Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Members
La 12/01/2017 la 10:58, HRO a spus:

 

Povesti ambalate frumos........

Am participat la un interviu la sediul firmei Saan Trucking din Cluj Napoca, strada Baciului, numarul 47(aceasta este firma pentru care se cauta soferi) si pot sa va spun ca nu mi-au lasat o impresie buna. Dupa interviu am reusit sa vorbesc cu un angajat din cadrul firmei si acesta mi-a spus ca soferii sunt platiti cu  1800 lei - salariu de incadrare si 700 euro diurna pe luna. Ar fi mai multe de spus dar ma opresc aici...

Editat de cico_3504
mutat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 3 minute, olt a spus:

Ar fi mai multe de spus dar ma opresc aici...

Păi da, de spus... dar tu de fapt n-ai lucrat nici o zi la ei, nu? Susții că ''un angajat'' ți-a spus că de fapt oferta e mincinoasă, dar și asta... o spui.

1800 de lei brut încadrare, 25% spor de noapte și 75% spor de ore suplimentare toate astea trecute în CIM, e lucru mare ascultă-mă pe mine. Dacă mai pui și 60€/zi diurnă scrisă pe ordinul de deplasare, ei bine banii ăștia vor trebui să-i plătească din orice poziție.

Pe de altă parte dacă tu nu depășești norma de ore lunare și nici 30% din volumul de ore muncite într-o lună, pe timp de noapte... e adevărat, sporurile alea ies din schemă. Dar tot nu înseamnă că oferta este mincinoasă, înseamnă doar că te amețesc vis-a-vis de numărul de ore... dar aici depinde și de tine cum negociezi când ajungi acolo. Se numește negociere, nu ascultare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pai nici nu as lucra la ei.... .  Nu am sustitut ca un angajat mi-a spus ca oferta este mincinoasa ci asta am constatat eu dupa  ce am sustinut interviul si dupa discutia avuta cu angajatul din cadrul firmei Saan Trucking. Dar, pentru o informare mai detaliata referitor la conditiile de munca si oferta salariala sper sa intervina un coleg care lucreaza sau a lucrat la firma Saan Trucking .

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Subscriu la ce a spus colegul mai sus.Oferta foarte frumos ambalata dar realitatea este alta.Din start salariul de incadrare nu mai era 1800 ci 1600 RON.Nu se stiu perioadele de lucru pe comunitate sa iti poti planifica ceva.Dupa expunerea unor motive cum ca nu iti pot vira salariul decat in contul personal chiar daca legal poti imputernici pe cineva sa l primeasca conf art 167 codul muncii sau discutii referitoare despre oferta de munca prezentata aici si realitatea de la cluj patronul olandez a hotarat sa trimita toti soferii acasa chiar daca oamenii au venit pregatiti de plecare si au efectuat niste cheltuieli proprii pentru asta.Am remarcat ca nu le plac oamenii care stiu sa citeasca un contract si stiu sa isi ceara drepturile.Probabil cauta doar oameni obedienti.sunt fff secretosi in tot ce fac.nu mi s au parut ca trateaza oamenii cu seriozitate ,asa cum ar trebui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

O atmosferă de genul ăsta am văzut și eu... câțiva șoferi, din diferite colțuri ale țării, toți în curtea unei firme veniți acolo pentru discutatul de condiții. Dar... unul mai morocănos ca altul, evidențiau la fiecare secundă faptul că vor trata cu neîncredere fiecare vorbă din partea firmei și când s-au început discuțiile (care au început prin patronul anunțând subiectele deschise negocierilor din oferta de pe net), numai pufnituri pe nas s-au auzit în sala aia și întrebări retorice gen: ''Ce-i asta dom'le? Una zici și alta faci?''

Evident că și patronul ăla s-a săturat de atâta prostie și le-a indicat direcția către ieșire...

Treaba stă așa... găsești un anunț pe net, sună interesant. În secunda 2 contactezi ofertantul și-l întrebi:

1. toate detaliile ce te interesează și nu apar în anunț (le scrii pe o hârtie dinainte ca să nu uiți ceva);

2. dacă e oferta este fixă sau se mai pot discuta condițiile? Și care condiții mai exact pot fi negociate?;

Abia după ce analizezi răspunsurile primite la primul contact, decizi dacă merită sau nu să bați drumul până la sediul ofertantului pentru negocieri ulterioare. Nu pleci așa, izmene pe călător, cu prejudecăți deja formate că toți patronii vor să te fure și la fața locului habar nu ai ce vrei de fapt și de drept, dar te superi dacă nu ți se oferă!

Și atenție mare, voi ăștia nedreptățiți, care postați pe forum că firma X e țepară sau lipsită de respect față de șoferi... sau că v-au făcut o ofertă nedemnă de valoarea dvs... sau mai știu eu ce altele asemănătoare... deci voi sunteți șoferi profesioniști, da? Cunoașteți legislația în vigoare, aveți nivelul de cultură generală și specifică necesar, aveți poate și un minim de experiență, nu?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Prietene, nu stiu ce vrei sa dovedesti prin postarea asta... . Situatia, in cazul meu, sta in felul umator :

- O firma de intermediere posteaza un anunt de angajare, in cazul nostru HRO din Timisoara, pentru o firma din Olanda, cu sediul in Cluj

 - Am contactat firma HRO, am sustinut un interviu telefonic cu reprezentanta acestei firme si am fost selectionat pentru interviul final cu reprezentantii firmei olandeze de la Cluj( Roger - un olandez si Craciuneac Darius - roman).

 - M-am prezentat la Cluj , la sediul firmei Saan Truckink, cu 15 minute inainte de ora stabilita pentru interviu. La birou era o femeie care nu stia nimic de interviu( mi-a spus ca este angajata de 3 zile) si ca il va suna pe Craciuneac Darius( nici nu-i stia numarul de telefon, fiind nevoita sa sune o alta persoana pentru a afla numarul de telefon al acestuia). Dupa ce l-a sunat pe Craciuneac mi-a spus ca acesta intarzie 20 - 30 minute. Au trecut 45 de minute si am sunat la firma HRO si le-am prezentat situatia. Dupa circa 10 minute au aparut si Roger cu Craciuneac si mi-au spus ca au crezut ca nu mai vin la interviu(mentionez ca , cu o zi inainte am confirmat participarea mea la interviu).

- La inceputul interviului Roger s-a prezentat de doua ori( uitandu-se in ochii mei de parca era o persoana foarte importanta...), mi-au spus ca nu pot sa-mi ofere ceea ce se prezenta in oferta celor de la HRO, ca imi ofera un job frumos, ca voi calatorii in toata Europa..... . Le-am spus ca nu voi lucra daca nu imi ofera minimum 1800 euro pe luna, iar ei au spus ca se vor mai gandi si ma vor suna, dupa care m-am ridicat si am plecat.

- Ulterior am vorbit cu un sofer din cadrul acestei firme si mi-a spus ca soferii de la Saan Trucking sunt platiti cu 1800 lei salariu de incadrare si 700 euro diurna pe luna.

- Dupa cateva zila am fost sunat de Craciuneac Darius si i-am spus ca nu ma intereseaza jobul si am incheiat... .

* Faptul ca alti colegi au acceptat oferta lor si s-au prezentat cu bagaje pentru a pleca si au fost trimisi acasa mi se pare o mare bataie de joc.

P.S. Cred ca ar trebui sa o iei mai usor cu aprecierile fata de alti colegi daca nu cunosti situatia/le in fapt.

 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Și era nevoie ca eu să trag alte concluzii de unul singur, ca în sfârșit să faci și tu o postare ca lumea?! Pe forum sunt mulți care vin și aruncă 3 vorbe că X-ulescu e țepar și... cam atât. Și ulterior descoperim că de fapt ăla e un mânuitor de volan și la interviu de fapt habar n-avea de capul lui.

Și dacă am postat comentarii favorabile vis-a-vis de oferta celor de la HRO, de ce n-ai postat atunci povestea asta?! Ok, poate nu e vina lor, dar situația trebuie prezentată, gen: ''Vezi că de fapt clientul cere să publici una și el oferă alta''... În fond și la urma urmei, e și reputația lor în joc.

Departe de mine gândul să jignesc aiurea, dar voi, cei care treceți prin experiențe de genul ăsta, ori scrieți... ori nu mai scrieți. Situația poate avansa și HRO să-și ''permită'' și pe viitor să nu verifice situația din teren a ofertelor ce le fac în numele clienților lor și alți colegi riscă să pățească exact același lucru... să se ducă la interviu pe vorbele celor de la HRO și să vină acasă pe vorbele clientului lor. Ai spus-o chiar tu, e bătaie de joc.

N-am spus nici un moment că HRO e ''the best'', cu atât mai puțin clientul (sau clienții) lor. Am spus doar că oferta salarială ''e ceva'', comparativ cu celelalte ce se perindă pe forum. Iar concluziile expuse vin din practicile altor colegi aici pe forum (înjură fără detalii și fug) și din puținele experiențe proprii. Ai fi uimit câți colegi nu-și cunosc drepturile garantate prin lege și la interviuri ''o dau de gard'' fix din greșeala lor.

Una peste alta... expuneți situații clare ca să înțelegem ''din prima'' cum stau lucrurile. Evităm în felul ăsta trasul de concluzii greșite. Și scuze dacă am ofensat pe cineva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pe cei de la HRO i-am sunat a II-a zi, dupa interviu si le-am expus ceea ce s-a intamplat. Le-am spus sa modifice anuntul ca sa nu scriu eu despre firma Saan Trucking. iar reprezentanta acestora a zis ca-i contacteaza pe cei de la Saan Tracking ..... .M-am hotarat sa postez cand am vazut ca mai sunt colegi interesati de oferta lor si anuntul nu a fost modificat . Poate ca ar fi fost mai bine daca postam dupa ce am sustinut interviul. ....

Consider ca, in ceea ce ma priveste, nu trebuie sa-ti ceri scuze. Insa, cred ca nu trebuie sa formulam judecati daca nu cunoastem situatia in fapt. Atunci cand esti interesat de un subiect este bine sa intrebi, pentru ca sunt persoane care au omis anumite informatii sau  nu au stofa de scriitori

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna ziua tuturor,

Avand in vedere ca s-au adus acuze la adresa noastra simt nevoia sa intervin.

Oferta care a fost postata de noi este cea transmisa de compania angajatoare si A FOST MODIFICATA in felul urmator dupa ce domnul OLT, care se numeste Ilie Valentin ne-a contactat si am discutat la randul nostru cu cei de la companie:

-  Pentru soferii fara experienta, diurna zilnica este mai mica (se discuta cu angajatorul) . Domnul Ilie Valentin nu are deloc experienta ca sofer TIR (din spusele lui) motiv pentru care i s-a oferit o diurna zilnica de 45 euro, urmand ca aceasta sa creasca dupa o perioada de timp pe masura ce va capata experienta (aceasta perioada nu a fost precizata pentru ca domnul a renuntat din start si nu s-a mai discutat).

Va multumesc.

O zi frumoasa tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Domnisoara sau doamna Miruna Vidican, care s-a recomandat ca fiind reprezentanta celor de la HRO cred ca se afla intr-o mare eroare ca sa nu spun ca minte.

1. I-am spus ca am foarte putina experienta pe TIR si ca am lucrat mai mult pe 3,5t si 7,5t.

2. Nu mi s-a facut  nici-o oferta de nici un fel. Asa cum am spus si in postarea anterioara, in timpul interviului de la Cluj mi s-a spus ca nu pot sa-mi ofere ceea ce era postat in anunt si nu mi-au facut alta oferta ( cand i-am auzit ca nu pot sa-mi ofere ceea ce au postat cei de la HRO le-am spus ca nu lucrez fara 1800euro/luna iar ei au spus ca se mai gandesc)

Asa cum v-am spus, imi mentin parerea ca cei de la Saan Trucking nu sunt seriosi iar acum  am constat ca si cei de la HRO aveau cunostinta de practicile celor de la Saan Trucking

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu cred ca cei de la HRO cunosteau situatia mai sus prezentata,Oricum asta nu inseamna ca cei de la saan trucking sunt mai seriosi ,cert este ca au trimis oamenii acasa fara a da explicatii pentru asta.poate e dreptul lor.nu stiu.dar stiu ca oamenii si- au cheltuit banii in baza unei oferte clare .au purtat discutii clare,s- au pregatit si....surpriza.nu era nevoie de soferi.cei de la HRO ar trebui sa spuna ca si ei,la fel ca toti oamenii trimisi au fost pacaliti de de acesti angajatori din cluj.oricum,nu are importanta ca dom nul din olt nu are experienta pentru a primi diurna din oferta,la urma urmei tot in camion doarme si consider ca diurna nu este un factor de departajare intre cei cu sau fara experienta,toti am fost incepatori candva.urata este neseriozitatea de care au dat dovada cei de la saan trucking si mai urata este aroganta cu care privesc muncitorul roman si faptul ca acesti angajatori straini considera ca este permis orice in aceasta tara oferind un salariu minim pe economie.URAT.Iar unii in nestiinta lor le mai iau si apararea,Ma intreb prin cate tari din europa au avut curajul sa ia atitudinea asta,

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
La 21.02.2017 la 19:38, black tunder a spus:

Iar unii in nestiinta lor le mai iau si apararea,Ma intreb prin cate tari din europa au avut curajul sa ia atitudinea asta,

Să fii tu sănătos! Eu mi-am dat demisia când, pentru sporul de performanță din anul anterior, mi s-a oferit doar 200€ în plus la salariu, mi-am dat demisia (după ce am sărit la bătaie) din cauza unui disponent care a ridicat tonul la mine, am refuzat oferte de angajare după sute de km parcurși ca să discut față în față, am refuzat ofertă salarială mai bună pe motiv de loialitate așa că... trage aer în piept și calmează-te. Am lăsat camionul în curte la jumătatea turei din cauză că berbecul nu mi-a spus că mai are o cursă de făcut și închisesem perioada de activități zilnice, am refuzat să încarc folosind transpaletul din cauză că nu mi s-a spus de la începutul contractului... și multe altele.

Nu iau partea nimănui, am spus-o clar. Am subliniat doar că oferta salarială este mult mai bună față de celelalte de aici de pe forum. Ah... și am pus sub semnul îndoielii calitate de șofer profesionist a celor care fac comentarii, dar dacă ești șofer n-ar trebui să te simți deranjat... sunt convins că știi diferențele la care mă refer.

Una peste alta... du-te și cere 3000lei salariu de încadrare și dacă ești șofer profesionist cel mai probabil că-i vei primi. Dar trebuie să-ți schimbi mentalitatea ca să faci asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu m am simtit deranjat absolut deloc.nici macar vizat.acum ,ca ai citat fraza scrisa de mine vreau sa iti raspund.Tot ce ai scris despre oferta lor era adevarat,din cauza asta am si considerat sa o iau in considerare.din pacate repet,nu stiu daca cu adevarat le trebuiau soferi sau au facut chestiile alea cu training,hotel...etc pentru ceva documente justificative sa zicem pentru ceva fonduri europene.orice este posibil.in breasla aceasta a transportatorilor nu ma mai mira nimic.mai ales la olandezi care se nasc cu adn de comercianti.Imi place atitudinea pe care o adopti,cea de om cu principii.am putea fi frati in situatii din cele mentionate de tine.Din pacate multi colegi de ai nostri nu gasesc normala decat pozitia ghiocelului.La fel de adevarat ca si problemele create de societatea in care traim au determinat acceptul multor compromisuri.Nu cred ca vom fi noi acei factori care vor determina o schimbare de atitudine.Totul se invarte in jurul banilor pentru cei mai multi si e pacat.Asa ca nu doresc sa intru in polemici cu tine sau altcineva pentru ca lucru acesta imi provoaca tristete mai ales cand vad nenumarati tineri soferi romani prin europa chinuiti,obositi,neingrijiti,inconstienti de pericolul ce sta in fata parbrizului doar penrtu un minim pe economie acceptat de ei si sustinut de factorii de decizie care cu vorbe frumoase ne vand prin lume si dupa aceea si ei ca niste ghiocei stau pe la usi la Bruxelles.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...
  • Members

Salut, la Saan spune sa faci economie de 1e pe zi pentru bagaj de cala.Diurna este 55 euro la zi. Orele de noapte nu ti le plateste cum spun ei. mai mult de 1900 nu o sa iei. Am lucrat la Saan. Au fost la inceput seriosi. Pleci acasa cand vor ei si stai cat vor ei.. sunt care pupa in dos si castiga un pic mai bine.. ca asa suntem noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Salut domnu bobi107. 

Dacă zici ca ai lucrat la firma SAAN de ce nu ne dai un pic mai detalii despre cum se desfășoară activitatea în cadrul acestei firme, și pe ce criteriu unii au venituri mai mari fata de alți colegi de-ai lor? 

As fi dorit sa îmi trimit un CV la ei pentru angajare, dar am văzut aceste discuții și nu știu ce sa fac. 

Poate poți detalia puțin cu ce se ocupa și dacă este într-adevăr asa cum spunea colegul de mai sus, care a fost la interviu. 

Mersi 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...
  • Members
La 2/10/2017 la 18:43, olt a spus:

Povesti ambalate frumos........

Am participat la un interviu la sediul firmei Saan Trucking din Cluj Napoca, strada Baciului, numarul 47(aceasta este firma pentru care se cauta soferi) si pot sa va spun ca nu mi-au lasat o impresie buna. Dupa interviu am reusit sa vorbesc cu un angajat din cadrul firmei si acesta mi-a spus ca soferii sunt platiti cu  1800 lei - salariu de incadrare si 700 euro diurna pe luna. Ar fi mai multe de spus dar ma opresc aici...

Salut colegul ,dai mai multe detali ai lucrat efectiv la ei nu ai muncit la ei ,pentru ca mie imi spuneau azi  de 55 EUR diurna cu act aditional si salariul RON 2000 ,in cazul in care ramai in tara diurna la jumate si salariul pe Romania normal asadar ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
La 12.09.2018 la 12:37, Dom1988 a spus:

Salut colegul ,dai mai multe detali ai lucrat efectiv la ei nu ai muncit la ei ,pentru ca mie imi spuneau azi  de 55 EUR diurna cu act aditional si salariul RON 2000 ,in cazul in care ramai in tara diurna la jumate si salariul pe Romania normal asadar ?

Daca ai fii citit tot ceea ce am scris , ai fii inteles ca am participat la un interviu si , ulterior, am fost sunat sa ma angajez la ei , insa i-am refuzat. Mie nu mi-au inspirat incredere....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Acum 50 minute, olt a spus:

Daca ai fii citit tot ceea ce am scris , ai fii inteles ca am participat la un interviu si , ulterior, am fost sunat sa ma angajez la ei , insa i-am refuzat. Mie nu mi-au inspirat incredere....

 

Salut ,am vorbit cu ei nu am plecat deoarece am găsit altceva ,Colegu după 2 ani de tir nici mama nu îmi inspira încredere ,ei te au la mâna pentru ca au posibilitatea sa te țină acasă și a te utiliza mai bine și pe multe părți decât alți gen -descărcător ,montator schele de spectacol (marfa ce o ai in spate ) plus am vorbit cu un Domn Roger care spunea ca și dacă sunt alte firme ce Descarcă tiruri pentru același spectacol toți participa din Team cum spuneau ei .Despre interviul tău cred ca nu ai vorbit clar cu ei ,nu ca as fi eu mai deștept ,dat le-am spus in fata ca dacă schimba poanta cu salariul Și nu am act adițional  plec de oriunde sunt ....

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.