Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Pauza ferry.


Iulian85

Postări Recomandate

  • Members

Salutare. Am o intrebare si totodată nedumerire.  Repausul zilnic pentru vapor sau tren este de 11 ore obligatoriu ? Sau poate fi si de 9 ore (consecutive fara intrerupere) ?

Tot ce am gasit in art561 prezinta cazuri de întrerupere a odihnei zilnice. Sunt in dubii. Momentan fac 11 ore sa fiu sigur. Sunt cateva linii unde faci circa 9 ore :

-Dublin -Liverpool cu vaporul

-Freiburg -Novara cu trenul

Multumesc frumos. Drumuri bune tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

 

Pai exact acolo aveai raspunsul si lamuririle.....

Articolul 9
"(1)Prin derogare de la articolul 8, atunci când un conducător auto însoţeşte un vehicul transportat cu feribotul sau cu trenul şi efectuează în acelaşi timp o perioadă de repaus zilnic normală, această perioadă poate fi întreruptă de două ori cel mult de alte activităţi a căror durată nu depăşeşte o oră. Pe parcursul acestei perioade de repaus zilnic normală, conducătorul are acces la o cuşetă."

Perioada de repaus zilnic normală poate fi întreruptă numai dacă conducătorul auto are acces la o cușetă. În caz contrar nu poat fi întrerupta.Pune in ecuatie si nota de orientare 6..

  1. Repausul zilnic care poate fi întrerupt este cel normal. Asta înseamnă că dacă în timpul conducerii apare necesitatea îmbarcării pe feribot sau tren, iar conducătorul auto se află în repaus zilnic, acesta va lua un repaus zilnic normal și nu unul redus, chiar dacă poate beneficia de un repaus zilnic redus    
  2. Articolul 9 al Regulamentului 561/2006 precizează că repausul zilnic normal poate fi întrerupt; deci dacă îmbarcarea și debarcarea durează fiecare câte 15 minute, atunci conducătorul auto va lua un repaus zilnic normal total de 11 ore și 30 de minute.
  3. Conform notei de orientare nr. 6, în cazul în care conducătorul auto întrerupe o perioadă de repaus luată în 2 tranșe (3 ore+ 9 ore) atunci întreruperile se referă la întreaga perioadă de repaus și nu la fiecare tranșă în parte.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

În continuare se va arăta cum se procedează corect (teoretic și practic) în cazul îmbarcării pe un feribot.
Regulamentul (UE) nr. 165/2014 al Parlamentului European și al Consiliului precizează la articolul 34, al. (7) următoarele:
"(7) Conducătorul auto introduce în tahograful digital simbolul țării unde își începe și cel al țării unde își încheie ziua de lucru. Un stat membru poate totuși să impună conducătorilor de vehicule care efectuează un transport în interiorul teritoriului său adăugarea la simbolul țării a unor specificații geografice mai detaliate, cu condiția ca statul membru să fi notificat Comisiei specificațiile geografice detaliate respective înainte de 1 aprilie 1998."

 

Se presupun următoarele date de intrare:
Conducătorul auto trebuie să se îmbarce (cu autovehiculul pe care îl conduce) pe feribot pentru a ajunge din Germania în Suedia. Pentru aceasta va alege o cursă feribot pe ruta Rostock (Germania)-Trelleborg (Suedia).
Se presupun următoarele date de intrare:

  1. data ajungerii în portul Rostock, Germania: 1/07/2015, ora 5:00;
  2. cursa aleasă pentru deplasarea Rostock-Trelleborg este cea care are ora de plecare 7:45, aceeași zi, iar ora ajungerii la destinație 13:45.
  3. Cazul 1
    Conducătorul auto ajunge la locul de îmbarcare și începe o perioadă de repaus zilnic normală (și-a terminat ziua de lucru).

    Pentru a începe un repaus zilnic normal în spațiul destinat așteptării feribotului procedează astfel: intră în meniul tahografului digital, setează tahograful pe opțiunea "pauză" și apoi introduce simbolul țării unde și-a terminat ziua de lucru (Germania în cazul prezentat- D).

    ÎMBARCAREA

     

    Plecarea feribotului este la ora 7:45, dar îmbarcarea începe mai devreme. Presupunem că îmbarcarea va începe la ora 6:30. Pentru a efectua îmbarcarea conducătorul auto trebuie să-și întrerupă repausul zilnic. Conducătorul auto, pentru a proceda corect în privința îmbarcării, trebuie să procedeze astfel:
  4. la venirea feribotului, înainte de începerea îmbarcării, intră în meniul tahografului, setează tahograful pe opțiunea "ferry", apasă "OK";
  5. pornește vehiculul și începe îmbarcarea;
  6. la terminarea procesului de îmbarcare oprește vehiculul și trece tahograful pe opțiunea "pauză", continuîndu-și repausul zilnic.

  7. DEBARCAREA

     

    La ora 13:45 feribotul ajunge la Trelleborg-Suedia.
    Începând cu ora 13:50 conducătorul auto se pregătește de debarcare. Din nou va trebui să întrerupă repausul zilnic pentru a efectua debarcarea, iar pentru a proceda corect va trebui să seteze tahograful digital pe opțiunea "ferry", urmând pașii prezentați anterior.Urmează debarcarea; presupunem că timpul necesar debarcării este tot 20 de minute, astfel că la ora 14:10 conducătorul auto ajunge în terminalul corespunzător debarcării. Oprește autovehiculul și din nou setează tahograful digital pe opțiunea “pauză”, continuîndu-și repausul zilnic normal..

     

Totusi daca doresti si mai amanuntit..cu poze..pasi..etc uitate pe link-ul acesta..mie mi s-a parut ok ca explicatii pentru incepatori...bafta

 

http://www.pilot2000.ro/feribot/ferry.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

..cu placere..cu placere...pfff...

incep sa ii inteleg pe unii colegi care nu se mai obosesc sa dea un raspuns datorita faptului ca cei care intreaba uita sa zica un simplu mersi..Adica tu iti pierzi din timpul tau ca sa incerci sa dai un raspuns...si nu vrei flori sau bomboane..macar un mersi..ceva...pot sa zic ca ne-am invatat prost de tot multi dintre noi, intrebi..daca nu ti se raspunde esti cam ofuscat..dar daca ti se raspunde..mergi linistit mai departe...

asa ca...pff..nu pot sa iti spun coleg..ca ala zicea mersi...datorita tie in mod special si eu voi raspunde mult mai rar la intrebarile incepatorilor...Invatati-va cu putin respect fata de colegi..si atunci schimbam foaia...ne revenim si noi..altfel...pfff....pa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.