tehnice... și-s unși cu toate alifiile tipii ăștia... cu poliția o mai scalzi, dar cu ăia mai greu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegii, eu am avut cateva ocazii sa fac pauza in compania unor colegi care alimentau doar biodisel si care aveau pe rezervoare acele embleme cu biodisel si din discutiile avute cu ei se pare ca ei nu se lovesc de asemenea probleme, chiar mam gandit se pun si eu asa ceva pe rezervoare cel putin pentru intimidare dar chiar nu stiu unde gasesc acele embleme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.