Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Declarat inapt la testul ishihara pentru obtinerea dosarului auto..


Mtndw

Postări Recomandate

  • Members

Asa cum spune si titlul .Am fost declarat inapt la testul ishihara pentru obtinerea dosarului auto..pentru ca nu am putut sa vad nimic pe acele placute,totusi in viata de zi cu zi pot distinge culorile semnelor,sa vad semafoarele,si sa vad in spatiu cat si ziua/noaptea,s.a.m.d . Ce m-a durut cel mai rau a fost faptul ca nu am stiut lucrul asta in 18 ani , iar variantam mea era tirul.Sunt disperat,nu stiu ce sa fac.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Si ce esti ? Nagel sau Dalton ? 

 

Ce exa nu vezi tu ? Rosu -Verde - protanopia ( dalton ) tonul rosu  sau  deuteranopia ( nagel ) tonul verde unde totul se vede gri . . Deficienta asta nu o poti repara , dar poti determina ce ton iti lipseste . Pentru a trece testul trebuie sa identifici clar culoarea rosie cu derivatele ei 

                                  

Problema cu semaforul nu e sa vezi o culosre aprinsa si dupa  pozitionare si sa deduci ce culoare  este ( ca apoi sa treci sau nu )  problema reala este in ce moment percepi in tot campul vizual acea lumina dupa care fixezi atentia pe  semafor si cat de repede  o intelegi ca atate apoi viteza ta de reactie  si timp in care uiti de trafic . 

Fiecare om are un ochi de comanda , desi vede cu amandoi clar , doar ce vede unu e procesar de creier , iar celalant nefolosit , oarecum ,, in timp isi pierde rolul si trece in rezerva . E posibil , ca pe ochiul de comanda sa  ai lipsa un ton si sa il vezi cu celalant , dar cum imaginea nu se proceseaza egal nu iti dai seama de lipsuri , iar in timp ce vei inainta in varsta ochiul de comanda oboseste si problema se accentueaza .  

Cum il trezesti pe celalant ?  Intai trebuie sa determini care iti e ochiul de comanda , , inchide pe rand  cate un ochi , si priveste in jur  , cel cu care te orientezi mai bine si clar e ochiul de comanda , apoi zi de zi trebuie sa faci exercitii prin inchiderea ochiului de comanda sa sa fortezi  creieeul sa il puna in functionare . ( Asa fac eu ) 

Nu te gandi ca poti face asta muncind ,, sau cand te apropii de semafor sa inchiz ba unu ba altu sa apreciezi tonurile 

Pe langa semafor mai apare problema luminor de semnalizare frana etc , dupa cum se vede nu e un stas si fiecare constructor scoate cate o lampa cum o vrea el ,si apar accidente , nu percepi tonul si nu il vezi pe ala ca franeaza , la semafor treci pe rosu , etc etc 

Nu privi acest lucru ca un handicap ci ca o deficienta , poti teaii destul de bine cu ea  , e adevarat ca se pune mai mult accent pe treaba asta in anii acestia dar nimic nu e capat de lume , cauta ajutor specializat si nu te lua dupa ,, vraci ,, cu suc de morcovi si rosii . 

Pe mine ma ajuta munca de noapte si fundalul inchis  . Bafta Maxima . 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Revin cu rezultate de apt de data asta , am fost altundeva si am luat totul pe drept.Nu stiu cum dar am reusit sa vad plansele care mi le-a dat in fata , buba e ca la calculator nu le pot vedea ... sau cele care mi-au fost date prima oara de o baba.Acum pot incepe si scoala.

On 3/2/2017 at 4:03 AM, Mario Bandit said:

Pe langa semafor mai apare problema luminor de semnalizare frana etc , dupa cum se vede nu e un stas si fiecare constructor scoate cate o lampa cum o vrea el ,si apar accidente , nu percepi tonul si nu il vezi pe ala ca franeaza , la semafor treci pe rosu , etc etc 

Nu am patit nici macar pe timp de zi .. zi torida de vara chiar .. le vad

 

Off:Mi-ar fi placut daca pe forum ar fi fost mult mai multi oameni care sa raspunda nu doar administratorii :( . Se simte lipsa de useri .. probabil din cauza dezinteresului

Editat de Mtndw
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Salut , intre o plansa si calculator e diferenta de contrastul unde tot gri -ul da batai de cap , te poti juca cu luminozotatea ecranului si ai sa-ti dai seama ca sunt momente cand vezi , altele cand nu . Sunt si aplicatii android pentru a detecta fenomenul ... 

Iar la faza cu semaforul sau semnalizare / frana am generalizat , fiecare care poarta deficienta asta are lipsurile lui , doar am punctat marile probleme care pot aparea , probleme care pot degenera in tragedii . 

 

Legat de participarea la discutii , interesul e scazut din cauza ca multi au inteles forumul in alt mod decat ce se vrea a fi , sa pus un regulament si acum cica nu lasam soferii sa se exprime liberi , la ce tampenii zic UNII , offf offf ... 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

mai multi oameni care sa iti raspunda nu cred ca pot fi..asta din cauza ca nu poate sa profeseze unul cu problemele spuse...si atunci nu are..sau nu au...ce sfaturi sa iti dea...nu pot discuta doar de dragul de a spune ceva ca sa fie acolo..intelege acest lucru...rezolvarea ta o gasesti tot la un cadru medical..in plus nu trebuie sa fii disperat ca nu poti fi conducator auto..sunt si alte meserii care iti pot aduce o satisfactie si o salarizare buna..bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
  • Members

Salutare tuturor!

Si eu am fost declarat inapt la testul cu ishihara,intre timp am cunoscut pe cinéva si ma ajutat cu fisa medicala.(in Romania)

Acum lucrez in Franta si la fisa medicala pentru angajare am reusit sa vad 6 din 7 planse(dupa care doamna de acolo a zis ça este ok)acum se apropie perioada cand trebuie sa merg din nou(au trecut déjà 3 ani😱)si nu pot decat sa va spun ça am foarte mari emotii.

 

Poate sa-mi spuna cineva daca sunt declarat inapt,patronul poate sa ma angajeze pe propria raspundere,sau daca exista vreo metoda de angajare? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...
  • Members

Sa fiu al naibii daca mi s-a facut vreodata testul acela in vederea obtinerii permisului. Dar probabil ca acest lucru este din cauza faptului ca eu am luat permisul de conducere (cat B ) demult, in 1998 iar atunci daca aveai cunostinte medici sau asistente ii rugai doar sa iti faca ei fisa aceea le plateai lor si nici nu te mai sinchiseai sa treci pe la nici un medic. Dar nu am nici o problema de genul, vederea cromatica mi-a fost testata in schimb la centrul militar la recrutare si nu am probleme. Probabil insa ca in privina permisului daca ai scapat de acest test prima data, a doua oara nu ti-l mai face nimeni indiferent de cite ori ai preschimba permisul sau cite categorii ai adauga caci nu e asa...un om caruia cica i s-a testat o data vederea cromatica si a iesit normal nu are cum sa devina ulterior discromat. Acuitatea vizuala insa scade cu virsta si/sau din cauza unor anumite boli iar de aceea acuitatea vizuala se verifica de fiecare data.

Oricum eu nu cred ca este cinstit faptul ca discromatii nu au voie sa conduca. Dupa mine discromatia nici macar nu este un handicap, este facilitate...o fuctie in plus sau cum sa ii zic. Mie intotdeauna mi-au placut la nebunie imaginile numai in alb si negru si am urit intotdeauna faptul ca vad in culori....imi par atit de urite culorile, nu le suport. Daca as putea mi-as baga ochi artificiali care sa vada numai in alb-negru. Si cind unii au fost inzestrati de la natura cu capacitatea de a vedea lumea intr-un mod atit de frumos sa nu ii lasam sa conduca?

Bine si semaforul imi veti spune, sa zicem ca se descurca cu toate celelalte, dar cum se descurca la semafor? Asta in mod evident dovedeste incapacitatea de a gindi "in afara cutiei". Pai cine a stabilit ca semaforul trebuie sa fie cu culori? NU puteau sa il fac cu un X mare pentru "stop" si o sageata mare in sus pentru "da-i bataie". Eventual puteau fi si colorate...Cine a gindit semaforul numai pe baza de culori evident a fost rau intentionat si a vrut din start sa interzica unei intregi categorii de oameni dreptul de a conduce.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.