Jump to content

Salut


madadais

Recommended Posts

  • Members

Salutari la toata lumea.  Ma numesc Madalin Paul Chilom si sunt din Timisoara,  " Madadais" vine de la numele meu, cand eram mic nu puteam sa il pronunt, in loc de Madalin ziceam Madadais, majoritatea imi zic Mada. In ianuarie urmeaza sa fac 46 de primaveri si sunt hotarat sa incep de la inceput. Posed B.C.E. din 1995 dar abia luna viitoare voi merge sa dau atestatul ( CPC si probabil si ADR Colete). Probabil ca primul meu post trebuia sa fie aici ( acesta este al doilea ) si asa cum spuneam nu m-am mai urcat pe camion din 1996, pe tir nu imi amintesc sa fi fost vreodata. Am lucrat in diferite domenii, am reusit sa imi fac o casa, am doua fete, cea mare merge pe 12 ani iar cea mica pe 7 ani. Sofer vreau pentru ca asta am vrut dintodeauna dar pana acum nu a fost momentul, ce sa fac daca imi place sa am cercul in mana mea, in plus situatia financiara incepe sa ma depaseasca azi iau banii si in 5 zile nu ii mai am si asta nu pentru ca nu stiu eu sa ma gospodaresc ci pentru ca am incercat sa le ofer fetelor ceea ce eu nu am avut dar e greu cu salarile astea de mizerie din RO. Gandul sa plec departe de ele este colpesitor de dureros dar acum sunt destul de mari ca sa inteleaga ca nu este alta solutie, casa e terminata relativ deci nu ma mai retine nimic sa ma apuc de ceea ce vroiam de o viata, soferia.

Stiu ca sunt nou si pe aici si in meserie si citesc de cateva zile acest forum unde sunt cuvinte pe care nici nu la inteleg dar incep sa le deduc cum ar fi treba cu "magnetu", eu nu gandesc asa in plus cum vine aia " pe raspunderea mea ", pai tu esti la volan si ei la kilometri departare, ei raspund sau tu daca se intampla ceva cu masina, marfa, sau si mai grav Doamne fereste sa omori pe cineva. La cate s-au spus aici cred ca mi-ar trebui un an intreg sa le citesc pe toate dar din pacate nu am timplul necesar si in plus " nevoia te invata ".

Nu imi permit sa plec orbeste spre meseria de sofer sau cu alte cuvinte cheltuielile si ratele lunare trebuie platite deci voi avea nevoie de o sincronizare cat mai mare in ceea ce priveste schimbarea locului de munca, schimbarea datelor cand se fac platile ( salar, cheltuieli, rate ). Faptul ca nu am fost niciodata pe Tir nu ma sperie, teoretic as vrea sa plec pe comunitate in cel mai scurt timp posibil insa nu cunosc pe nimeni care ar putea sa imi dea un sfat spre ce firma din Timisoara sa ma indrept, cum ar fi mai bine sa incep, ce ar trebuii sa fac prima data,  etc, etc. Daca doriti sa imi dati un sfat e binevenit si multumesc frumos. Deocamdata ma opresc aici e duminica dimineata, mai beau o cafea si ma apuc din nou de invatat ADR-ul e mai greut. Inca o data multumesc si va doresc la toti drumuri bune.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Salut si bine ai venit...Daca te apuci de aceasta meserie invata sa fii corect..nu te apuca de prostiile altora..chestia aia cu magnetul de exemplu..E putin mai greu ca pentru inceput informatiile vin suvoi..dar iale pe rind si o sa vezi ca nu-i bai...Adr-ul nu e complicat..invata clasele si pictogramele aferente..daca te duci la curs inveti din clasa tot ce este necesar..la fel cu CPI-ul..sau CPC-ul..nu e mare lucru...Mai greu pina gasesti un loc de munca ca incepator dar depinde de tine...nu accepta abateri de la meserie ca se vor intoarce impotriva ta....bafta

Link to comment
Share on other sites

  • Members
On 19/11/2018 at 1:10 AM, cico_3504 said:

dar iale pe rand...

Domn’ profesor... yale, iale sau ia-le... ca nu mai inteleg. Ca si moderator pe acest site consider ca trebuie sa dati un exemplu in privinta gramaticii limbii romane. Atat timp cat cu gramatica aveti lipsuri, elementara pentru o buna comunicare cu semenii, cred ca nu pot avea incredere in sfaturile dvs. .

Edited by stejarel
Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Eu nu sunt profesor de romana..sunt sofer...colegul a inteles ce am vrut sa spun...Probabil crezi ca am fost profesor si neavind ce face am ales soferia ca se cistiga mai bine....gresita idee..Ca moderator dau un exemplu de conduita in primul rind...ca uneori mai fac greseli gramaticale nu-i bai...Important e sa vii cu ceva constructiv la dialogul acestui subiect..Succes...

ps..observi ca nu am zis nimic despre faptul ca singura ta postare nu e legata de vreun subiect...

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.