Jump to content
Sign in to follow this  
liviualina

camion de 7,5 tone apicol

Recommended Posts

salut

am un camion apicol (volan pe dreapta uk) pe numele sotiei. stiu ca pentru camion apicol nu se cere tahograf. intrebarea este daca nu eu sunt proprietarul ci sotia pot conduce camionul fara disc tahograf? multumesc

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ca asta e camionul care lai adus acasa de prin uk...si atunci ai avut intrebari si noi am incercat sa iti dam raspunsuri....Incercam din nou...in conditiile spuse de tine este iarasi la exceptiile regulamentului 516...dar se supune regulilor de circulatie,trebuie itp..si restul...La intrebarea ta ..poti conduce avind categoria respectiva pentru camion...bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari! Am și eu o nelămurire referitoare la aceste autovehicule care se încadrează la excepțiile din 516. Dacă nu este obligatorie utilizarea tahografului de ce stațiile itp solicita verificarea acestuia? Am avut recent o asemenea speța și nimeni nu a reușit sa-mi dea o soluție legală. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utilizarea sau neutilizarea tachografului in anumite situatii nu are nimic de-a face cu verificarea tachografului si a limitatorului de viteza [daca are asa ceva].Verificarea se face la maxim 2 ani periodic.Montarea tachografului pe auto care depasesc 3,5 tone este OBLIGATIE...prin lege...si atunci esti obligat sa faci verificarea tachografului montat pe auto chiar daca tu il folosesti la exceptii.De aceea statia ITP ti-a cerut verificarea..pacat ca nu a stiut sa iti spuna imediat si legea...care e pe toata UE..nu numai in RO..

O noua reglementare (Regulamentul nr.561/2006) a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 11 aprilie 2006, care amendeazaregulamentele Consiliului 3821/85 si 2135/98 privind utilizarea aparatelor de inregistrare a perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihna ale soferilor si inlocuieste Regulamentul Consiliului 3820/85 privind perioadele de conducere ale soferilor.

Regulile privind utilizarea aparatelor de inregistrare au fost amendate pentru a aplica utilizarea obligatorie a tahografului digital si au intrat, aproape toate, in vigoare, incepand cu 1mai 2006. Inlocuirea regulilor existente privind perioadele de conducere ale soferilor, care includ schimbari ale domeniului de aplicabilitate ale regulilor, vor intra in vigoare incepand cu 11 aprilie 2007.

 Echiparea e obligatorie cu tahografe digitale la noile autovehicule inmatriculate de la 1 mai 2006

·        

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.