Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Amenda Austria!


sorinelil

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua, in data de 14.02.17 ,09:48 am fost abordat intr-un poligon industrial din Graz de o masina Asfinag. Am oprit m-au chemat la masina si mi.au aratat ca in data de 12.02.2017 ora 00:25 nu am efectual plata unei portiuni de autostrazi.
Eu le-am explicat ca am Go-Box in post pay si ca este imposibil neplata acelui sector.
Ei mi-au raspuns sau cel putin asa am inteles eu, (vorbeau o engleza de balta) ca vina se datoreaza mie pentru ca am si Toll collect la bordul camionului si ca nu este voie cu ambele aparate in masina.
Le-am explicat eu ca Toll collect-ul bipuie de 4 ori si ca Go box-ul o singura data, dar s-au facut ca nu inteleg si mi-au aruncat direct pos-ul in fata pentru a plati suma de 240 de euro.
Bineinteles ca am sunat la firma, le-am explicat ce si cum si am platit cu Uta.
Dupa care ii intreb pe agenti daca o sa mai fie probleme si pe viitor iar ei razand mi-ai zis ca acum e ok.
 
Imediat cum am gasit o benzinarie pe autostrada am mers sa verific Go-Boxul si cel de la casa mi-a spus ca este in regula si mi-a dat o foaie cu ultimele 30 de "porti de plata" tranzitate.
Acum intreb si eu:?
Daca Toll collect-ul bipuie de 4 ori inseamna ca este dezactivat online de catre firma pentru a nu face plati pe Austria, deci automat imi trebuie Go-Box pentru plati.
Care sa fi fost cauza? A mai patit cineva asa ceva?
Faza e, ca am mai tranzitat Austria cu acelasi camion si in aceeasi formula( Go box 1bep , Toll colect 4 bepuri )si nu au gasit alte nereguli. Va atasez si premiile primite.IMAG0963.thumb.jpg.6fba06e07f4607c389e80774b7aee336.jpgIMAG0962.thumb.jpg.9c559ff20988a8cb1abd7bfba509abd2.jpgIMAG0964.thumb.jpg.0bff609109bf4a246f236ddbf0e041dd.jpg
 
Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk
 
 


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cea ce cred eu. Plata autostrazii se face cu go box.  Acesta trimite sub poarta un semnal electronic si primeste raspuns de la poarta , prin informatia respectiva se trimite numarul de  circulatie client,etc... daca semnalul nu este inteles corespunzator se mai face in acelasi timp verificarea si confirmarea prin semnal laser care citeste codul de bare de pe spatele aparatului. Ca la orce casa de marcat.Daca pe sub poarta respectiva nu a putut comunica prima data prin Bluetooth ,la tine nu sa putut face corelarea prin raza laser pentru ca aparatul nu se afla pe geam suficient de vizibil in parbriz sau se afla intr o pozitie incorecta incit lamele stergatoarelor obtureaza citirea codului de bare (poti verifica pe spate toate aparatele au cod de bare, de asemenea aparatul de nou are instructiuni  unde se monteaza pe geam , tocmai ca sa eviti astfel de incidente.....

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu se face citire laser la trecere prin porti la niciun aparat de taxare,doar prin semnal radio.Citirea laser se face in benzinarii cand te duci sa platesti manual sau pentru verificare aparat. Se asaza deasupra stergatoarelor pentru a nu bruia semnalul radio.

Probabil ai trecut printr-o poarta si nu s-a facut citirea din cauza aparatului.Trebuia sa fii atent daca bipuie la fiecare poarta.Am patit si eu,mi-am dat seama ca nu taxeaza si am oprit la benzinarie unde mi-a facut taxare manuala.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da asa cred si eu ca este, nu s.a taxat pe o poarta si de acolo si amenda de 240 de euro. Insa ei tot sustineau ca am eu si toll colect si ca de daia. Am citit si manualul de utilizare al toll collect-ului si acolo zice clar. Beep 4xori nu taxeaza pe austria.

Acum sa vedem ce fac astia de la firma, poate or contesta ceva, insa in lege zice clar, ca daca in 5 ore sau 100km de la tranzitarea unei porti nu ai platit, esti amendat.

 

 

Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Trebuie demonstrata cauza neplatii , o defectiune aparat sau sistem ( poarta de plata cu sistem taxare ) pentru ca nu poti plati tu o amenda pentru un defect de care nu esti raspunzator si nici nu il poti identifica , ca si in acest caz ... aparatul face bip ... sistemul nu taxeaza dar te inregistreaza si apoi amenda ... 

Ceva in genu , patesc in Portugalia cu TelePass , trec prin poarta ,( acelasi sistem ca pe austria / germania )  face bip ... si imi face poza ..  doar ca nu vin amenzi , vine factura la firma ... 

De multe ori face bip si ramane blocat pana la urmatoarea poarta , sau daca ies din portugalia si ramane blocat la ultima , ma intorc in vama pana la prima poarta apoi iau  in national catre vama spaniola , daca trec din nou prim ultima poarta ramane iara blocat si tot asa . Intrebi ce are aparatul si zic aia ca e ok .... am schimbat 3 intr-un an ... problema persista . 

O sa il amenint ca il scot afara in frig si ploaie , daca la caldura in cabina nu vrea :D 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Draga Costea Teodor,

 Ceea ce ai postat acolo nu dovedeste ca se face citire laser ci faptul ca probabil ai montat aiurea aparatul si la trecerea prin poarta acesta nu a putut comunica cu echipamentul.

Daca ni s-ar fi proiectat laser in parbriz acesta ar fi fost cu siguranta vizibil.Astea sunt povesti de parcare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Tehnologia de taxare a vehiculelor comerciale în Austria este bazată pe comunicare prin microunde între un aparat montat în vehicul și porțile de control. Ca să înțeleagă toată lumea amintiți-vă de vechile cartele pentru telefoanele publice, creditul se consuma pe măsură ce telefonul îi spunea că tu vorbești. Sistemul este identic, doar că se folosesc microunde pentru comunicarea dintre aparatul din cabină (cartela) și poartă (telefonul).

Poarta emite tot timpul un semnal codat cu niște informații, iar aparatul le citește și ajustează creditul în concordanță (plățile ulterioare se fac fie prin citirea aparatului din bord, fie prin arhiva porților). În același timp, poarta citește și datele despre aparat. Depistarea neregulilor se face prin măsurători automate și camere video.

Codul de bare de pe aparat e un banal cod de bare și este doar pentru a fi citit la casă sau în trafic de către polițist (că e mai simplu de cărat un cititor de coduri de bare decât o ditai antena care să recepționeze semnalul aparatului). Codul de bare identifică aparatul, atâta tot, este inutil a fi citit din mers, atâta timp cât semnalul pe care-l citește poarta despre aparat cuprinde exact aceleași informații plus cele relevante despre traseu.

E adevărat, se folosește tehnologia laser pentru citirea lui (în cel mai rapid mod), dar și senzorii cromatici din camerele video pot face asta (mai lent, evident). Dar în nici un caz nu se citește acel cod de bare, printr-un parbriz, folosind tehnologia laser, asupra unui autovehicul în mișcare (evident, condus de un om). Nu știu cine inventează prostiile astea, dar se pare că unii chiar pun botul la ele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Astazi am tranzitat Austria iarasi, de data asta pe ruta Brennero-Munchen si totul a functionat ok.

Inainte de a parasi Austria am oprit in ultima benzinarie si am verificat Go-box, totul ok.

Nu stiu ce sa zic.

Vedem ce raspuns primeste firma.

 

Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Members

Salutare,azi mi-a venit o felicitare de pe Austria de la Asfinag de 240€ precum ca in 10.08.2016 nu am avut toll colet pe o porțiune de autostrada. Eu bănuiesc ca nu mi a citit go-boxul. Am adus un cap tractor cu numere de zoll din Germania si numerele erau scoase pe numele meu. Ce e de facut?? Trebuie sa o plătesc neaparat? Care sunt riscurile daca nu o plătesc?? Si de ce mi a venit atât de tarziu?Mentionez ca am avut go-box. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Trebuie sa te documentezi despre cum poti face o plangere in cazul asta. Ei prin camere de luat vederi de pe autostrada iti pot identifica go boxul din parbriz. Bani ai avut pe el indeajuns?

Mie mi-a facut o faza asemanatoare: tot in Austria cu go boxul in post pay lipit in parbriz si la o bariera de plata probabil nu a bipuit. Eu neauzindu-l nu mi-am dat seama ce si cum deabia dupa ce asfinagul m-a umflat cu 240€. Ei pe loc nu au stiut sa imi explice de ce nu a mers go boxul, tot dadeau vina pe toll colect, dar ala era dezactivat pe Austria. Le-am scris un email si mi-au explicat ca e vina mea daca nu aud aparatul cand bepuie si cand nu. Ei ofera posibilitatea sa platesti in 5 ore daca ai probleme cu go boxul, in orice benzinarie. Asta a fost scuza lor.

 

Probabil firma mea a facut ceva contestatie.

Incearca sa iei legatura cu ei prin email, fie si in romaneste si poate ai noroc sa scapi din moment ce ai fost in regula.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Bani am avut sigur pe el,sunt 10 luni de atunci,nu mai stiu daca a bipuit. Amenda mi a venit pe persoana fizica,nu pe firma. Mi-e ciuda ca trebuie sa plătesc 240€ aiurea,cand eu stiu ca am fost in regula. O sa văd ce fac. Ce se poate întâmpla daca nu o plătesc??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...
  • 2 years later...
  • Members

Buna

Am probleme mari cu ASFINAG.,am circulat cu masina mica.Am cumparat vinieta cu cardul

Am lipit patratul doar putin in partea de sus pe parbriz.Mi- au trimis o scrisoare, prin care sunt anuntat ca deoarece nu am platit

Taxa de inlocuire de 120 euro(Nu am primit prima scrisoare)

Voi suporta cheltuieli avansate 300-3000 euro.Am circulat de multe ori Dar am patit-o odata.

Le-am scris, nimica.

Am scris la diferite agentii, si mai am cateva.

Nu inteleg cum daca platesti vinieta ei te obliga sa iti murdaresti parbrizul

Ca altfel nu e valabila. Sunt ciudati rau de tot.

Si cu taxa incasata si cu consecinte mari

Va rog orice parere ma poate ajuta

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ca ai cumparat cu cardul sau cu banii jos nu are importanta, [doar sa o fi luat electronica,ceea ce nu e cazul] In austria sunt alte legi fata de ro,acolo nu se trece serie sasiu si numar inmatriculare.Faptul ca ai lipit doar un colt e ca si cum nu ai pus-o in parbriz,conteaza si locul,nu se pune unde vrei tu si acolo nu se sta la discutii ca la noi.Minim e 120 euro intradevar,in rest...nu sunt ei ciudati..ci noi ..ca nu prea ne place sa respectam ceva..Tranzitezi tara lor..asta e cerinta..Nu vrei sa iti murdaresti parbrizul ocolesti austria,nu te obliga nimeni sa treci pe la ei...Te obliga doar sa  respecti legile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ms ptr raspuns.

Oricum sunt ciudati rau de tot,

Europenii au drepturi aici,

Iar acestea primeaza regulilor si legilor.

Asfinag nu sunt echitabili.

Dovedesti ca ai platit si ei te

Amendeaza ca si cum nu ai facut asa.

Stiu ca la ei merge treaba,

La mune nu a mers ca nu stiu limba,

Ma rog, o sa fac o pmangere si la

Curtea Eutopeana a Drepturilor Omului.

 

O zi frumoasa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Pe bune?!!!

Da' tu de acetonă ai auzit, simandicosule? Sau dai drumu' la căldură pe parbriz vreo 10 minute și se dezlipește fără urme. E doar un pic de adeziv pe o bucată de sticlă, ce te smiorcăi atâta? Ai avea și vreun Aston Martin, te pomenești.

Mare ți-e grădina Doamne... am trăit s-o aud și pe asta!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Asfinag sunt corecti in acest caz,poti sa faci unde crezi tu plingere si o sa observi ca nu se va realiza nimic.Inca odata,vignieta se lipeste total,nu un colt.Chestia asta am facut-o si eu odata,din fericire nu am fost amendat pina in Viena,si acolo am lipit-o corect deoarece mi-a atras atentia un prieten austriac ca voi lua amenda

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.