Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Intrebare repaus saptaminal


xerses

Postări Recomandate

  • Members

Salut, acum 2 week-end-uri am făcut REPAUS SAPTAMINAL REDUS de 32h55, weekend - ul trecut am făcut REPAUS SAPTAMINAL REDUS de 41h58, acum ar trebui sa fac UN REPAUS SAPTAMINAL DE MINIM 45 plus recuperare. Cât ar trebui în total să fac pauza acum în week-end ul ăsta ?  Dar și că mă forțează să fac weekendul acesta fără toată recuperarea. Vă rog să fiți buni și să-mi explicați, vă mulțumesc anticipat pentru ajutor. 

Editat de cico_3504
termeni incorecti
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut.

Acum 2 weekenduri (bănuiesc că sâmbătă 7 și duminică 8 aprilie) ai făcut un repaus săptămânal redus, nicidecum pauză. Pauza e una, repausul e alta. Știind că pe parcursul a două săptămâni consecutive ești obligat să ai 2 repausuri săptămânale normale sau unul normal și unul redus, rezultă că repausul tău săptămânal redus, de weekendul trecut, este o abatere gravă (lipsă repaus săptămânal). Deci numărul de ore de recuperat în acest weekend ar trebui să fie ultima ta grijă.

Dacă te vor prinde, pe lângă cele câteva mii de € de plată, te vor și obliga să-ți faci un repaus săptămânal, așa că ia-ți un bilet de avion și du-te acasă 28 de zile, timp în care citește din nou legislația relevantă plus Codul Muncii. E mai sănătos așa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut, in primul rind intrebarea ta nu avea nimic de-a face cu subiectul ''card tachograf''...erai offtopic...Pe viitor te rog sa te obosesti putin si sa citesti despre ce este vorba in subiecte...foloseste cu succes functia cautare...sigur gaseai raspunsul..Cristian a avut amabilitatea si a raspuns ,ce pot eu completa este ca intradevar nu cunosti abc-ul de baza al profesiei noastre..indicat sa il inveti...altfel..muncesti si dai bani in alta parte in loc sa ii duci acasa..Revenind....Un repaus saptaminal este de MINIM 45 ore...tot ce este sub acest timp ,dar depasind 24 ore este considerat un repaus saptaminal redus...De exemplu 44 ore si 55 minute e un repaus redus...nu normal..Acum e mai greu...Nu poti avea pe o perioada de 2 saptamini 2 repausuri saptaminale reduse..Vezi 561 ca te lamureste...Orele lipsa se recupereaza in maxim 3 saptamini ..Citeste si apoi mai discutam daca ai nelamuriri.....Chestia aia cu fortatul nu am inteles-o...Din cite stiu tu ai numele pe card nu dispecerul sau patronul...asa ca tu platesti..nu ei...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.