Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Condusul fără card introdus


Postări Recomandate

  • Members

Buna colegi. 

Nu știu dacă s-a mai discutat acest subiect (sau dacă a mai pățit cineva asta) dar am nevoie de un sfat. 

Lucrez in Franța (firma franceza), iar alaltăieri in timp ce eram la o livrare am rămas împotmolit in noroi. După toate încercările fără succes, am renunțat și am lăsat-o pe a doua zi dimineața (am chemat un tractor). Problema e următoarea: am uitat sa ma pun in pauza când am plecat de la camion iar a doua zi dimineața când am scos într-un final camionul, in timp ce conduceam, mi-a apărut “e timpul pentru odihna zilnică”. Am scos cardul, am condus pana la depozit (vreo 5 min), l-am parcat, și după masa am mai avut 2 livrări pe care a trebuit sa le fac. Așadar am condus in mare vreo ora fără cardul introdus, După care am parcat camionul din noi las expoziții am băgat cardul și m-am trecut in continuare pe pauza. Ce pot face ca sa justific acea ora de condus fără card in condițiile unui control? Și cam ce riscuri ar putea fi? 

Multumesc mult!

Drumuri bune colegi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

ca sa ma exprim cit de cit frumos...''esti varza''...

primul pas...ai uitat cardul in masina...al 2lea...nu l-ai trecut pe repaus zilnic..se intimpla...dar la revenire la masina trebuia sa observi si sa faci o printare apoi sa scrii corect pe spate cum s-a desfasurat activitatea ta..era o scapare..depinde de cine te controla...

tu insa ai ales o greseala mai grava..conducerea fara card..nu o data..ci de 2 ori..constient...roaga-te sa nu fii oprit in urmatoarele 28 zile..e abatere grava..sigur te-ai apucat de soferie venind dintr-o alta meserie si crezi ca aici merge ..pfff....din pacate nu e asa....nu prea merge....gindeste-te ca intra unul in tine...tu nevinovat..dar conducind fara card..Sa vezi atunci cit de rau iti parea...Noi tot spunem pe acest forum de respectarea si invatarea legislatiei din domeniu...Din pacate nu se asculta si nu se invata

Daca vine un control pe firma vei afla cit plateste firma si cit platesti tu pentru acea ora...si asta in urmatorul an..nu in 28 zile..Nu se poate justifica..ai condus fara card..constient..Nu trebuia..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

1. Dacă esplanada e moale, te uiți la ea de departe, nu intri cu camionul acolo. Sau îl suni pe șefu' și-i spui să vină el să conducă.

2. Dacă totuși ți-a rămas scula'n noroi... n-o lași acolo toată noaptea. Dai din gură și din mâini până o scoți (și puteai munci liniștit la scoaterea ei, chiar și peste limitele legale, deoarece era situație de forță majoră).

3. Dar cel mai grav este că tu ai uitat de tahograf și la plecare și la revenire. Ori numai pentru așa ceva meriți, cel puțin, câteva ofițerești peste urechi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.