Jump to content
Sign in to follow this  
xerses

Intrebare repaus saptaminal

Recommended Posts

Salut, acum 2 week-end-uri am făcut REPAUS SAPTAMINAL REDUS de 32h55, weekend - ul trecut am făcut REPAUS SAPTAMINAL REDUS de 41h58, acum ar trebui sa fac UN REPAUS SAPTAMINAL DE MINIM 45 plus recuperare. Cât ar trebui în total să fac pauza acum în week-end ul ăsta ?  Dar și că mă forțează să fac weekendul acesta fără toată recuperarea. Vă rog să fiți buni și să-mi explicați, vă mulțumesc anticipat pentru ajutor. 

Edited by cico_3504
termeni incorecti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.

Acum 2 weekenduri (bănuiesc că sâmbătă 7 și duminică 8 aprilie) ai făcut un repaus săptămânal redus, nicidecum pauză. Pauza e una, repausul e alta. Știind că pe parcursul a două săptămâni consecutive ești obligat să ai 2 repausuri săptămânale normale sau unul normal și unul redus, rezultă că repausul tău săptămânal redus, de weekendul trecut, este o abatere gravă (lipsă repaus săptămânal). Deci numărul de ore de recuperat în acest weekend ar trebui să fie ultima ta grijă.

Dacă te vor prinde, pe lângă cele câteva mii de € de plată, te vor și obliga să-ți faci un repaus săptămânal, așa că ia-ți un bilet de avion și du-te acasă 28 de zile, timp în care citește din nou legislația relevantă plus Codul Muncii. E mai sănătos așa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, in primul rind intrebarea ta nu avea nimic de-a face cu subiectul ''card tachograf''...erai offtopic...Pe viitor te rog sa te obosesti putin si sa citesti despre ce este vorba in subiecte...foloseste cu succes functia cautare...sigur gaseai raspunsul..Cristian a avut amabilitatea si a raspuns ,ce pot eu completa este ca intradevar nu cunosti abc-ul de baza al profesiei noastre..indicat sa il inveti...altfel..muncesti si dai bani in alta parte in loc sa ii duci acasa..Revenind....Un repaus saptaminal este de MINIM 45 ore...tot ce este sub acest timp ,dar depasind 24 ore este considerat un repaus saptaminal redus...De exemplu 44 ore si 55 minute e un repaus redus...nu normal..Acum e mai greu...Nu poti avea pe o perioada de 2 saptamini 2 repausuri saptaminale reduse..Vezi 561 ca te lamureste...Orele lipsa se recupereaza in maxim 3 saptamini ..Citeste si apoi mai discutam daca ai nelamuriri.....Chestia aia cu fortatul nu am inteles-o...Din cite stiu tu ai numele pe card nu dispecerul sau patronul...asa ca tu platesti..nu ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.