Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Transportatorii romani, trași pe dreapta...


Phraeudian

Postări Recomandate

  • 1 month later...
  • Members

Buna dimineata. Nu am vazut nici un sofer roman in strada sa clameze acele reguli care sunt sau care le vor vota parlamentul UE. In schimb am vazut patroni romani foarte vehementi. Ore acesti patroni au intrebat vreun sofer de-al lor sau unul roman care munceste pentru ei, daca aceste reguli sunt bune sau nu?? Sigur nu! Urmaresc profitul lor, bunastarea lor. Stiu unii vor spune ca asta este economia de piata. Asa si este, insa nu poti transforma in sclavi oameni care muncesc pentru tine, care iti aduc profit. Este un soc total pentru ei cresterea salariilor spre decenta. Erau INVATATI sa plateasca dupa ureche, dupa cat de mult le scapa printre degete, sau poate nu. Eu unul m-am jurat de mult ca nu voi mai munci pentru un patron roman. Mai bine as prefera sa schimb meseria. Chestia este ca am vorbit cu foarte multi de-ai nostri pe parcare. Din 100 de oameni de exemplu doar 2 au zis ceva bun de patronul roman. Sii si aia cred ca le erau rude. Am urmarit si eu protestul patronilor de la Bruxelles. Erau uni care strigau in cor..Vestul ne fura soferii...Domnilor spre socul vostru soferi i-ati pierdut de mult!!! De atunci de cand i-ati platit cu salariu minim, bani opriti pe motorina, manipulari de tahografe, bani pe caiet...VA SUNA CUNOSCUT DOMNILOR??!!! Un patron roman a ramas socat cand a auzit ca firma la care muncesc imi plateste reinoirea cardului de condus, atestate, etc etc etc.. Toata aceasta pledoarie nu este pentru ai blama, dar poate mai este o speranta de-a schimba ceva in mentalitatea lor. Domnilor faptul ca acum sunteti obligati sa dati un salariu m,ai bun nu este o corvoada, nu este un atentat la buzunarul vostru cum credeti, este normalitatea domnilor!!! Acel om care va produce are si el nevoie de minim de confort, de-o pauza de weekend cu un dus, o bucatarie, o masina de spalat...si asta este minimul, nu cum doriti voi..parcari pe marginea santului fara sa dati macar un leu..si astea cate 3 luni la rand. Nu zic ca o sa fie bine ceea ce va urma. pentru ca pentru noi sunt 2 variante , insa suntem puternici si vom lua lucrurile asa cum vor veni. Ne vom adapta..Cam atat am avut de zis... Parerea mea...si pentru ca este saptamana luminata Hristos a Inviat!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

''Adevar grait-ai Maria Ta!''                                                                                                                                                                                                                          Mai ales ''patronii'' astia din zona Suceava care s-au dus in grup la Bruxelles sa protesteze. Dar ei n-au auzit de plata orelor suplimentare, a celor de noapte, sarbatori legale, etc, dar au pretentia sa lucrezi cite 15h si sa faci ''pauza'' doar 9h MUSAI DE 3 ori IN FIECARE SAPTAMANA. De parca ar fi obligatoriu acest lucru. ''Patroni'' care nu platesc SALARIUL pe perioada celor 2-3-4 saptamani cit stai acasa pentru recuperarea orelor suplimentare efectuate in perioada cit ai stat ''pe comunitate''. Si care considera ca aceste ore suplimentare recuperate sunt totuna cu concediul de odihna. Si musai sa stai 2-3luni pe cabina ca nu ii convine sa plateasca transportul sa te aduca in tara la 4-6saptamani, dar subliniaza toti in anunturile de angajare pe care le au ca transportul este gratuit. Stimati ''patroni'', nu va mai ca...ti pe voi ca asigurati transportul soferului la/de la camion, ESTE OBLIGATIA DVS. LEGALA.                                                                                                                                                      La fel ca si decontarea cheltuielilor cu privire la examenul medical si psihologic pentru angajare sau periodic. Caut de lucru de exact un an de zile si nu am gasit ABSOLUT NICI O FIRMA (din peste 50) care sa deconteze aceste cheltuieli la angajare.Nesimtire totala, desi le-am dat peste bot cu art.7,8 din HG 355/2007 si art.7,alin.6 din Legea 319/2006.                                                                                                                                                       Pe langa faptul ca toti(99%) platesc doar salariul minim pe economie, majoritatea(90%) nu trec diurna in contract sau in vreun act aditional.Am intalnit cazuri in care mi s-a spus ca se trece diurna in contract, dar in felul urmator: salariul minim pe economie, iar restul pina la 2200-2400euro pe luna este diurna. Stimati ''patroni'', diurna se plateste pe zi nu pe luna.Si se plateste din momentul iesirii din tara pina in momentul intrarii inapoi in Romania. Nu doar pe cit se invirte roata. Daca soferul pleaca de vineri de la sediul firmei din Romania si ajunge la camion sambata seara sau chiar duminica, el are dreptul la diurna pe aceste zile si nu doar de luni-marti cind incepe sa conduca. La fel la intoarcere, daca mi-am terminat lucrul joi-vineri si nu primesc altceva de facut pina sambata -duminica cind ma ia microbuzul sa ma aduca inapoi in tara, atunci am dreptul la diurna pe toate zilele pina intru inapoi in Romania.

Stiu patron cu 60-70 de camioane care decit sa mai puna cite 100 de euro la fiecare sofer a preferat sa tina pe dreapta citeva luni 20 de camioane.Sau altul care, daca el, pe perioada cit a fost sofer, mergea pina in fata firmei si isi facea nevoile prin boscheti sau in remorca, a avut pretentia sa fac acelasi lucru.Ce bucatarie, dus, wc sau masina de spalat- vise umede!

Mai are rost sa muncesti pentru unul ca asta sau pentru unul care se c... pe el pentru o pereche de bocanci sau o salopeta?

Eu unul nu mai doresc sa fiu bataia de joc a acestor ''patroni'' si a acestei tari conduse de hoti care fac legi pentru hoti.Cum nici altceva nu ai ce sa lucrezi in tara asta pe un salariu si conditii decente de munca, am ales sa plec si sa ii las pe hoti sa se descurce cu vietnamezi, filipinezi,etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

problema este ca acelor filipinezi..vietnamezi..etc..nu li se dadea minimul pe economie..ci ''mediu'''..adica o diferenta substantiala Minim este 2080 lei..Mediu este 5163..pe 2019,.stiu ca undeva prin noiembrie 2018 au modificat legea si acum pot aduce pe un salariu minim la fel ca cel oferit noua..

  • Like 2
  • Haha 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
La 30.04.2019 la 9:31, adriangeani a spus:

Eu unul m-am jurat de mult ca nu voi mai munci pentru un patron roman

Bravo!!! Felicitări!!! Împărtășim aceleași valori!!!

Piața forței de munca din România este un caz pierdut de mult, un pacient decedat pe masa de operație, căruia "angajatorii" ii administrează continuu șocuri electrice pe baza de vietnamezi/pakistanezi, mai nou... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.