Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Intrebare Ore Conducere


XIonut

Postări Recomandate

  • Members

Bună seara,revin cu o întrebare aș dori să clarific o dilemă care circulă între colegii mei de muncă si ar fi vorba despre......Dau un exemplu.

Luni dimineața dupa o pauza de odihnă săptămânală normala(45h)plecam in cursa si avem o zi de 15 ore de munca(10h conducere)cat este obligatoriu pauza?9h sau 11h(eu raspund la aceasta intrebare 9h deoarece 24-15=9h)colegii mei raspund 11h aș dori sa aflu raspunsul.A 2 este ceva de genul daca Luni am urcat programul la 10h conducere si 15h de munca Marti nu mai pot face asta deoarece este obligatoriu sa nu se urce la 10 ore si 15 ore de munca una dupa cealalta gen luni da marti nu.....(poate gresesc eu aici dar eu ma gandesc ca le pot face cum doresc atata timp cat am 2 zile 11h pauza si restu 9h minin)si de 2 ori pe saptamana avem voie 10h conducere.

 

Va multumesc foarte frumos,scuzati formularea dar pe final m-am cam grabit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

 Pe parcursul fiecărei perioade de douăzeci și patru de ore de după perioada de repaus zilnic sau săptămânal, conducătorul auto trebuie să efectueze o nouă perioadă de repaus zilnic.                                                                                         

Si repausurile zilnice reduse, le poti face si consecutive.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Buna ziua ...

pauza de odihna săptămânală .... ?? îi zice repaus saptamanal normal ... 

zi de munca ti-o iert ca asa au tradus gresit ai nostrii regulamentul 165/ 2014 CE , desi acea perioada de x ore munca ii zice perioada de serviciu / munca din termenul ,, daily work period ) - perioada de munca raportata la o zi de munca . Ziua de munca cuprinde perioada de serviciu plus repausul zilnic aplicat , care poate fi de 11 ore ( perioada serviciu 2 ore plus repaus 9 ore ) sau maxim 24 ( , 13-15 ore perioada serviciu plus 11-9 ore repaus ) 

Pauza ?? Repaus zilnic .... 

Raslunsul la intrebarea , cat repaus zilnic se aplica dupa o perioada serviciu de ( maxim ) 15 ore  ?? 9 ore , fiind un repaus zilnic redus . 

Mai sus ai citatul pus de Gongy , punctul 2 din art 8 - regulamentul 561/ 2006 CE : (2) Pe parcursul fiecărei perioade de douăzeci şi patru de ore de după perioada de repaus
zilnic sau săptămânal, conducătorul trebuie să efectueze o nouă perioadă de repaus zilnic. 

Asfel , avand obligativitatea de a efectua un repaus in acest ,, arc ,, maxim de 24 ore ( dupa ul alt repaus anterior ) calculând minimul unui repaus zilnic redus - 9 ore , 24 - 9 = 15 ore perioada serviciu . Atentie ... dupa 15 ore perioada serviciu poti face si 17 ore de repaus .... dar aplicate zilei de munca  se incadreaza doar 9 ore . Indiferent cate ore faci , mereu trebuie tinut cont de cele 24 ore maxime , 

 

in alta ordine de ideii regulamentul 561/ 2006 CE nu da o organizare stricta a duratelor de conducere zilnica de maxim 10 ore ,  nici nu limiteaza in vreun fel organizarea zilelor de munca , poti face luni si marti 15 ore perioada serviciu cu 10 ore conducere zilnica perfect legal si corect . 

 

Recomandarea mea ar fi sa lasi povestile di limbajul de parcare , daca vrei sa inveti corect si legal in primul rand trebuie sa intelegi si sa folosesti dex ul de specialitate , ce inseamna fiecare termen , ce acopera ca apoi sa intelegi contextul articolului in cauza . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.