Jump to content

soferi liberi


Recommended Posts

 • Members

parcurgand acest forum,spre parerea mea de rau imi dau seama ca din ce in ce mai mult libertatea acestei categorii nobile de oameni este ingradita(eu nefacand parte inca din aceasta categorie).Fiind una dintre putinele meserii rebele,fiind aproape mereu singur,fara un sef a carei respiratii sa o simti in ceafa,dar si una dintre cele mai grele, aceasta meserie devine viata..Iar ei ,sistemul se baga tot mai mult in viata omului-sofer.Eu nu sunt unul de-al vostru...inca,dar citind subiectele de pe forum incerc o nostalgie a unor vremuri care au fost...sau poate gresesc...voi stiti...

Link to comment
Share on other sites

 • Members

sorg, in primul rand te-as ruga sa-ti complectezi varsta la profil, in al2lea rand ai mare dreptate , din ce in ce mai mult meseria asta de sofer este din ce in ce mai ingradita : ti se cere sa conduci intr-un anumit mod , sa respecti un anumit traseu chiar daca ai si alternative mai bune, sa folosesti magnetul, sa te plateasca tot mai putin , sa muncesti tot mai mult, chiar sa nu mai ai un camion al tau si iti porti zilnic bagajele dupa tine, etc...

Este o meserie grea, clar, dar inainte mai erau niste avantaje in meseria asta : castigai putin mai multi bani decat in celelalte meserii, calatoreai mult, vizitai locuri noi..... intr-un cuvant era meseria ideala al oamenilor singuratici, ai celor ce nu vroiau sa aibe seful langa ei si sa-i toace toata ziua la cap.Din pacate in ultima vreme ai tot timpul seful langa tine ( mama lor de telefoane) + ca soferii de camioane sunt priviti ca niste rebuturi ale societatii : urati, curvari, violatori, nespalati,hoti,betivi... renume care le-a fost adus de "uscaturile" din aceasta breasla, din cauza unor nenorociti au de suferit toti. Totusi noi, cei de pe soferii.ro(cel putin la nivel de conducere), incercam sa schimbam mentalitatea celor din afara lumii soferesti si sa readucem meseria aceasta acolo unde a fost candva. Vrem ca incet incet soferul de camion sa nu mai fie privit cu ochi rai si speram ca pe viitor macar soferii profesionisti sa-si dea mana intre ei atunci cand se intalnesc prin parcari si sa inceapa sa se reajute intre ei la nevoie si sa lase deoparte mancatoriile dintre ei, pentru ca nu ajuta pe nimeni, doar pe patroni.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • Members

Dragii mei, eu sunt unul dintre aceia care s-a indreptat spre soferie pt o anume libertate ce nu ai fi gasit-o intr-o uzina,spre exemplu. Iti luai programul, foi pentru cateva zile si, ramanea-i tu, cu tine.

Mama-mama ce bun ti-ar fi fost un mobil pe vremea aia ca sa afli tu, mai devreme decat altii ce curse urmeaza.

Azi insa nu mai suntem soferi ci ocnasi ( pe celula) cu carnet de condus.

Sunt, este adevarat unii  care cand se urca intr-o masina dau si pe ma-sa si pe tac-su pentru ea. Eu le zic "castori" pentru ca altceva decat sa sufle prin cabina cu pistolul de aer nu prea fac in timpul liber.

Acum, in zilele noastre "masinile" nu mai sunt "personalizate" in sufletul lor ci doar la suprafata.

Inainte, tu stiai cum i-ai reglat aprinderea sau carburatorul, pe unde tii smirghelul sau ,....si sau.

Inainte imi era al naibii de greu sa trec de pe o masina pe alta, azi sunt zile cand schimb si patru camioane intr-o zi, de patru modele diferite.

Toate merg cu 90 ,au 480 de tone si pui pe ele 25 de tone.

Daca nu ne trezim la realitate, pentru a lupta pentru ceea ce de fapt suntem, si continuam sa ne falim ca suntem soferi, acum cand permisul de conducere  e ca buletinul de identitate,noi, si nu altcineva avem cel mai mult de pierdut.

Link to comment
Share on other sites

 • VIP

Toate merg cu 90 ,au 480 de tone si pui pe ele 25 de tone.

Daca nu ne trezim la realitate, pentru a lupta pentru ceea ce de fapt suntem, si continuam sa ne falim ca suntem soferi, acum cand permisul de conducere  e ca buletinul de identitate,noi, si nu altcineva avem cel mai mult de pierdut.

480 de tone???  ??? ???

Link to comment
Share on other sites

 • Members

480 de tone???  ??? ???

Da domnule, mare scapare. Dar tu, care ai mai vazut masini nu te impiedici de amanunte, pentru ca stii ca e vorba de CP.

Cum crezi tu ca mai gaseau unii comori prin insule daca se incurcau in cititul unui amarat de biletel din care mai mult lipseau cuvinte,decat erau prezente?

Iti spun eu. Cu buna vointza la care mai adaugau si un pic din cea mai penetranta scula ce exista in natura "deductia logica". Singura conditie e sa o fi antrenat-o la timpul potrivit si deci, sa o ai.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Si, revenind la subiect, cred ca un sofer poate fi "liber" doar daca isi conduce propriul camion. Cat timp lucrezi la patron, in zilele astea cand se trage de sofer mai rau ca de magar, recompensat fiind cu praf in ochi, nu mai exista notiunea de sofer liber.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 4 months later...
 • Members

Scuzati-ma ca redeschid acest topic. Subiectul foarte interesant "soferi liberi",dar afirmatiile voastre nu cred ca sunt relevante. Vorbind de libertate,lucrez de 5 luni in fabrica(acum sunt in preaviz),pauza este de 20 respectiv 10 minute,daca intarzii 1 minut pentru ca nu ti-ai terminat tigara,mancarea,etc,te asteapta"seful" la usa si te face in toate felurile posibile. Acum sa trecem la subiect,tatal meu lucreaza ca sofer de vreo 30 de ani,am avut posibilitatea de a merge cu el in foarte multe curse,imi place la nebunie cand stau la volan,privesc in onglinzi,simti cu adevarat ca esti SOFER. Deci,in concluzie,nu comparati a fi sofer sau de exemplu,a fii muncitor intr-o fabrica. Poate ca nu esti la fel de liber ca "pe vremuri" dar nu exista o comparatie intre a fii sofer si multe alte joburi. Inca odata scz pt redeschiderea topicului.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

  Depinde ce intelege fiecare prin "Liber"!Daca "liber"inseamna sa faci ce vrei,atunci nu esti liber ca sofer!Nu poti sa pleci in cursa cand vrei,trebuie sa respecti legile si codul rutier,trebuie sa respecti timpii de conducere,trebuie sa ajungi la timp la livrare si la incarcat!Nu decizi tu tot timpul daca conduci de zi sau de noapte!Dar,per ansamblu,ai ceva mai multa libertate decat in alte meserii!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.