Jump to content
Crauto

Functia Bac/Tren

Recommended Posts

Va salut!

Deranjez si eu cu o intrebare... Urmeaza sa fac curse regulate D - S si trec cu doua bacuri, cursele sunt scurte 5-600km pe directie.

1.Daca nu sunt nevoit sa incep vreun repaus pe bac mai trebuie sa folosesc functia Bac/Tren dupa ce am urcat sau pot sa-l las pur si simplu?

 

2. La urcare sa zicem ca am 4h conduse si folosesc functia Bac/Tren, la coborare dupa aproximativ o ora se reseteaza perioada de condus? Adica perioada se va considera pauza?

 

Mersi anticipat si o Duminica faina va doresc!

Edited by cico_3504

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nota 6:

Aspect: Înregistrarea timpului petrecut la bordul unui feribot sau tren în momentul în care conducătorul auto are acces la o cușetă. Articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 561/2006 Abordarea care trebuie urmată: În general, pe parcursul unei perioade de repaus, un conducător auto trebuie să poată dispune liber, în temeiul articolului 4 litera (f), de timpul său. Cu toate acestea, un conducător auto are dreptul să ia o pauză sau o perioadă de repaus zilnic sau săptămânal atunci când călătorește cu feribotul sau cu trenul cu condiția să aibă acces la o cușetă. Aceasta rezultă din textul articolului 9 alineatul (2), care prevede că orice perioadă petrecută călătorind „nu se consideră repaus sau pauză, cu excepția cazului în care conducătorul auto se află pe un feribot sau în tren și are acces la o cușetă”. De asemenea, în conformitate cu articolul 9 alineatul (1), o durată de repaus zilnic normală de cel puțin 11 ore la bordul unui feribot sau tren (în cazul în care un conducător auto are acces la o cușetă) poate fi întreruptă de două ori cel mult de alte activități (cum ar fi îmbarcarea sau debarcarea de la bordul unui feribot sau tren). Durata totală a celor două întreruperi nu poate depăși o oră. În orice caz, această perioadă nu poate avea drept rezultat reducerea unei durate de repaus zilnic normale. În cazul unei perioade de repaus zilnic normale luată în două tranșe, prima dintre acestea de cel puțin 3 ore, iar a doua de cel puțin 9 ore [astfel cum se prevede la articolul 4 litera (g)], numărul întreruperilor (maxim două) vizează întreaga perioadă de repaus zilnic și nu fiecare parte a perioadei de repaus zilnic normal luată în două tranșe. Derogările în temeiul articolului 9 alineatul (1) nu se aplică unei durate de repaus săptămânal, fie ea redusă sau normală

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inteleg ca timpul petrecut pe bac nu se contabilizeaza ca pauza sau repaus daca nu dispunem de cuseta...

 

Intrebarea ce mai ramane in picioare: 

-Sunt obligat sa folosesc functia Bac/Tren daca trec doar perioade scurte? In cazul meu am un bac de 15min si unul de 45.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da. Legea te obligă să înregistrezi cât mai fidel activitatea pe care o desfășori, iar funcția Ferry/Train arată ȘI că vehiculul se află la bordul unui feribot/tren. Faptul că derogarea nu se aplică din cauza perioadei scurte de traversare este irelevant, obligația înregistrărilor corecte rămâne. Vezi Reg. U.E. 165/2014.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 5 ore, Crauto a spus:

.Daca nu sunt nevoit sa incep vreun repaus pe bac mai trebuie sa folosesc functia Bac/Tren dupa ce am urcat [...]?

 

Acum 2 ore, Crauto a spus:

Sunt obligat sa folosesc functia Bac/Tren daca trec doar perioade scurte?

Ți-am răspuns mai sus.

Acum 5 ore, Crauto a spus:

La urcare sa zicem ca am 4h conduse si folosesc functia Bac/Tren, la coborare dupa aprox o ora se reseteaza perioada de condus? Adica perioada se va considera pauza?

Singura derogare oferită de funcția Ferry/Train este vis-a-vis de repausul zilnic normal. Atât! Dealtfel citatul lui @Gongy îți și spune:

 

Acum 3 ore, Gongy a spus:

Aceasta rezultă din textul articolului 9 alineatul (2), care prevede că orice perioadă petrecută călătorind „nu se consideră repaus sau pauză, cu excepția cazului în care conducătorul auto se află pe un feribot sau în tren și are acces la o cușetă”.

Deci nu. Traversarea este ''timp la dispoziție'' sau ''alte activități'' (deși acum nu-mi dau seama cam care ar fi alea).

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 5 ore, cri5tian a spus:

 ...Faptul că derogarea nu se aplică din cauza perioadei scurte de traversare este irelevant...

Crede-ma, sunt in ceata total la fraza asta........

 

Iar pentru restul care v-ati deranjat sa-mi da-ti o mana de ajutor, va multumesc sincer! Drumuri bune si sanatate!

Edited by cico_3504

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.