Jump to content
Sign in to follow this  
A5ftw

Card tahograf

Recommended Posts

Salut colegi , am si eu o mica intrebare , o saptamana am lucrat cu un coleg pe un camion de 7,5 tone, dotat cu tahograf digital . Lucram cu turele , el 2 zile , eu 2 zile...Are ceva atunci cand cardul meu era scos ?! Trebuie sa dau explicatie ?! ( nu suntem echipaj)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 29 minute, A5ftw a spus:

Are ceva atunci cand cardul meu era scos ?!

Ce să aibă?

Din momentul în care ești sub un Contract Individual de Muncă, iar fișa postului include respectarea Reg. C.E. 561/2006 și a Reg. U.E. 165/2014 (plus alte reglementări relevante), fiecare minut din timpul tău trebuie înregistrat. Activitate, pauză, condus, așteptare, repaus, concediu de odihnă, deplasare, concediu medical etc etc... absolut totul trebuie înregistrat. Din fericire legea îți spune și cum se face treaba asta...

Și ai odată tahograful din cabină pentru înregistrări automate și semiautomate ale anumitor activități, apoi urmează documentele standardizate pentru înregistrarea (manuală) a altor tipuri de activități (ordin de deplasare, Certificat de Atestare a activității, Foaie de Parcurs/Marșruta etc) și nu în ultimul rând ai și recomandarea de a păstra orice alt document care-ți poate justifica o anumită activitate.

În cazul tău, cardul taho va conține înregistrările automate pentru timpul petrecut în cabină, plus înregistrări completate manual pentru timpul lipsă (înregistrări care trebuiesc dublate de un Certificat de Atestare a activității,  dacă alte documente/dispoziții interne nu acoperă perioadele înregistrate manual).

Întâi citește legislația și pe viitor vino cu întrebări serioase...

Share this post


Link to post
Share on other sites

baiatul a intrebat .daca esti cu adevarat in tema poti raspunde amabil nu cu tenta aroganta cum obisnuesti 

sau iti place sa te vezi pe sait si atunci este altceva

nu toti putem intelege  cum se maninca legile cum sint redactate si cit de stufoase sint de aceia apelam la ajutorul celor  mai inteligenti ca noi nu sa primim raspunsuri de prost gust  

asa ca te rog ia totusi in calcul pe viitor cind mai postezi ca sint si oameni mai putin dotati care chiar nu inteleg anumite lucruri si daca putem sa dam o mina de ajutor e bine sa o facem nu sa devenim aroganti si tot stiutori dar fara  sa facem nimic pentru alti .

Share this post


Link to post
Share on other sites

In momentul cind incepi ziua de munca trebuie sa faci intrarile manuale pe perioada lipsa,lucrind 2 zile cu 2 fii te rog atent sa nu depasesti timpii de conducere si sa ai facut corect repaosul zilnic...In legislatie ti se spune ca orice perioada care lipseste de pe inregistrarile tachograf poate fi adaugata manual...Avem  articolul 34 din regulamentul 165/2014 care elimina necesitatea prezentarii certificatului de desfasurare activitati..Totusi in practica de zi cu zi s-a observat ca exista destule persoane calificate care fac control si care inca n au auzit de noile reglementari din 2014..si atunci pe perioada lipsa poti face un certificat desfasurare activitati ca sa fii mai in siguranta..in cazul in care gasesti un ''profesionist'' la control.Nu lasa niciodata cardul in aparatul tachograf daca nu esti prezent la munca....succes

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 31.10.2017 la 20:57, dactari a spus:

daca putem sa dam o mina de ajutor e bine sa o facem nu sa devenim aroganti si tot stiutori dar fara  sa facem nimic pentru alti .

La 31.10.2017 la 20:57, dactari a spus:

nu sa primim raspunsuri de prost gust 

Băăăi... ăsta?!! De unde și până cum te-ai gândit tu să mă iei la rost vis-a-vis de răspunsurile mele? Și mai ales la 6 luni distanță... Arogante sau nu, postările mele răspund întrebărilor puse de cei care nu știu. Și dacă le recomand să citească legislația, nu înseamnă că am jignit pe cineva.

Lasă tu statisticile privind capacitatea de învățare/înțelegere a colegilor și pune mâna și determină-ți întâi lungimea organului olfactiv... se pare că e cam out of sight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

e clar,

 

 

mai departe nici nu merita sa ma ostenesc pentru a raspunde

lucrurile stau exact cum am spus eu ,dovada vulgaritatea raspunsului tau

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.