Jump to content
sorinelil

Amenda Austria!

Recommended Posts

Buna ziua, in data de 14.02.17 ,09:48 am fost abordat intr-un poligon industrial din Graz de o masina Asfinag. Am oprit m-au chemat la masina si mi.au aratat ca in data de 12.02.2017 ora 00:25 nu am efectual plata unei portiuni de autostrazi.
Eu le-am explicat ca am Go-Box in post pay si ca este imposibil neplata acelui sector.
Ei mi-au raspuns sau cel putin asa am inteles eu, (vorbeau o engleza de balta) ca vina se datoreaza mie pentru ca am si Toll collect la bordul camionului si ca nu este voie cu ambele aparate in masina.
Le-am explicat eu ca Toll collect-ul bipuie de 4 ori si ca Go box-ul o singura data, dar s-au facut ca nu inteleg si mi-au aruncat direct pos-ul in fata pentru a plati suma de 240 de euro.
Bineinteles ca am sunat la firma, le-am explicat ce si cum si am platit cu Uta.
Dupa care ii intreb pe agenti daca o sa mai fie probleme si pe viitor iar ei razand mi-ai zis ca acum e ok.
 
Imediat cum am gasit o benzinarie pe autostrada am mers sa verific Go-Boxul si cel de la casa mi-a spus ca este in regula si mi-a dat o foaie cu ultimele 30 de "porti de plata" tranzitate.
Acum intreb si eu:?
Daca Toll collect-ul bipuie de 4 ori inseamna ca este dezactivat online de catre firma pentru a nu face plati pe Austria, deci automat imi trebuie Go-Box pentru plati.
Care sa fi fost cauza? A mai patit cineva asa ceva?
Faza e, ca am mai tranzitat Austria cu acelasi camion si in aceeasi formula( Go box 1bep , Toll colect 4 bepuri )si nu au gasit alte nereguli. Va atasez si premiile primite.IMAG0963.thumb.jpg.6fba06e07f4607c389e80774b7aee336.jpgIMAG0962.thumb.jpg.9c559ff20988a8cb1abd7bfba509abd2.jpgIMAG0964.thumb.jpg.0bff609109bf4a246f236ddbf0e041dd.jpg
 
Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk
 
 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Cea ce cred eu. Plata autostrazii se face cu go box.  Acesta trimite sub poarta un semnal electronic si primeste raspuns de la poarta , prin informatia respectiva se trimite numarul de  circulatie client,etc... daca semnalul nu este inteles corespunzator se mai face in acelasi timp verificarea si confirmarea prin semnal laser care citeste codul de bare de pe spatele aparatului. Ca la orce casa de marcat.Daca pe sub poarta respectiva nu a putut comunica prima data prin Bluetooth ,la tine nu sa putut face corelarea prin raza laser pentru ca aparatul nu se afla pe geam suficient de vizibil in parbriz sau se afla intr o pozitie incorecta incit lamele stergatoarelor obtureaza citirea codului de bare (poti verifica pe spate toate aparatele au cod de bare, de asemenea aparatul de nou are instructiuni  unde se monteaza pe geam , tocmai ca sa eviti astfel de incidente.....

Edited by cico_3504

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu se face citire laser la trecere prin porti la niciun aparat de taxare,doar prin semnal radio.Citirea laser se face in benzinarii cand te duci sa platesti manual sau pentru verificare aparat. Se asaza deasupra stergatoarelor pentru a nu bruia semnalul radio.

Probabil ai trecut printr-o poarta si nu s-a facut citirea din cauza aparatului.Trebuia sa fii atent daca bipuie la fiecare poarta.Am patit si eu,mi-am dat seama ca nu taxeaza si am oprit la benzinarie unde mi-a facut taxare manuala.

Edited by cico_3504

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da asa cred si eu ca este, nu s.a taxat pe o poarta si de acolo si amenda de 240 de euro. Insa ei tot sustineau ca am eu si toll colect si ca de daia. Am citit si manualul de utilizare al toll collect-ului si acolo zice clar. Beep 4xori nu taxeaza pe austria.

Acum sa vedem ce fac astia de la firma, poate or contesta ceva, insa in lege zice clar, ca daca in 5 ore sau 100km de la tranzitarea unei porti nu ai platit, esti amendat.

 

 

Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie demonstrata cauza neplatii , o defectiune aparat sau sistem ( poarta de plata cu sistem taxare ) pentru ca nu poti plati tu o amenda pentru un defect de care nu esti raspunzator si nici nu il poti identifica , ca si in acest caz ... aparatul face bip ... sistemul nu taxeaza dar te inregistreaza si apoi amenda ... 

Ceva in genu , patesc in Portugalia cu TelePass , trec prin poarta ,( acelasi sistem ca pe austria / germania )  face bip ... si imi face poza ..  doar ca nu vin amenzi , vine factura la firma ... 

De multe ori face bip si ramane blocat pana la urmatoarea poarta , sau daca ies din portugalia si ramane blocat la ultima , ma intorc in vama pana la prima poarta apoi iau  in national catre vama spaniola , daca trec din nou prim ultima poarta ramane iara blocat si tot asa . Intrebi ce are aparatul si zic aia ca e ok .... am schimbat 3 intr-un an ... problema persista . 

O sa il amenint ca il scot afara in frig si ploaie , daca la caldura in cabina nu vrea :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Draga Costea Teodor,

 Ceea ce ai postat acolo nu dovedeste ca se face citire laser ci faptul ca probabil ai montat aiurea aparatul si la trecerea prin poarta acesta nu a putut comunica cu echipamentul.

Daca ni s-ar fi proiectat laser in parbriz acesta ar fi fost cu siguranta vizibil.Astea sunt povesti de parcare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tehnologia de taxare a vehiculelor comerciale în Austria este bazată pe comunicare prin microunde între un aparat montat în vehicul și porțile de control. Ca să înțeleagă toată lumea amintiți-vă de vechile cartele pentru telefoanele publice, creditul se consuma pe măsură ce telefonul îi spunea că tu vorbești. Sistemul este identic, doar că se folosesc microunde pentru comunicarea dintre aparatul din cabină (cartela) și poartă (telefonul).

Poarta emite tot timpul un semnal codat cu niște informații, iar aparatul le citește și ajustează creditul în concordanță (plățile ulterioare se fac fie prin citirea aparatului din bord, fie prin arhiva porților). În același timp, poarta citește și datele despre aparat. Depistarea neregulilor se face prin măsurători automate și camere video.

Codul de bare de pe aparat e un banal cod de bare și este doar pentru a fi citit la casă sau în trafic de către polițist (că e mai simplu de cărat un cititor de coduri de bare decât o ditai antena care să recepționeze semnalul aparatului). Codul de bare identifică aparatul, atâta tot, este inutil a fi citit din mers, atâta timp cât semnalul pe care-l citește poarta despre aparat cuprinde exact aceleași informații plus cele relevante despre traseu.

E adevărat, se folosește tehnologia laser pentru citirea lui (în cel mai rapid mod), dar și senzorii cromatici din camerele video pot face asta (mai lent, evident). Dar în nici un caz nu se citește acel cod de bare, printr-un parbriz, folosind tehnologia laser, asupra unui autovehicul în mișcare (evident, condus de un om). Nu știu cine inventează prostiile astea, dar se pare că unii chiar pun botul la ele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi am tranzitat Austria iarasi, de data asta pe ruta Brennero-Munchen si totul a functionat ok.

Inainte de a parasi Austria am oprit in ultima benzinarie si am verificat Go-box, totul ok.

Nu stiu ce sa zic.

Vedem ce raspuns primeste firma.

 

Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,azi mi-a venit o felicitare de pe Austria de la Asfinag de 240€ precum ca in 10.08.2016 nu am avut toll colet pe o porțiune de autostrada. Eu bănuiesc ca nu mi a citit go-boxul. Am adus un cap tractor cu numere de zoll din Germania si numerele erau scoase pe numele meu. Ce e de facut?? Trebuie sa o plătesc neaparat? Care sunt riscurile daca nu o plătesc?? Si de ce mi a venit atât de tarziu?Mentionez ca am avut go-box. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut go-box in parbriz,de asta m-am si enervat si stau in dubii daca o plătesc sau nu!!' Toll colet nu am avut,de abia ce luasem camionul din Germania si aveam numere de zoll!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa te documentezi despre cum poti face o plangere in cazul asta. Ei prin camere de luat vederi de pe autostrada iti pot identifica go boxul din parbriz. Bani ai avut pe el indeajuns?

Mie mi-a facut o faza asemanatoare: tot in Austria cu go boxul in post pay lipit in parbriz si la o bariera de plata probabil nu a bipuit. Eu neauzindu-l nu mi-am dat seama ce si cum deabia dupa ce asfinagul m-a umflat cu 240€. Ei pe loc nu au stiut sa imi explice de ce nu a mers go boxul, tot dadeau vina pe toll colect, dar ala era dezactivat pe Austria. Le-am scris un email si mi-au explicat ca e vina mea daca nu aud aparatul cand bepuie si cand nu. Ei ofera posibilitatea sa platesti in 5 ore daca ai probleme cu go boxul, in orice benzinarie. Asta a fost scuza lor.

 

Probabil firma mea a facut ceva contestatie.

Incearca sa iei legatura cu ei prin email, fie si in romaneste si poate ai noroc sa scapi din moment ce ai fost in regula.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bani am avut sigur pe el,sunt 10 luni de atunci,nu mai stiu daca a bipuit. Amenda mi a venit pe persoana fizica,nu pe firma. Mi-e ciuda ca trebuie sa plătesc 240€ aiurea,cand eu stiu ca am fost in regula. O sa văd ce fac. Ce se poate întâmpla daca nu o plătesc??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta nu stiu sa iti raspund exact.
Dar probabil vei ramane intr-o baza de date Asfinag si la urmatorul control in trafic, v-a trebuii sa achiti suma respectiva.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.

Intrebare.am intrat in benzinarie imediat ce am auzit 3 bipuri la gobox.am platit incarcare 200euro iqr pe bon apar ultimile 9 porti neplatite.acun intreb se iau banii retroactiv automat dupa gobox sau trebuie sa platesc separat ???

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.