Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Card tahograf expirat


Postări Recomandate

  • Members

Salutare tuturor

Am un caz in care nu cunosc procedura. Am uncard de tahograf expirat astazi 5.11.2017. Masina se afla in Italia, este neincarcata si nu stiu cum pot proceda fara a face ilegalitati. Cei care conosc va rog sa imi spuneti ce putem face?

Pot trimite cond. auto catre italia maine si sa aduca masina insa va intreb daca cond. auto al carui care d este expirat poate conduce pe baza bonurilor scoase si completate manual. ete vorba de o eroare nu de o intentie, se tine cont de acest lucru la controlul autoriattilor?

va multumesc si drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Soferul cu cardul expirat se poate uita la soare...nu va conduce...cardul lui expirat va sta in slotul 2 daca se reintoarce cu aceiasi masina dovedind ca se afla la bordul auto..dar fara drept de a conduce

Probabil vroiai sa puneti in aplicare 165/2014...dar nu se incadreaza..articolul 29 spune in care dintre cazuri e acceptat..

(4) În caz de deteriorare, funcționare defectuoasă, furt sau pierdere a cardului de conducător auto, conducătorul auto solicită înlocuirea acestuia, în termen de șapte zile calendaristice, autorităților competente ale statului membru unde își are reședința curentă. Autoritățile respective furnizează un card de înlocuire în termen de opt zile lucrătoare de la data primirii unei cereri detaliate în acest sens.
(5) În circumstanțele prevăzute la alineatul (4), conducătorul auto poate continua să conducă fără cardul de conducător auto timp de maximum 15 zile calendaristice sau o perioadă mai lungă dacă acest lucru este necesar pentru întoarcerea vehiculului la locația sa de bază, cu condiția ca conducătorul auto să poată proba imposibilitatea de prezentare sau utilizare a cardului în această perioadă.
Faptul ca s-a uitat de expirarea documentului nu intra ...se specifica pe undeva si in ce cazuri extreme se poate face acest lucru dar trebuie dovedit ca a facut o cerere inainte de expirare la resedinta de domiciliu...Sigur nu a facut asa ceva si nu are o cerere semnata si stampilata la el ca sa dovedeasca aces lucru..Puteti verifica 165/2014 si 561/2006

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 16 ore, cico_3504 a spus:

cardul lui expirat va sta in slotul 2 daca se reintoarce cu aceiasi masina dovedind ca se afla la bordul auto..dar fara drept de a conduce

Nu știu de unde le scoți...

Dacă este deja expirat, nici măcar nu-l mai poți introduce, aparatul ți-l scoate afară, iar dacă nu este, imediat după ora 24:00 a zilei în care expiră se va înregistra conducere fără card valid (abatere) iar cardul va fi ''scuipat'' afară.

La 05.11.2017 la 20:01, RecuperareTVAextern a spus:

va intreb daca cond. auto al carui care d este expirat poate conduce pe baza bonurilor scoase si completate manual. ete vorba de o eroare nu de o intentie, se tine cont de acest lucru la controlul autoriattilor?

Nu. Șoferul cu cardul expirat (apropos, tahograful te anunță zilnic când cardul e aproape de expirare) devine pieton în secunda 2, nu mai are ce căuta la volan. În cazul constatării unei abateri, se sancționează abaterea, nu intenția (sau lipsa ei) de a o comite. Iar acum, e tardiv să mai declari pierderea/furtul sau deteriorarea unei cartele tahografice, deoarece respectiva cartelă tahografică a expirat. Nu se mai poate emite o cartelă înlocuitoare fiindcă nu mai este nimic de înlocuit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.