Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

cpi vs cpc


adryanb27

Postări Recomandate

  • Members

Daca nu va suparati voi incerca un rezumat al discutiei de pana acum:

A, o persoana ori teribilista, ori imbecila, ori certata cu legea face ce face si se alege cu permisul anulat. Are o curiozitate si intra pe un forum.

B incearca sa-l ajute pe A.

C incearca si el sa-l ajute pe A.

In mod evident, A este cel mai destept si frumos, ca doar de aia a ramas fara permis si tine neaparat sa demonstreze treaba asta tuturor.

 

Draga A, se pare ca aventura aia cu permisul anulat nu te-a invatat nimic. Pic de introspectie nu ai facut. In loc sa taci din gura si sa zici merci ca mai ai voie sa profezezi, chiar si dupa un examen, te incrancenezi sa faci pe interesantul. Eu unul as mai adauga un articol la lege. Un om care ajunge sa aiba permisul ANULAT sa ramana din oficiu si fara atestate si sa nu mai aiba dreptul la atestat niciodata. NICIODATA. Se presupune ca esti profesionist, de asta ai atestat.

 

Daca un medic face cu buna stiinta experimente pe pacienti mai are voie sa profeseze vreodata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

nu trebuie sa consideram nici asa...omu a gresit ceva...a platit pentru asta..reface din nou actele...si gata...problema lui este ca exista o scapare in lege..respectiv ca nu specifica clar undeva..ti sa anulat permisul..sa anulat si atestatul...sau invers...ca in atitea alte cazuri legiuitorul a uitat de aceasta abordare..si de aici lupta lui cu morile de vint din tara noastra..respectiv institutiile..una zice ca e alba...alta ca nu...Arr-ul e cel mai competent in problema lui..si daca scria in hotarirea judecatoreasca era si mai super..Cristian i-a dat sfaturi bune..numai ca el e mai temperamental..ca noi toti uneori de altfel...trebuie sa dam dovada si de ingaduinta uneori...nu suntem toti identici..in fine...drumuri bune sa avem...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Dacă te uiți în toată discuția, nici măcar nu are importanță CUM ai obținut permisul. EU am crezut că ai făcut școala din nou, tu ai spus că ai făcut doar dosar și te-ai dus la examene, dar... care e diferența?!! Discuția este despre calificarea ta profesională, pe care, după cum ți-am spus și ne-ai confirmat deja, nimeni nu ți-o ia în considerare.

Ți-am explicat amănunțit cum se interpretează situația ta d.p.d.v. al legilor în vigoare (alea câteva care sunt), tu în continuare ești fără CPC în buzunar și te plimbi bodogănind aiurea între A.R.R: și școli de atestare încercând în van să obții o înscriere la cursuri pentru CPC. Și-mi spui că eu sunt bătut în cap :D

Dacă eu sunt bătut în cap, mi-am dat cu părerea fără să am habar despre ce vorbesc și ''te-am încadrat'' la nu știu ce articol... cum se face totuși că de 3 zile nu ești în stare să te înscrii pentru CPC și te plângi pe forumuri?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

habar nu aveti prin cate am trecut, sa spun tot, nu stiu  daca ne/ar ajunge 2 lazi de bere. ;)

domnu cristi, legea e una. sunt prea multe de discutat ,cate nedreptati sunt... pe care le/am acceptat. -legea e lege!

dar si cand am dreptate, am! = legea!

acuma ca ei dau un cpi unuia cu cpc... (oricine are dreptul si/sau raspunderea sa dea altcuiva un pumn in nas) ramane celalalt ce o sa faca. daca va accepta, sau isi va cauta dreptate, e dreptul fiecaruia.

apropo, sunt inscris pentru cpi de 2 saptamani, am atestatu curand. am sa ma retrag sa invat porcariile alea ce tre sa le scrii. nu mai am timp sa demonstrez cuiva unde e dreptatea. am sa joc cum mi se canta nu am ce face, dar dupa aia o sa ne judecam.

alm, si cum mi/am luat in 2007 AB din prima, in 2008 CE din prima, in 2012 atestatul CPC din prima, in 2017 B25p C23p E11p nu am de gand sa pic vreodat un examen. iar cum am fost sofer 5 ani pe cartea de munca din care un an pe 40t din sicilia pana in danemarca cred ca mai sunt in stare inca 4 cel putin. ma intelegi alm?

sa leg o chinga cred ca mai stiu, si ca nu se face pauza de 45` in echipaj. dar probabil domnu alm stie exact cat unghi care e il are chinga cu sasiu la o arimare prin frecare. pacat ca nu stie cum se deschide clichetu.

mi/a recomandat cineva, sa joc cum mi se canta, dupa sa merg la baroul avocatilor si sa caut un avocat specializat in transporturi. faci procent cu el, dati in judecata pe cine tre, politia romana, ca nu ti/a trecut pe permis redobandirea datelor initiale, centrul de atestate pentru ca da atestat cpi unei persoane cu cpc, si arr statu roman, pentru softul care e gresit facut, si ingradeste dreptul meu de a/mi da examenul corespunzator in litera legi. mergeti la cedo, direct drepturile omului si tocati statu de niste bani. niste zeci de mii de euro poate chiar sute va strica?

drumuri line /domnilor, pe niste sosele pline din ce in ce mai mult de ciobani.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

si domnul cristian. va rog inca odata sa ma iertati pentru aciditatea cuvintelor. pe forumul avocat.ro ati spus niste cuvinte `colegul meu` care denota ca reactia dumneavoastra de aici a fost doar rezultatul discutiilor aprinse. respecte.

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Adrian (din nick presupun ca asa te cheama), vreau sa fac 2 precizari si apoi voi reveni la subiect:

1. Nu am nimic de impartit cu tine.

2. Niciodata nu am "suferit de soferie" si sunt constient ca fata de majoritatea userilor de pe acest forum si poate chiar si fata de tine sunt zero barat ca si cunostinte si practica.

Revenind la subiect:

Nu ai inteles deloc ce vreau sa spun. Dovedesti asta chiar cu replica adresata mie. Mai omule, daca iei toate examenele din prima dovedesti ca stii legislatia. Adica ce ai voie sa faci si ce NU ai voie sa faci. La fel si ce se poate intampla cand faci ceva gresit. Stiind lucrurile astea...cum mama naibii te-ai gandit tu ca e o idee buna sa mergi o masina neinmatriculata?! Te-ai jucat cu focul, te-ai ars. Tot ce a urmat sunt rezultatele actiunilor tale (gresite in acel moment). Stiai foarte bine ca ramai fara permis, dar totusi ai facut-o. Cred ca ar fi momentul sa dai dovada de maturitate si sa-ti asumi faptele.

Cat despre examenele pe care trebuie sa le dai desi spui ca nu ai nevoie...lasand la o parte inconvenientele legate de bani si timp, nu crezi ca iti prind bine examenele respective? Chiar tu o spui, trebuie sa mergi sa inveti ce ai de scris acolo. Deci nu esti 100% stapan pe ce ai de scris. Nu crezi ca e bine sa stii ce ti se cere cand vrei sa te urci la volan? Pana la urma cu chingile acelea cu care ma ironizai sunt legate tone de obiecte care manevrate gresit pot ucide oameni. Suntem oameni, uitam lucruri. Spui singur ca de ceva timp nu ai mai practicat meseria din diverse motive. Tu crezi ca nu te supui cursului lucrurilor? Nu crezi ca iti prinde bine ca mental sa fii nevoit sa parcurgi etapele pe care le vei parcurge si fizic dupa ce iti iei inapoi atestatele?

 

Edit: esti sigur ca in echipaj nu exista pauze de 45'?

Editat de alm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

in echipaj nu se face pauza la schimbarea soferilor de 45 minute, exista si o directiva in acest sens, prin care se spune ca acea disponibilitate in care se gaseste soferul 2, nu se incadreaza la conducere sau alte activitati. deci poate fi considerata ca repaus/pauza.

aici intra in conflict cu cealalta lege, fiecare sofer dupa 4,5h conducere trebuie sa faca o pauza regulamentatara de 45 minute, daca nu intra intr/o perioada de odihna (ceva de genu)

dar conducerea solo e una, conducerea in echipaj e alta!. cum si la mine art 2 (obtinerea cpi) si art 3 (obtinerea cpc) e total diferita, si tre urmate procedurile respective.

nu imi prind bine examenele, ca la noi daca nu dai ceva, examinatoru iti fufu o frana si te/o picat. si cel ce decarteaza, poa sa blocheze si intersectia ca tot admis ii da.

si e greu studiu de caz, sincer, nu ca nu stiu ce sa fac intr/o anumita situatie, sau pogramu, dar e greu cu aceea exprimare literara sau cum vrei sa o numesti.

m/a sunat cineva, a zis ca prima gresala e la emiterea permisului, ca trebuiau sa imi dea permisul cu datele de obtinere a gradelor anterioare. sa merg la regimu permise, ca si el a trecut prin asa ceva, si i s/au dat datele obtinerii categoriilor din vechiul permis. noroc.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

am revenit. daca au zis ca cpi le/am dat si cpi. sambata. sa rezolvat http://imgur.com/a/NU4vJ 19 din 20 nu e rau...

rau e ca, cu 3 zile inainte de atestat, mai exact miercuri, m-a picat la E/u traseu/oras. cica am calcat benzile si nu m-am incadrat  cum trebuia.

bine ca am stiut sa merg din sicilia pana in manchester. si la ala ce o ramas blocat in sens giratoriu i-a dat admis. asta e Romania.

promovam prostia, si pe cel capabil il ..... de aia ne merge asa de bine. merita un premiu examinatoru, e primu care reuseste sa ma pice, si cred ca am dat vreo 10-15 examene daca calculez fostu carnet si atestat, si actualu. bravo lui, mare om! asa e cand nu depinzi de tine, si depinzi de ce vrea un ratat de spagar.

cu ce inima mai poti mere la examen?, stiind ca mai bine nu ai cum sa conduci, eventual doar mai rau. :(

o sa schimbam noi si legea asta cu greseala in A, motocicleta, si sa pierzi atestatu de profesionist pe C sau D. sau cel putin o sa incerc...

greu in tara pupatorilor de oase. sa ne vedem cu bine ???

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...
  • Members

Va salut pe toti. subiectul este de mult incheiat, l-am gasit in timp ce cautam un raspuns la o alta nelamurire a mea.

Cer scuze ca deschid discutia, dar, in cazul in care adryanb27 mai avea certificatul de competenta profesionala( atestat) valabil, odata cu obtinerea unui nou permis de conducere, nu putea sa-l preschimbe(  l se elibereaza un nou atestat pentru ca seria permisului de conducere difera, noul certificat de competenta prof  avand valabilitatea celui initial) ?  Lafel ca si cartela tahograf

Unde spune legea ca nu putea sa-l preschimbe, chiar daca permisul a fost redobandit?   

   scuze de interventie

Editat de ionut_dragos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.