Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Grupa 2 de munca


Godzila

Postări Recomandate

  • Members

Buna dimineata si bine v am regasit . Am nevoie de o informatie daca ma poate ajuta cineva , in anul 2001 a fost anulata grupa 2 de munca soferilor profesionisti .Care a fost actul normativ in baza caruia sa facut aceasta anulare a unui drept ? Am nevoie de aceasta informatie pentru a intenta un proces care isi propune reacordarea grupei a 2 de munca .

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

pfff..stiu ca ordinul 50/1990 era cel care stabilea incadrarea meseriilor...acum este legea  263/2010 cu  HG 257/2010...stiu ca de la 1 aprilie 2001 nu a mai fost trecuta..posibil sa te lovesti de legea pensiilor..ma uit si revin daca aflu ceva..poate intra vreun coleg mai informat pe domeniul asta...vedem..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

Buna ziua . Se pare ca subiectul referitor la grupa a 2 de munca nu prezintă destul interes pentru colegi dar insist pe acest subiect  , având în vedere sporurile nemeritate acordate altor categorii de angajați (la stat) .  Nu am sa repet întrebările de mai sus  dar orice ajutor postat aici ar fi de ajutor , intenționez sa deschid un proces împotriva factorilor decidenți mai ales acum când sa demonstrat ca breasla noastră este esențială pentru funcționarea societăți în care trăim  .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Și de 2 ani n-ai fost în stare să afli?!

Citat

actele normative care reglementau incadrarea in fostele grupe I si a II-a de munca au fost abrogate la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale (art.198 din lege).
      Dupa aceasta data nu mai exista baza legala pentru incadrarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite in grupe superioare de munca, iar eliberarea adeverintelor privind atestarea faptului ca, in anumite perioade anterioare datei de 1.04.2001, o persoana si-a desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, se va face numai daca NOMINALIZAREA PERSOANEI s-a facut anterior datei de 1.04.2001 si numai pe baza documentelor intocmite la acea vreme, verificabile, aflate in evidenta angajatorilor sau detinatorilor de arhive (proces-verbal, decizie, tabel, hotararea consiliului de administratie si a sindicatului privind nominalizarea persoanelor incadrate in grupe superioare de munca, pontaje lunare, registrul de evidenta a intrarilor in subteran etc.).

Iar factorii decidenți pe care intenționezi să-i acționezi în instanță sunt Parlamentul și Guvernul (decizie și execuție). Good luck with that!

P.S. Poate ar trebui să nu mai semnezi pe minim pe economie + diurnă și să-ți aperi singur propriile drepturi, înainte să te uiți în ograda altuia. Nivelul de frustrare va fi mult mai scăzut, îți garantez.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

multumim Cri5tian, printre legile abrogate datorita intrarii asteia noi [19/2000] astea sunt care ne-au afectat direct pe noi,nu imi amintesc de manifestatii sindicale pe aceasta tema,sau sa se fi facut vilva atunci,ca de cele mai multe ori,noi suntem de vina cred 

- Ordinul nr. 50/1990 pentru precizarea locurilor de muncă, a activităților și categoriilor profesionale cu condiții deosebite, care se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionării, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 38 din 20 martie 1990;

- Ordinul nr. 100/1990 privind completarea Ordinului 50/1990;

- Ordinul nr. 125/1990 pentru precizarea locurilor de muncă, activităților și categoriilor profesionale cu condiții deosebite, care se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionării, pentru perioada lucrată după 1 martie 1990;

Decretul-lege nr. 114/1990 privind încadrarea unor categorii de salariați în grupele I și II de muncă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 48 din 2 aprilie 1990;

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.